قلیه ماهی
قلیه ماهی معروفترین خورشت بندرهای خلیج فارس است و برای آبادانی و خرمشهریها، یکی از غذاهای اصلی به شمار میرود. قلیه ماهی با چلو ساده سرو میشود و برای تهیه آن میتوانید از ماهیهای سنگسر، راشگو، سرخو، سبیتی، هامور و حلوای سیاه استفاده کنید. ماهیهای شمال، معمولا جایی در این غذا ندارند اما اگر به ماهیهای جنوب دسترسی نداشتید، میتوانید این غذا را با ماهی ازون برون تهیه کنید. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با طرز تهیه قلیه ماهی ، غذای خوشمزه ی جنوبی بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم
- ماهی ۵۰۰ گرم
- سبزی قلیه ماهی خرد شده ۵۰۰ گرم
- تمرهندی ۲۰۰ گرم (نصف بسته)
- پیاز ۱ عدد
- سیر رنده شده ۲ قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
برای پخت ابتدا ماهیها را با نمک و فلفل مزه دار کنید، سپس سبزیها را ریز خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید با شعلهی کم سرخ کنید تا نسوزد تا حدی که رنگ سبزیها تیره شود. سپس پیاز را خیلی ریز خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید کمی که رنگ پیازها تغییر کرد، سیر رنده شده را اضافه کنید و سرخ کنید در این هنگام سبزیهای سرخ شده را به آن اضافه کنید.
نمک و زردچوبه و فلفل و ادویه کاری به آن اضافه کنید؛ و هم بزنید سپس مقدار کمی آب داخل آن بریزید و اجازه بدهید تا چند قل بخورد سپس تمرهندی را با داخل کاسهای بگذارید و روی آن آب جوش بریزید و اجازه بدهید چند دقیقه بماند تا نرم شوند سپس آنها را از صافی عبور بدهید اگر دوست داشتید آب آن لعاب دار باشد زمانی که آب تمرهندی خنک شد به آن ۱ الی ۲ قاشق آرد اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله نشود.
سپس آن را به سبزیها اضافه کنید؛ و اجازه بدهید با حرارت کم جا بیفتد. در این زمان ماهی را سرخ کنید بستگی به ذائقهی خودتان میتوانید داخل آرد بغلتانید و بعد سرخ کنید میتوانید به صورت ساده سرخ کنید و نیم ساعت مانده به آخر پخت، ماهیهای سرخ شده را اضافه کنید و بگذارید مواد به خورد هم بروند. خورش قلیه ماهی را با برنج ساده سرو میکنند.
نکات پخت
• بعضی افراد دوست دارند از رب گوجه نیز استفاده کنند. به خاطر رنگ آن ۱ قاشق غذاخوری رب با پیازها تفت بدهید.
• اگر مایل نبودید خوراک قلیه ماهی لعابدار باشد از آرد استفاده نکنید.
• اگر میزان شنبلیله داخل قلیه ماهی بیشتر شود خورشت شما تلخ میشود.
• ترشی خورش قلیه ماهی از تمرهندی آن میباشد.
• برای پخت قلیه ماهی از ماهی شیر، حلوا سیاه، سنگسر، هامور، قباد، سرخو و … استفاده کنید.
• اگر از ماهی قرل آلا استفاده کردید حتما آن را سرخ کنید.
• بعضی افراد ماهیها را داخل قلیه ماهی خرد میکنند در این صورت ماهیها را زودتر داخل آن بریزید.
• همانطور که میدانید جنوبیهای کشور غذاها را چرب میکنند و حسابی سرخ میکنند. به همین خاطر مراقب باشید سبزیها زمان سرخ کردن نسوزند. شما میتوانید سبزیها را کمی تفت بدهید و زیاد سرخ نکنید.