شیرینی های معروف ایروان
ایروان (Yerevan) ، پایتخت و بزرگترین شهر جمهوری ارمنستان است و در امتداد رود هرازدان واقع شده است. ایروان مرکز اداری، فرهنگی و صنعتی این کشور است. ایروان یکی از مناطق اصلی گردشگری در ارمنستان محسوب میشود و این صنعت سال به سال در حال رشد و پیشرفت میباشد؛ این شهر با داشتن هتلها، رستورانها، بارها و کلوبهای شبانه مدرن باعث جذب گردشگران از کشورهای مختلف شده است. این شهر که از امنترین شهرهای دنیا محسوب میشود دارای کلوبهای شبانه متعدد میباشد و سفری خوش را برای شما فراهم می کند. یکی از بهترین بخش های سفر امتحان کردن غذاها، دسرها و شیرینی های فرهنگی متفاوت است. فرهنگ غذایی ارمنستان بسیار متنوع است. همچنین دسرهای این کشور بسیار متنوع و خوشمزه هستند و شیرینی های منحصر به فرد و مخصوص خود را دارند. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با شیرینی های معروف ایروان بیشتر آشنا شوید.
گاتا (Gata)
گاتا یک کیک شیرین ارمنی است که طعم بسیار عالی ای دارد. این شیرینی در عروسی ها، عیدها و مناسبت های مختلف سرو می شود. در ارمنستان گاتاهای مختلفی پخت می شود که معروف ترین آن گاتای ارمنی است و از خمیر آرد، کره و قند تهیه می شود.
باقلوای عسل ارمنی (Armenian Honey Baklava)
باقلوای عسل ارمنستان یکی از شیرینی های معروف این کشور است. این شیرینی در همه مراسم ها پیدا می شود. این باقلوا بسیار خوشمزه است و شیرینی آن به قدری زیاد است که بیش از دو تیکه نمی توانید بخورید.
نازوک (Nazuk)
یکی از خوشمزه ترین شیرینی های ارمنستان، شیرینی ای به نام نازوک است. این شیرینی در اصل یک نان است که با آجیل و چاشنی های معطر مثل هل پر شده است. امتحان کردن این شیرینی خوشمزه را در ارمنستان نباید فراموش کنید.
سوجوک (sudjukh)
یکی از شیرینی های معروف و سنتی ارمنی سوجوک است. این شیرینی از مخلوط آرد، شکر، دارچین، گردو و … تهیه می شود. سوجوک کمی شبیه چورچخلا گرجستان است اما به طرز متفاوتی تهیه می شود. این شیرینی آنقدر معروف و مورد علاقه مردم ارمنستان است که در تمام نقاط شهر پیدا می شود. علاوه بر خوشمزه بودن این شیرینی بسیار مفید هم می باشد.
آلانی (Alani)
یکی از محبوب ترین میوه های خشک آلانی نام دارد. که میوه اصلی آن هلو خشک شده است. این میوه با آجیل، عسل، دارچین و شکر ترکیب می شود. گاهی به جای هلو از زردآلو یا انجیر هم استفاده می شود. این شیرینی نه تنها بسیار خوشمزه است بلکه ظاهر بسیاز زیبایی هم دارد.
قاپاما (Ghapama)
قاپاما یک دسر ارمنی است که از کدو تنبل تهیه می شود. درون کدو تنبل را پر از برنج، آجیل و میوه های خشک از قبیل سیب و آلو میکنند. برای شیرین کردن آن از عسل استفاده می کنند و موقع سرو روی آن کره ذوب شده می ریزند. این دسر معمولا در فصل پاییز تهیه می شود.
میوه های خشک شده (Dried Fruits)
یکی از معروف ترین خوردنی های ارمنستان، میوه خشک است که در تمام مغازه ها و بازارها یافت می شود. ارمنی ها میوه های خشک را از مرغوب ترین میوه ها تهیه و به روش سنتی خشک می کنند به طوری که ویتامین آنها کاملا حفظ می شود. میوه خشک یکی از تنقلات بسیار خوشمزه در ارمنستان است.
مربای ارمنی (Armenian jam)
ارمنی ها تقریبا از هر چیزی که در کشورشان رشد می کند مربا درست می کنند. مثلا مربای زردآلو، آلو، انجیر، گردو و … از معروف ترین آنها هستند. مرباهای ارمنستان بسیار معروف است. در این مرباها از هل و دارچین استفاده می کنند.
لواشک های میوه ای (Fruit lavash)
یکی از سنتی ترین تنقلات ارمنستان لواشک های میوه ای هستند. این لواشک ها از خشک کردن میوه های تازه ای چون آلو، گیلاس، زردآلو و … تهیه می شوند. اگر عاشق لواشک هستید حتما لواشک های ارمنستان را امتحان کنید و یا حتی به عنوان سوغات بخرید.