ایران

غذاهای محلی تبریز | از معرفی کوفته تبریزی تا داش کلم آشی 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

غذاهای سنتی تبریز

در این مقاله از معرفی غذاهای ایرانی تصمیم گرفتیم تا بهترین غذاهای محلی تبریز را به شما علاقمندان به تست غذاهای سنتی هر منطقه آشنا کنیم. پس اگر برنامه سفر به شهر زیبای تبریز را دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

تور اروپا

چشیدن طعم های گوناگون و غذاهای محبوب هر منطقه، علاوه بر آشنایی با قسمتی از فرهنگ و سبک زندگی مردم هر شهر، به عنوان یکی از جذاب ترین و خوشمزه ترین تجربه های سفر محسوب می شود. تبریز یکی از شهرهای بزرگ ایران است که در شمال غربی ایران قرار دارد. تبریز مثل تمامی شهرهای دیگر ایران دارای غذاهای لذیذ محلی بسیاری ست که می توانید در سفر به این شهر آن ها را امتحان کنید. در این مقاله سعی شده معروف ترین غذاهای محلی تبریز  را معرفی کنیم.

کوفته تبریزی

مشهورترین غذای تبریزی، کوفته ی این شهر است که طعم بسیار لذیذی دارد. در گذشته برای تهیه ی کوفته، گوشت را در هاون سنگی می کوبیدند و سپس سبزیجات و لپه را به آن اضافه می کردند. اما امروزه بیشتر از گوشت چرخ کرده برای تهیه ی این غذا استفاده می کنند. در آخر هم گردو، آلو، پیاز سرخ شده، زرشک و برخی ها هم تخم مرغ داخل آن می گذارند و در سسی که از رب گوجه فرنگی و آب و زعفران تهیه شده، می پزند. معمولا کوفته ها را با پیاز سرخ شده، زرشک و گردو تزئین کرده و نوش جان می کنند.

غذاهای محلی تبریز
غذاهای محلی تبریز

خورش هویج

خورش هویج یکی از غذاهای بسیار پرطرفدار میان تبریزی ها است، اما شاید هر کسی طعم آن را دوست نداشته باشد. برای تهیه ی این خورش، هویج ها را کبریتی خرد می کنند و با کمی روغن سرخ کرده و به آن نمک می افزایند. سپس مرغ یا گوشت را با آب، پیاز تفت داده شده و رب گوجه فرنگی  می پزند یا سرخ می کنند و برای دادن عطر و طعمی بهتر، هم به گوشت و هم به هویج ها زعفران اضافه می کنند. در نهایت آلو را به مرغ یا گوشت خود افزوده و می گذارند تا کامل بپزد. در پایان آب لیمو ترش را به هویج اضافه می کنند تا طعم شیرین نداشته باشد.

کوکوی لوبیا سبز

کوکوی لوبیا سبز یکی از قدیمی ترین کوکوهایی است که مردم تبریز اکثرا در مهمانی ها و مراسم افطاری ماه رمضان طبخ می کنند. به عنوان یک تبریزی به شما پیشنهاد می کنم که یا خودتان این کوکوی خوشمزه را بپزید، یا مهمان یک خانواده ی تبریزی شوید تا طعم بی نظیر آن را بچشید. برای تهیه ی این کوکو به لوبیا سبز، گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، هویج، پیاز، تخم مرغ و زعفران نیاز دارید. برای تزئین آن هم از زرشک استفاده می کنند.

غذاهای محلی تبریز
غذاهای محلی تبریز

دویماج

دویماج غذایی است که تبریزی ها در قول ی صبحانه یا عصرانه میل می کنند. البته شهرها و استان های دیگر هم از این غذا درست می کنند، اما کمی با دویماج تبریزی متفاوت است. تبریزی ها این غذا را با نان خشک تبریزی، پنیر محلی، کره، سبزی خوردن یعنی تره، جعفری، ترخون، پونه (توصیه می کنم پونه ی آن را بیشتر بریزید) و گردو درست می کنند. به عنوان یک نویسنده ی خوش خوراک به شما توصیه می کنم حتما و حتما طعم ناب این غذای خوشمزه و راحت را بچشید.

آش ماست

آش ماست یکی از خوشمزه ترین آش های تبریز است که از پیاز، عدس، برنج، سبزی آش، آب گوشت، سیب زمینی، ماست، نخود، لوبیا، کلم برگ و  هویج تهیه خواهد شد. البته در صورتی که به همین آش کمی رشته بزنید، تبدیل به آش کشک خواهد شد که آن را به جای ماست، کشک می خورند.

غذاهای محلی تبریز
غذاهای محلی تبریز

آبگوشت دیزی سنگی

آبگوشت های تبریز از خوشمزه ترین آبگوشت های ایرانی است. در صورتی که به تبریز آمدید، حتما در رستوران های سنتی این غذا را امتحان کنید. برای تهیه ی آن از گوشت گوسفندی، دنبه، پیاز، لپه (اما امروزه اکثرا از نخود استفاده می کنند)، سیب زمینی، گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی استفاده می شود.

دلمه برگ مو (یپراخ دلماسی)

دلمه ی برگ مو یکی از پیش غذاهای مجلسی و اصیل تبریزی است. برای تهیه ی این دلمه از بلغور، برنج، لپه، روغن حیوانی (ساری یاغ)، پیاز سرخ کرده و سبزی دلمه (شوید، مرزه، تره) استفاده می شود.

غذاهای محلی تبریز
غذاهای محلی تبریز

شوربای تره (سوزی شورباسی)

شوربا یکی از قدیمی ترین غذاهای تبریز است و امروزه کمتر در سفره های اهالی این شهر دیده می شود. در گذشته اهل تبریز و حتی شهرهای دیگر شوربا را به شکل های گوناگون می پختند و شاید بتوان گفت دستور مشخصی برای درست کردن آن وجود ندارد و هر کسی بر اساس آنچه که در خانه داشت، این غذا را درست می کرد. یکی از مشهورترین شورباها شوربای تره است. برای درست کردن این شوربا به تره، سیب زمینی، گوجه فرنگی، روغن (ترجیحا روغن حیوانی یا به زبان ترکی ساری یاغ)، تخم مرغ، رب گوجه فرنگی و ادویه نیاز دارید.

آش میوه

اهالی تبریز آش های متنوعی درست می کنند و شاید در هر محله ای، تعبیر آن ها از آش میوه کمی متفاوت باشد. اما اغلب مردم برای تهیه این غذا از نخود، لوبیا، آلو، آلوچه، زردآلو، آلبالو، زغال اخته، هویج، کلم برگ، پیاز، رشته ی آشی، رب، گوجه فرنگی و تره و جعفری استفاده می کنند. سرکه را هم به عنوان چاشنی در آخر به آش اضافه می کنند. کسانی که مانند من عاشق طعم ترش و ملس هستند، در صورتی که یک بار این آش را میل کنند، عاشق آن می شوند.

آش گوجه فرنگی (آش آبغوره)

از دیگر آش های بسیار خوشمزه و خوش رنگ تبریزی آش گوجه فرنگی است. تنها فرق آش گوجه فرنگی و آش آبغوره در میزان گوجه فرنگی به کار رفته در پخت آن است. برای تهیه ی این آش از لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی، بلغور، برنج، پیاز داغ، گوجه فرنگی به مقدار زیاد، تره و جعفری استفاده می کنند. برای طعم دار کردن آن از غوره یا آبغوره استفاده می کنند.

غذاهای محلی تبریز
غذاهای محلی تبریز

آش اوماج

تبریزی ها معمولا آش اوماج را زمستان ها می پزند که برای سرما خوردگی بسیار مفید است. برای تهیه ی آش اوماج از پیاز فراوان، عدس، رشته یا اوماج (برای تهیه اوماج آرد را خمیر کرده و سپس آن را رنده می کنند)، ریحان، مرزه، تره، فلفل و زردچوبه استفاده می کنند.

آش شیله عدس

شیله هم مانند شوربا از غذاهای قدیمی تبریز است که امروزه کمتر کسی می پزد. بلغور، برنج، پیاز، عدس، رب گوجه فرنگی و نوعی سبزی محلی به نام «کالش» مواد تشکیل دهنده ی این غذای خوشمزه است.

غذاهای محلی تبریز

آش کلم قمری (داش کلم آشی)

آش کلم قمری هم جزو آن دسته آش هایی است که مخصوص خود تبریز است و در هیچ شهر دیگری نمی توانید پیدا کنید. این آش از کلم قمری، پیاز، لپه، بلغور، برنج، تره، جعفری، سبزی دیگری به نام کروز، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی و فلفل تهیه خواهد شد و برای تزئین نعناع خشک به آن اضافه می کنند. اما برخی از قدیمی های تبریز به آش کلم قمری کشک هم می ریزند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *