گبولی
گوبولی نام یک غذای سنتی جنوبی مشهور در بندر لنگه و کل استان هرمزگان است. گوبولی یا گبولی یک غذای مجلسی با عطر و طعمی شگفت انگیز است که بیشتر در مراسمها و اعیاد دیده میشود. علاوه بر این بسیاری از مسافران و گردشگرانی که به استان زیبای هرمزگان سفر میکنند معمولا یک وعده غذای خود را به این غذای مشهور و خوش طعم اختصاص میدهند. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با طرز تهیه این غذای محلی پرطرفدار آشنا شوید.
مواد لازم گبولی
- برنج ۴ پیمانه
- نخود ۱ پیمانه
- زیره سیاه ۲ قاشق غذا خوری
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰-۴۰۰ گرم
- پیاز بزرگ ۴ عدد
- کشمش پلویی ۱ پیمانه
- نمک و فلفل و زرد چوبه و ادویه به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه
۱ – نخود را ازشب قبل خیس کنید(بهتره برای عطرنخود و گرفتن نفخ نخودکمی زیره توی یک کیسه پارچه ای بریزید وبین نخودها قرار بدهید) و آب پز کنید.
۲ – برنج خیس کرده را داخل آبجوش بریزید کمی زردچوبه توی آب بریزید تا برنجها رنگش زرد شود و زمانی که نرم شد صاف کنید و زیره ها را روی برنج بریزید و مخلوط کنید و دم بدهید.
۳ – پیازها را خلالی خرد کنید و توی روغن سرخ کنید .زمانی که سرخ شد نصف آن را بردارید توی صافی بزارید تا روغنش کامل کشیده شود و حالت خشک پیدا کند .
۴ – گوشت چرخ شده را با باقی مانده پیازها سرخ کنید وقتی خوب سرخ شد و آب اضافی آن کشیده شد ادویه و نمک و فلفل و زردچوبه بزنید. زمان دهیدتاعطر ادویه با سرخ شدن بیرون بیاید بعد رب را به آن اضافه کنید.
۵ – کشمش را خیس بدهید و توی روغن تفت دهید . نخود آبپز شده را هم کمی تفت بدید (مواظب باشید که نسوزد).
۶ – برنج دم کشیده را توی ظرف سرو بریزید.سپس کنارش نخود و کشمش و پیاز سرخ شده و گوشت ها راقراردهید . آماده است نوش جان.
سایر نکات گبولی
اگر نخواستید از گوشت چرخ شده استفاده کنید می توانید از تکه های گوشت ( گوشت رو آبپز کنید وکمی بادست ریش ریش کنید ) یا مرغ استفاده کنید.
ازسیب زمینی مکعبی و خلالی هم می توانید استفاده کنید. اما اصل گوبولی سیب زمینی ندارد.