غذاهای لاکچری ایرانی
در این مقاله تصمیم داریم تا شما را با غذاهای لاکچری ایرانی آشنا کنیم، پس اگر به دنبال لیستی از محبوبت ترین غذاهای ایرانی و مجلسی میگردید تا انتهای با ما همراه باشید
کشور ایران تنوع غذایی بسیار بالایی دارد و بعضی از غذاهای ایرانی طرفداران زیادی هم در ایران و هم در سایر نقاط جهان دارد. در واقع وجود عطر و طعم خاصی که در انواع مواد غذایی سالم و لذیذ وجود دارد و کدبانوها و آشپزها با مهارت خاص این طعم ها را در کنار هم قرار می دهند، یک غذای عالی و اصیل آماده می شود.
به همین دلیل خوراکی ها و غذاهای ایرانی با تغییر اقلیم از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب برای امتحان کردن طعم آن ها جزو یکی از خاطرات خاص و به یاد ماندنی گردشگران خارجی خواهد شد. این غذاهای متنوع ایرانی که باب طبع تمام افراد می باشد، معروفیت و محبوبیت کشور ایران را دوچندان کرده است. در ادامه با لاکچری ترین و بهترین غذاهای ایرانی بیشتر آشنا شوید.
غذاهای لاکچری برای مهمانی
برای طرز تهیه غذاهای لاکچری برای مهمانی ها باید به معیارهای خاصی توجه داشته باشید تا بتوانند به عنوان غذای لاکچری شناخته شوند. این غذاها باید از مواد اولیه باکیفیت و گران تر پخته شوند و با تزئین خاص خود، تجربهای منحصربهفرد از طعم و عطر غذا را برای مهمانان به ارمغان بیاورند. برای تعیین اینکه غذا به عنوان یک غذای لاکچری شناخته میشود، باید به معیارهای زیر توجه شود.
- مواد اولیه باکیفیت: مواد اولیه این غذاها باید با کیفیت بالا و از برندهای معتبر باشند. برای مثال، برای ساخت سالمون گریل شده با سس خاص، باید از ماهی سالمون باکیفیت و خوش طعم استفاده شود.
- توجه به تکنیکهای پخت: برای پخت این غذاها باید به تکنیکهای پخت خاص توجه شود. به عنوان مثال، برای تهیه ریزوتو ترا فانگی باید ترکیب و زمان پخت آن را درنظر گرفت.
- تزئین و ظاهر برتر: ظاهر و تزئین این غذاها باید برتری داشته باشد. این غذاها باید با کاربرد هنر تزئینی، ظاهری جذاب و زیبا داشته باشند.
- رعایت بهداشت غذایی: در تهیه این غذاها باید مسائل بهداشتی نیز مورد توجه قرار گیرد. باید از مواد اولیه تمیز و مرغوب استفاده شده و در هنگام پخت اصول بهداشت غذایی رعایت شود.
در هر مهمانی، غذاهای لاکچری از جمله انتخابهای معمول میزبانان هستند. این غذاها بهدلیل طعم و مزه و علاوهبراین ظاهری جذاب و شیک، همیشه مورد توجه مهمانان قرار میگیرند.
غذاهای دریایی لاکچری از جمله انتخابهای محبوب در مهمانیهای رسمی هستند. این غذاها شامل مواردی مانند سالمون گریل شده با سس خاص، میگوهای گریل شده و همچنین خوراکیهایی مانند خاویار و میگوی کوچک هستند. بهترین روش برای سرو کردن غذاهای دریایی لاکچری، استفاده از ظروف شیشهای و شفاف است که ظاهری شیک و جذاب به غذاها میبخشد.
غذاهای گوشتی لاکچری نیز یکی دیگر از انتخابهای مورد علاقه مهمانان هستند. از جمله این غذاها میتوان به استیک با ترافل سس، کتلت گوشت با سس قارچ و همچنین کبابهای مختلف اشاره کرد. برای سرو کردن غذاهای گوشتی لاکچری، بهتر است از ظروف سفالی یا فلزی با ظاهری شیک و جذاب استفاده نمایید.
دسرهای لاکچری به عنوان غذاهای لاکچری برای مهمانیهای مختلف به شمار میروند. دسرهایی مانند کیکهای چند لایه، پای لیمویی و تیرامیسو جز محبوبترین دسرها هستند.
در تهیه غذاهای لاکچری باید به تکنیک های پخت توجه کنید. برای مثال، برای پخت گوشت باید از روش های گریل، سوخاری، یا پخت در فر استفاده کنید. همچنین توصیه می شود پخت سبزیجات را با استفاده از روشهای بخارپز و سرخ کردن انجام دهید.
در سرو غذاهای لاکچری لازم است که به تزئین و ظاهر آنها توجه شود. باید سعی کنید غذاهای شما به بهترین شکل ممکن تزئین شوند. می توانید با استفاده از مواد خام مثل سبزیجات، میوهها، و گیاهان خشک، غذاهای خود را تزئین کنید. بهعلاوه میتوانید از نوع و شکل ظروف و سرویسهای خود نیز برای تزئین استفاده نمایید.
چلو کباب کوبیده پرطرفدارترین غذا ایرانی
بدون شک یکی از محبوب ترین غذاها در بین ایرانیان و توریستان خارجی چلو کباب کوبیده می باشد، که یک غذای عیانی محسوب می شود و در مهمانی ها و مجالس سرو می شود. می توان آن را همراه با برنج یا نان میل کرد.
که البته در هر دو صورت گوجه و سماق و فلفل کبابی و ریحان همراه جدانشدنی آن می باشد. کمتر ایرانی رو میشه پیدا کرد که این غذا رو امتحان نکرده باشه ولی هیمشه جزو سر لیست بهترین غذاهای ایرانی می باشد.
کباب شیشلیک
کباب شیشلیک یا دنده کباب یکی از معروف ترین و قدیمی ترین کباب های بین المللی است که روش پخت آن با کباب های دیگر کمی متفاوت تر است. به دلیل اینکه کباب شیشلیک از قسمت دنده گوسفند تهیه می شود مهم ترین بخش تهیه این کباب، پختن آن است
باقالی پلو با ماهیچه
باقالی پلو با ماهیچه جزو یکی از خاص ترین غذاهای ایرانی برای مهمانی های خاص و مهمانان مهم و عزیز می باشد. باقلاهای سبز در کنار برنج ایرانی و در میان سبزی معطر پلویی و زعفران و کره حیوانی این غذا را بی نظیر خواهد کرد.
البته وجود ماهیچه نیز خوشمزگی آن را منحصر به فرد کرده است. از این رو شاید به جرات بتوان گفت که حتما باید باقالی پلو با ماهیچه را به عنوان اولین غذای محبوب و معروف غذای ایرانی برای تمام افراد به شمار آورد.
قورمه سبزی پرطرفدارترین غذا ایرانی
خورش سبزی قورمه غذای اصیل و لذیذ ایرانی است. تمام آقایان که عاشق این خورش و طعم آن هستند، سرو آن را با پلو زعفرانی و ته دیگ لذیذ آن می پسندند. وجود سبزی های معطر و عالی برای طبخ این خورش و گوشت و لوبیا قرمز و لیمو آن را عالی و دلچسب خواهد کرد.
خورشت فسنجان خاص و خوشمزه
خورشت فسنجان دارای طعمی است که ذائقه ملس، ترشی یا شیرین آن هواداران زیادی هم دارد. فسنجان شمالی معمولاً خیلی ترش است ولی در بقیه نقاط ایران اغلب فسنجان را ملس درست میکنند. جالب است بدانید که اصالت این خورشت گیلکی است ولی به مرور در کل کشور با روش های مختلف پخته میشود.
در پخت این غذای خوشمزه از گردو آسیاب شده و رب انار به همراه گوشت یا مرغ استفاده می شود. پیشینه این غذا به شمال کشور و گیلان زیبا با آن رب انار های معروفش بر می گردد.
زرشک پلو محبوب ترین غذای ایرانی
زرشک پلو با مرغ از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که نسبت به دیگر غذاهای ایرانی زمان زیادی نیاز ندارد. این غذای خوشمزه برای مهمانی و پذیرایی در مجالس نیز بسیار مناسب است.
خورشت قیمه یکی از غذاهای ایرانی
یکی دیگر از غذاهای ایرانی که بسیار محبوب و پرطرفدار است خورش قیمه است. قیمه اغلب با خلال سیب زمینی سرخ شده و گاهی با بادمجان هم تهیه می شود که اولی را قیمه سیب زمینی و دومی را قیمه بادمجان می نامند.
دیزی بهترین و محبوب ترین غذای ایرانی
دیزی و یا آبگوشت، یکی از اصلی ترین و مهم ترین غذاهای ایرانی است. در واقع اگر می خواهید که با معرفی فقط یک غذا، گردشگران خارجی را با فرهنگ ایرانی و آشپزی آن آشنا کنید، مطمئنا آن سرو کردن دیزی در رستوران های سنتی می باشد.
گوشت گوسفند، حبوبات و سیب زمینی که در طبخ این غذای اصیل ایرانی استفاده می شود، سرو آن را به همراه نان سنگک، سبزی خوردن و دوغ تکمیل می کند.
ته چین غذای لاکچری ایرانی
ته چین یکی از غذاهایی است که ظاهر بسیار جذابی دارد و در بین گردشگران خارجی از محبوب زیادی برخوردار است که بیش تر آن را با نام کیک ایرانی می شناسند. برای پخت این غذا می توان از مرغ یا گوشت استفاده کرد.
در بین ایرانی ها از قدیم برای مهمانی های لاکچری از این غذا استفاده می شده است. برای درست کردن آن مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداولتر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان استفاده می شود.
جوجه کباب
جوجه کباب از گوشت مرغ تهیه می شود و بسیار پرطرفدار است. اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران در تعطیلات و مسافرت ها، گوشت مرغ طعم دار شده را بر روی منقل کباب کرده و جوجه کباب می پزند. دورچین اصلی این غذا نارنج یا لیمو ترش است. جوجه کباب را با نان و یا با پلو سرو می کنند.
غذاهای سنتی ایران
در ایران غذا های محلی وجود دارد که خوش طعم ترین غذاها در جهان به شمار میروند. اغلب غذاهای ایرانی به همراه برنج طبخ میشوند که از معروفترین این غذاها میتوان به فسنجان، قرمهسبزی، قیمه و قیمهبادمجان، ماشپلو، باقالیپلو، تهچین مرغ و سبزیپلو با ماهی و… اشاره کرد. علاوه بر انواع پلو و چلوهای خوشطعم و متنوع، غذاهای ایرانی دیگری هم وجود دارد که در سطح خود در بین غذاهای ایرانی بینظیر هستند. از جملهٔ این غذاها میتوان به دلمه، کوفته، کلهجوش، آبگوشت، ترشی تره و انواع متنوعی از کیک و شیرینی، انواع آشها و کبابهای ایرانی اشاره کرد.
انواع پلو و چلوهای ایرانی
به دلیل حاصلخیز بودن خاک کشور ایران، شالی کاران در منطقههای مختلف به کار کشت برنج میپردازند. میتوان گفت کاشت زیاد برنج در نواحی مختلف ایران، دلیل مهمی برای پخت غذاهای ایرانی با برنج محسوب میشود. آشپزهای ایرانی باذوق و سلیقه از یک برنج ساده، انواع پلوهای رنگین و غذای های بینظیر را خلق میکنند، به همین دلیل تنوع غذاهای پلو در لیست غذاهای ایرانی بسیار است. پلو در ماههای مبارکه رمضان، جزء مقویترین غذاهای افطاری محسوب میشود. از معروفترین پلوها میتوان به رشتهپلو، عدسپلو، آلبالوپلو، هویجپلو، زرشکپلو با مرغ و تهچین مرغ اشاره کرد.
لیست انواع پلو و چلوهای ایرانی
- آلبالو پلو
- زرشک پلو
- خرما پلو
- هویج پلو
- باقالی پلو
- لوبیا پلو
- میگو پلو
- هشوش عربی
- قیسی پلو
- شوید پلو
- مرصع پلو
- دمپختک ماهی
- خلال پلو کرمانشاهی
- پلو همدانی
- شیرین پلو
- ته چین مرغ
- قمری پلوی شیرازی
- استانبولی
انواع پیشغذا و مزههای ایرانی
پیشغذاهای ایرانی بسیار متنوعی وجود دارد که این پیشغذاها در سطحهای ساده تا خاص طبقهبندی میشوند. در بین پیشغذاهای ایرانی اغلب انواع متنوعی از سوپ و سالاد در مراسم و مهمانیها و رستورانهای ایرانی مورداستفاده قرار میگیرد. وجود پیشغذا در مهمانیها و مراسمات و همچنین رستورانها بسیار مهم است که این پیشغذاها ممکن است بهصورت فینگرفود یا غذاهای گرم مانند انواع متنوعی از سوپ، کوکو، کتلت، کوفته و دلمه سرو شوند. مزههای ایرانی که قبل از غذا یا به همراه غذای اصلی استفاده میشوند مزههایی مانند انواع ماست، انواع ترشی، خیارشور و انواع زیتون و گوجهسبز و… را شامل میشود.
لیست انواع پیش غذا و مزه های ایرانی
- پیراشکی
- گل کلم کبابی
- رب انار ساوه
- اشکنه و انواع سوپ
- انواع کوکو
- انواع ماست گاوی و گوسفندی و موسیر
- گوجه سبز
- انواع زیتون
- فلفل دلمهای شکمپر
- سالاد شیرازی
- سالاد فصل
- ترشی سیر
- ترشی کلم
انواع خورشت در غذاهای ایرانی
در بین غذاهای ایرانی انواع بسیاری از خورشتها وجود دارد که به همراه انواع پلوهای ساده یا ترکیبی مثل شویدپلو و… سرو میشوند. از دسته خورشتهای ایرانی که از لحاظ عطروطعم بسیار بینظیر هستند میتوان به خورشتهای قیمه، قیمهبادمجان، قرمهسبزی، فسنجان و انواع متنوع دیگری از خورشتها اشاره کرد.
لیست انواع خورشت در غذاهای ایرانی
- خورشت قورمه سبزی
- خورشت تره فرنگی
- خورشت مرغ
- خورشت به
- خورشت قیمه مشهدی
- خورشت بامیه
- خورشت قلیه میگو
- خورشت کدو یزدی
- خورشت ریواس
- خورشت آبه و پامادور گیلان
- خورشت آلو مسما
- خورشت قلیه ماهی
انواع آش های ایرانی
آش یک غذای آبدار و لعابدار را شامل میشود که در ترکیبات داخل آن از انواع سبزیها، حبوبات و گوشت استفاده میشود. معمولاً آش یک غذای کامل بهحساب میآید که مردم ایران آن را مخصوص فصلهای سرد زمستان و پاییز میدانند. پخت این غذا در تمامی فصول در ایران رایج است. خانوادههای ایرانی در بیشتر مراسمات و در مناسبتهای مختلف آش میپزند. هر منطقه در کشور ایران آش مخصوص خود را دارد. از معروفترین آشهای ایرانی میتوان به آش رشته، آش جو، آش دوغ، آش کشک و آش آلو یا انار اشاره کرد. آش یک غذای بینظیر، خوشطعم، معروف و شناخته شده در بین مردم ایران است.
لیست انواع آش های ایرانی
- آش دوغ و ماست
- آش کشک
- آش انار
- آش آلوچه
- آش اسفناج
- آش ترشی شمالی
- آش گندم
- آش بادمجان
- آش غوره
- آش گوجه
- آش دندانی
- آش آخورک کازرونی
- آش ترخینه یا سیرابی
- آش کارده شیرازی
- آش مصفی شهرکردی
انواع کوفته های ایرانی
در بین غذاهای ایرانی انواع کوفته طبخ میشوند که در بین مردم ایران بسیار موردتوجه قرار گرفتهاند و بهعنوان غذای کامل و یا پیشغذا در سفرههای ایرانی استفاده میشوند. مشهورترین کوفته، کوفتهتبریزی است که در بین سایر کوفتهها بسیار معروف است. انواع دیگری از کوفتههای ایرانی وجود دارد که میتوان در بین آنها به کوفته ساده، کوفتهقلقلی، کوفتهبرنجی و کوفتهشامی اشاره کرد.
لیست کوفته های ایرانی
- کوفته تبریزی
- کوفته سبزی شیرازی
- کوفته کپه عربی
- کوغته حشیشه کنگانی
- کوفته بلغور شهرکردی
- کوفته قلقلی و یا ریزه
- کوفته برنجی
- کوفته شیرین کرمانشاهی
- کوفته ماهی
- کوفته هویج
- کوفته لپه یزدی
- کوفته کباب
- کوفته سماق
انواع کباب های ایرانی
کباب یکی از غذاهای پرطرفدار در بین مردم ایران است. این غذای بینظیر با انواع گوشت قرمز، گوشت سفید و ترکیبات انواع ادویهها باتوجهبه منطقهٔ جغرافیایی طبخ و سرو میشود. کبابکوبیده از خوشطعمترین و معروفترین نوع کباب در کشور ایران و خاورمیانه است که در تمامی رستورانهای ایرانی طبخ میشود. برای درستکردن جوجهکباب از گوشت مرغ که بهصورت تکهتکه برش خورده است و برای کبابکوبیده اغلب از گوشت راسته گوسفندی و همچنین برای کباب ماهی از ماهی استفاده میشود. از انواع معروفترین کبابها در ایران میتوان به کبابکوبیده، کباببره، کباب چنجه، کباببرگ، کباب سلطانی، کباب وزیری، کباب ترش و کباب ماهی اشاره کرد.
لیست انواع کباب های ایرانی
- کباب برگ
- کباب بختیاری
- کباب ترش
- کباب چنجه
- کباب سلطانی
- کباب وزیری
- میگو کبابی
- کباب ماهی قزلآلا
- کباب جگروز لری
- کباب دل و قلوه
- کباب حسینی اصفحانی
- کباب فیله ماهی
- کباب ماهی صبور
- کباب کوبیده گوشت و مرغ
- جوجه کباب
- کباب شیشلیک
- کباب قفقازی
انواع دلمه های ایرانی
دلمه یکی از خوشمزهترین غذاها در بین لیست غذاهای ایرانی به شمار میرود. دلمه یک غذای متفاوت و با انواع متنوعی است که طرفداران زیادی دارد. این غذا ترکیباتی مانند عدس یا لپه و انواع سبزیها، ادویهها، سیبزمینی و پیاز، برنج، رب گوجهفرنگی و انواع گوشت را شامل میشود که داخل برگ انگور یا مو، گوجهفرنگی، بادمجان و انواع فلفل دلمه قرار میدهند و به این صورت طبخ این غذای خوشمزه را انجام میدهند. انواع دلمه در ایران به همراهترشی، نان تازه، انواع ماست و سبزی سرو میشود.
لیست انواع دلمه های ایرانی
- دلمه بادمجان
- دلمه برگ مو
- دلمه کاهو
- دلمه کدو حلوایی
- دلمه کلم
- کلم پیچ
- دلمه حصیری
- دلمه فلفل شکمپر
انواع کوکوهای ایرانی
کوکو نوعی غذای ایرانی است که در ایران طرفداران زیادی دارد. این غذا در مهمانی ها و مراسمات به عنوان پیشغذا و اغلب به عنوان غذای اصلی سرو میشود. کوکو انواع متنوع و بسیاری دارد که میتوان در بین آنها به کوکو سیبزمینی، کوکو سبزی، کوکو کدو سبز، کوکو تره و کوکو مرغ اشاره کرد.
لیست انواع کوکوهای ایرانی
- کوکو سبزی
- کوکو زردک
- کوکو گوشت
- کوکو دورنگ
- کوکو ترهفرنگی
- کوکو سیبزمینی
- کوکو باقالا
- کوکو مرغ و قارچ
- مافین و فلفل دلمه
- کوکو نخودفرنگی
- کوکو لوبیا سبز
- کوکو اسفناج
- کوکو مخلوط
- کوکو عدس
- کوکو گردو
خوراک ایرانی
خوراک ایرانی جزء سنتیترین و مقویترین غذاها در بین غذاهای ایرانی محسوب میشود. خوراکهای ایرانی که بسیار خوشطعم و اصیل هستند بخش مهم سفرههای ایرانی را در برمیگیرند. خوراکها انواع مختلفی دارند و در طبقهبندیهای مختلفی مانند خوراک ساده تا خوراکهای مجلسی قرار میگیرند. این غذا منبع خوبی برای دریافت ویتامینها، کلسیم و پروتئینها برای بدن انسان است. از معروفترین خوراکها میتوان به خوراک دال عدس، خوراک گوشت و مرغ، دوپیازه، خوراک جگر و خوراک لوبیا اشاره کرد.
لیست خوراک ایرانی
- خوراک دال عدس
- خوراک لوبیا
- خوراک کرفس
- خوراک گوشت و مرغ
- خوراک دل و جگر
- گی پای اصفحانی
- باقالا
- خوراک سویا
- برانی کرفس
- خوراک بادمجان و قارچ
- خوراک ماهیچه
- شکم پاره
- رامیشکا
کلام آخر
غذاهای سنتی و محلی در هر کشور، شهر و منطقهای یکی از عوامل جاذبههای گردشگری آن مکان به شمار میرود. در ایران غذاهای بسیار متنوع با طعمی بینظیر در رستورانهای ایرانی طبخ میشود. معروفترین و شناختهشدهترین غذاهای ایرانی در بین مردم غذای قورمه سبزی، قیمه و قیمهبادمجان، انواع دلمه برگ مو و کوفتهتبریزی، انواع سوپ قارچ و گوشت و… ، انواع سالادهایی مانند سالاد شیرازی و سالاد فصل، تهچین مرغ و زرشکپلو، ماکارونی و انواع خوراک هستند.