ایران

شله مشهدی ، اصیل ترین غذای محلی مشهد 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

شله مشهدی

در این مقاله از معرفی غذاهای محلی ایران شما را با شله مشهدی و طرز تهیه آن آشنا خواهیم کرد. این غذای محلی یکی از محبوب ترین غذاهای مشهد در ایام محروم و صفر بشمار میرود.پیشنهاد میکنیم اگر به مشهد سفر کردید برای یکبار هم که شده طعم شله مشهدی را امتحان کنید

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مسافر شهری بودید و ترجیح داده اید به جای کباب و جوجه همیشگی تنوعی به وعده غذایی خود داده و غذای محلی آن شهر را تجربه کنید.جالب است بدانید این غذاهای محلی بواسطه مواد اولیه ای که در هر استان وجود دارند شکل گرفته اند و بسته به وجود مواد اولیه غذای هر استان از استان دیگر متفاوت است. غذاهای سنتی در میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارند. فرقی نمی‌کند در کجای کشورمان ساکن باشید، درهر حال لذت و طعم غذاهای سنتی مناطق دیگر می‌تواند شما را سر ذوق بیاورد و سفره‌ هایتان را رنگین کند.در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره شله مشهدی و طرز تهیه آن بدانید

تور اروپا

مختصری درباره شهر مشهد بدانید :

یکی از شهرهای زیارتی و سیاحتی کشورمان ایران مشهد است که به خاطر وجود امام هشتم شیعیان حضرت علی لبن موسی الرضا (ع) در این شهر، مسافران و زائران بسیاری به این شهر سفر می کنند و دارای گردشگران از کشورهای مختلف نیز هست . مشهد با مساحت ۳۱۳۳۵ کیلومترمربع بعنوان بزرگترین استان ایران محسوب می شود که در حدود یک پنجم مساحت کل ایران را شامل می شود . همانطور که می بینید این شهر دارای وسعت زیادی است برای رفتن به مکانهای دیدنی و زیارت باید شناخت خوبی از مشهد داشته باشید. تا در این شهر بزرگ برای پیدا کردن مکان مورد نظرتان گیج نشوید .

شهر مشهد به واسطه‌ی وجود حرم مطهر امام هشتم شیعیان، به پایتخت فرهنگی ایران بدل شده است. رونق تمامی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی این شهر مدیون میزبانی امام مهربانی‌ها، امام رضا علیه‌السلام است.

شله مشهدی محبوب ترین غذای سنتی مشهد

امکان ندارد که به مشهد سفر کنید و تابلوی شله را در رستوران و اماکن ارائه غذاهای سنتی نبینید ، شله مشهدی غذای محبوب در بین اهالی ساکن در مشهد است و اگر به این شهر سفر کنید نام این غذای محبوب را زیاد خواهید شنید مخصوصا در ایام محرم و صفر

شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته می شود، جزء غذاهایی از خانوده آش می باشد که مواد اصلی تشکیل دهنده آن گوشت، حبوبات و ادویه زیاد است که برخی برای خوشمزه تر و مقوی تر کردن این غدا مقداری مغز قلم گاو نیز به آن اضافه می کنند تقریبا این غذا مشابه حلیم می باشد اما مقداری از حلیم متفاوت تر است

یکی از سختی های پخت شله مشهدی دشوار بودن طبخ آن در منازل می باشد به همین منظور به عنوان یک غذای ثابت نذری در هیئت ها شناخته می شود

طرز تهیه شله مشهدی

درست کردن شله مشهدی، احتاج به تجربه بالا و دقت زیاد و حوصله فروان دارد به همین بعضی از افراد که در منازل خود این غدای محبوب را درست میکنند زیاد باب میلشان نمی شود. پس اگر تصمیم دارید تا این غذا را در منزل درست کنید حتما باید صبر و حوصله زیادی را به خرج دهید

مواد لازم، برای ۱۵ نفر:

  • گوشت راسته گوسفندی یک کیلوگرم + ۲۰۰ گرم دنبه گوسفند چرخ شده
  • لوبیا قرمز یک پیمانه
  • لوبیا رشتی یک پیمانه
  • لوبیا چیتی یک پیمانه
  • نخود یک پیمانه
  • ماش یک پیمانه
  • بلغور گندم دو پیمانه
  • نمک، فلفل، دارچین، میخک و زنجبیل و نمک به میزان لازم
  • جوز هندی رنده شده یک عدد
  • برنج نیمه ایرانی دو پیمانه

طرز تهیه: برای شروع تمام حبوبات را بشورید و به مدت 12 ساعت داخل آب بگذارید تا گاز حبوبات گرفته شود . سپس نخود و لوبیاهای که از شب قبل خیس کرده بودید بصورت جداگانه بپزید بعد از پخته شدن آب انها را با آبکش و بیرون می ریزیم. گوشت و پیاز خرد شده را حرارت می‌دهیم تا کاملاً پخته شود، بعد گوشتها را خارج کرده و آنها را صاف و ریش‌ ریش می‌کنیم. بعد بقیه حبوبات را درون دیگ ریخته مرتب هم بزنید تا مواد کاملاً له شود و به شکل حلیم دربیاید . سپس در اواسط پخت، ادویه‌ ها و گوشتها و دنبه‌ های چرخ شده خام را اضافه کرده و دائم با کمچه (کفگیر بزرگ) مواد را مخلوط می‌کنیم تا له شود (چمبه زدن  = اصطلاح مشهدی) و در نهایت آن را دم کنید. غذا آماده سرو است و در آخر قیمه را روی شله می‌ریزیم. از گوشت گوسفندی استفاده شود. این غذا در حدود شش تا هفت ساعت روی حرارت، هم زده می‌شود. شله مشهدی یکی از اصیل‌ ترین غذاهای مشهد است. پخت این غذا به زمان زیادی نیاز دارد. هرچه بیشتر هم زده شود کیفیت آن بالاتر می‌رود و بهتر جا می‌افتد. فراموش شله غذایی سنگین برای معده بشمار میرود پس در خورد آن زیاده روی نکنید

تهیه شله به مهارت خاصی نیاز دارد. تنوع در پخت شله بسیار زیاد است به‌ طوری‌که تقریباً هیچ شله‌ای کیفیت و طعم یکسانی ندارد.

تاریخچه به وجودن آمدن شله

پیدایش شله به زمان حمله مغول‌ ها به ایران از سمت خراسان بر می‌گردد که به دلیل کمبود وقت و مواد غذایی هر نوع ماده غذایی که پیدا می‌شده‌ است و در دسترس بوده درون دیگ‌ های بزرگ ریخته و به هم می‌زدند و می‌پختند و این‌ که گفته می‌شود شله، غذایی مغولی است، اشتباه است و مقصود از مغولی بودن یعنی از زمان مغول در ایران به وجود آمده‌است.

شله مشهدی

مقالات بیشتر بخوانید :


 

مطالب مرتبط

یک دیدگاه

  1. شهاب شیردل

    امتیاز بازدید کننده: ستاره ها ۳

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *