کباب جگروز
در این مقاله از معرفی غذاهای ایرانی تصمیم گرفتیم تا شما را با یکی از غذاهای محلی لرستان بنام کباب جگروز به همراه طرز تهیه آن آشنا کنیم. پس اگر علاقه به غذاهای محلی دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
کباب ها یکی از سنتی ترین و پرطرفدارترین وعده های غذای از دیرباز در ایران عزیزمان می باشید که پیشینه ای طولانی دارند. افرادی که عاشق گوشت هستند از طرفداران پر و پا قرص همیشگی کباب ها هستند. ما در ایران کباب های بسیار متنوعی داریم که به اشکال گوناگونی درست می شود که از محبوب و پرطرفدارترین آنها میتوان به کباب کوبیده، جوجه کباب، کباب برگ، شیشلیک و… اشاره نمود. اما کباب جگروز یکی از غذاهای بسیار معروف به خصوص در استان لرستان است که به عنوان یک غذای پرطرفدار شناخته می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه کباب جگروز بیشتر آشنا شوید
کباب جگروز چیست ؟ این نوع کباب همانطور که از نامش پیداست از ترکیب دو کلمه جگر و وز درست میشود که جگر کاملا مشخص است که چیست ولی وز یک پرده و لایه بسیار نازکی از چربی است که از شکمبه و سیرابی گاو و گوسفندگرفته می شود. این پرده نازک چربی گوسفند طعمی بسیار عالی به کباب جگر شما می دهد پس دیر باید حدس زده باشید که این کباب چه نوع کبابی است
مواد لازم
- جگر گوسفندی ۱ دست بزرگ
- وز بزرگ ۱ عدد (پرده نازک چربی گوسفند)
- نمک به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم (اختیاری)
- لیمو ترش برای سرو غذا
طرز تهیه
جگر را به خوبی بشویید و چربی و و بخش های اضافی آن را با چاقوی تیز از روی آن جدا کنید.
پس از شستن جگر را در صافی یا سبد قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
وز را هم پس از شستن از جایی آویزان کنید تا آب آن به صورت یکنواخت گرفته شود. (وز باید کاملا خشک باشد).
جگر را به اندازه دلخواه برش بزنید و به سیخ بکشید.
وز را با توجه یه سایز سیخ برش بزنید و روی سطح کار به خوبی پهن کنید و روی آن مقداری نمک و در صورت تمایل فلفل بپاشید.
هر سیخ جگر را روی تکه ای از وز قرار دهید و آن را به خوبی در وز بپیچید و بعد بر روی آتش با حرارت ملایم کباب کنید. (دقت کنید آتش زبانه نداشته باشد چرا که در این صورت جگر به سرعت می سوزد و سفت می شود).
در مرحله آخر جگروز شما آمادست و میتوانید آن را میل کنید. البته نا گفته نماند که روشهای دیگری مانند سرخ کردن جگر نیز وجود دارد که در مقالات بعدی طرز تهیه آن را قرار خواهیم داد