دیدنی های صومعه سرا
صومعه سرا یکی از محبوب ترین جاذبه های استان گیلان است. این شهرستان زیبا در غرب رشت واقع شده است و فاصله آن تا فومن تنها ۱۲ کیلومتر است.صومعه سرا در گذشته یکی از روستاهای بخش کسما و از توابع شهرستان فومن بشمار میرفت و نسبت به آبادیهای اطراف خود از اهمیت کمتری برخوردار بوده است. لیکن امروزه به دلیل داشتن موقعیت بهتر از آبادیهای دیگر پیشی گرفته و به صورت مرکز شهرستان از اعتبار برخوردار است. صومعه سرا شهر زیبائی است که میان کشتزارها و باغهای وسیع قرار گرفتهاست. برنج و توتون از محصولات مهم صومعه سرا است و در کنار آن پرورش کرم ابریشم و چایکاری رواج زیادی دارد.در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با دیدنی های صومعه سرا بیشتر آشنا شوید.
مناره آجری گسکر
این مناره در بخش مرکزی از توابع شهرستان صومعه سرا و در 36 کیلومتری غرب شهرستان رشت واقع شده، مناره گسگر در سر راه یک جاده قدیمی معروف به شاه عباسی واقع شده است و یادآور مناره های عظیم سلجوقی در دیگر مناطق ایران میباشد، ارتفاع مناره 29 متر و قطر آن در پایه هفت متر و در بخش فوقانی 35/2 متر است و منار شکل مخروطی دارد.
یک ستون نگهدارنده در وسط به عنوان تکیه گاه به ابعاد 55×55 سانتیمتر به پلکان مارپیچ داخلی و جداره بیرونی منار ایستائی داده است. هیچ کتیبه ای که تاریخ بنا و بانی آن را معرفی کند، وجود ندارد. منار با آجرهای مربع شکل به ابعاد 13×13 سانتیمتر و قطر شش سانتیمتر بنا شده و جز در قسمت فوقانی که دو نوار آجرکاری تزئینی آن را زینت داده در سایر قسمت ها کاملا ساده و بدون آلایش است.
محوطه تاریخی هفت دغنان
این محوطه در دهستان ضیابر و روستای بهمبراز صومعه سرا میباشد و طبق گفته ی باستان شناسان حداقل ۱۲۰۰ سال قدمت دارد.در سال 1382 بقایایی از یک گورستان دوره اسلامی را در آن شناسایی کرده و بی نظمی اجساد دفن شده جای این احتمال را میگذارد که این افراد بر اثر یک حادثه یا واقعه ای همچون جنگ یا زلزله از دنیا رفته اند.
پل گازروبار
این پل تاریخی در دوره ی صفویه ساخته شد و به دستور حاج یوسف بلگوری در دوره قاجار باز سازی گردید. معماری پل گازروبار بدین شکل است که دارای یک چشمهی اصلی در مرکز و چهار چشمهی فرعی در دو طرف میباشد. پهنای چشمهی اصلی پل حدود ۱ متر، طول این پل ۵/۴۸ و عرض آن ۵/۴ متر و بر روی رودخانه ی گازربار قرار دارد. بنای این پل تماما از آجر به ابعاد ۵× ۱۹× ۱۹ سانتیمتر است.
تالاب سیاه درویشان صومعه سرا
تالاب سیاه درویشان بعنوان یکی از جاهای دیدنی صومعه سرا در شمال این شهر قرار گرفته و محصولات برنج، صیفیجات، مرکبات و توتون در این منطقه توسط مردم تولید میگردد. اگر از دنیای حیوانات لذت میبرید ، شما میتوانید در این منطقه پرندگان بومی، مهاجر همچون کیلار، فیلوش، خوتکای پر سفید و معمولی و لک لک و انواع آبزیان را مشاهده کنید و به وجد بیایید. رودخانه های مهمی چون ماسوله رودخان، قلعه رودخان و پسیخان به این تالاب میریزند و انرا بیش از پیش زیبا میکنند.
بقعه ی پیر موذنان، صوفیان ده
این مقبره متعلق است به پیر موذنان که نام اصلی این عارف وارسته پیر محمد موذن یا پیر محمد موذنان است و از عرفای نیمه ی اول سده ی دهم هجری میباشد. ایشان در حدود سال ۹۳۹ ه.ق فوت کرده و مقبره ی او از جمله زیارتگاه های مورد توجه مردم تولم میباشد.
پل کسما
این پل در سه کیلومتری کسما – از توابع صومعه سرا – و در مسیر راهی واقع است که به دستور شاه عباس اول ساخته شده است. این راه از هشتپر به رشت منتهی می شد.ین پل 25 متر طول و 20/4 متر عرض دارد و ارتفاع دهنه های بزرگ آن از سطح اب به 5 متر می رسد. بنا دارای پنج دهانه کوچک و بزرگ آجری است که یکی از طاق های اصلی آن فرو ریخته و پایه های آن دارای آب برهایی برای سهولت جریان رودخانه است.
حمام کسماء
حمام قدیمی کسما با بافت سنتی و پیشینه تاریخی ۷۰ ساله خود ، یکی از بناهای تاریخی شهرستان صومعه سرا به شمار می رود که در کنار راه جاده کنونی کسماء واقع شده است.این حمام دارای دو حوض آب سرد و گرم بوده است و آب آن نیز با آب رود و قنات تامین می شده است . در قسمت های مختلف حمام معمار با استفاده از پوشش گنبدی و عرقچینهای زیبا به مسقف کردن بنا همت گماشته است.متاسفانه این حمام به علت رعایت اصول بهداشتی تعطیل گردید و امروزه به صورت بنایی متروک و بلا استفاده باقی مانده است.
روستای صوفیانده
روستای صوفیانده معروف به روستای بدون بیکار ، از توابع بخش تولم شهرستان صومعهسرا است. صوفیانده به دلیل تولید فراوان توتفرنگی شهرت دارد و هر ساله جشنواره توت فرنگی در این روستا برگزار میشود.
روستای تنیان
تنیان در ٢٠ کیلومتری شهرستان صومعهسرا قرار دارد. این روستا در منطقه جنگلی و کوهستانی واقع شده و عبور رودخانههای زیبا از آن و وجود چشمه سرسبزی خاصی به تنیان بخشیده است. در این روستا آبگیری در دل جنگلی بسیار زیبا وجود دارد. کمی بالاتر از آن هم میتوانید از غار خونابکش بازدید کنید.
بازار هفتگی صومعه سرا
در بازار یکشنبه صومعهسرا، زنان روستایی از سویی فروشنده و از سوی دیگر خریدار هستند. آنان اضافه تولید برخی از فراوردهها مانند نیشکر، دوشاب، انواع سبزیها، مرغ و تخممرغ و فراوردههای دامی را که حاصل کار و فعالیت آنان است، در یکشنبه بازار به فروش میرسانند و عواید آن را در همان بازار به مصرف خرید لوازم ضروری زندگی به ویژه پوشاک میرسانند. یکی از بزرگترین امتیازات بازارهای هفتگی متعادل نگه داشتن بهای اجناس و جلوگیری از افزایش نامتناسب قیمتهاست. این ویژگی به نحو مطلوب و چشمگیری در یکشنبه بازار صومعهسرا مشاهده میشود.