دیدنی های شهر بهار
شهرستان بهار یکی از شهرستانهای هشتگانهٔ استان همدان با وسعتی معادل ۱۳۳۴ کیلومترمربع، حدود هفتدرصد از وسعت استان را شامل میشود. این شهرستان دارای سه بخش مرکزی، لالجین و صالحآباد و شش دهستان و سه شهر بهار، لالجین و صالحآباد و هفتاد روستای دارای سکنه است.اکثر اهالی این شهرستان به زبان ترکی و تعدادی از روستاهای غربی آن به زبان کردی صحبت میکنند. همهٔ اهالی این شهرستان بر مذهب شیعهاند. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با دیدنی های شهر بهار بیشتر آشنا شوید.
کاروانسرای تاج آباد
کاروانسرای تاجآباد بنایی است که از دوران قاجار به یادگار مانده است. این بنا توسط خانم جهان قاجار و میرزا علی نقی ساخته شده است. در گذشته از این کاروانسرا برای استراحت مسافرها و خرید و فروش کالا استفاده میکرند. ساختمان این بنا بهصورت دایرهای است و اتاقهای زیادی دارد. کاروانسرای تاجآباد در سال ۱۳۷۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
پل خانم کرپی
این پل یکی از زیباترین و قدیمی ترین پل های شهرستان بهار و استان همدان بوده که قدمت آن اواخر عهد صفویان و اوایل عهد قاجار می باشد.این پل در بخش لالجین و ورودی روستای مهاجران و بر روی رودخانه فصلی قره چای بنا گردیده است و همچنین ارتباط بین روستاهای کوشک آباد، مهاجران، راه هموار، رایکان سفلی و رایکان علیا را ممکن می سازد. دارای هفت دهانه آب رو و پایه هائی که با سنگ های رودخانه ای و قلوه سنگ ساخته شده است. پوشش طاق ها توسط آجرها ۲۰ در ۲۰ در ۵ سانتی متری اجرا گردیده است.از مشخصات بارز آن طول زیاد آن ( در حدود ۵۵ متر) و تنوع در مصالح به کار رفته در آن است. به گفته اهالی منطقه سازنده و بانی این پل یک زن خیر بوده است و به همین دلیل به خانم کرپی مشهور است.
لالجین
کارگاهها و فروشگاههای سفال و سرامیک لالجین مهم ترین و جذاب ترین ناحیه دیدنی بهار را تشکیل میدهند. بر اساس شواهد تاریخی، از آغاز پیدایش منطقهلالجین (تقریباً از حدود 700 سال گذشته) تولیدات سفال و سرامیک همواره در این شهر رایج بوده است. اهمیت سفال لالجین عمدتاً در اصالت طرحها، رنگها و سفالینههای دوغابی و زیبای آن بوده است که دستان هنرمند سفالاکاران لالجینی به گل مرده جان میبخشد. علاوه بر محصولات صنایع دستی لالجین که خود یکی از جاذبههای گردشگری به شمار میآیند، دیدن کارگاههای تولید آن نیز خالی از لطف نیست.
امامزاده عسگر
ایشان از مهمترین امامزاده های شهرستان بهار و از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) می باشند، بنای این امامزاده کاملا تاریخی بوده و در بخش مرکزی و بالای تپه ای در مجاورت روستاهای چوتاش، سنگ سفید، گوشلان، حصارقره باغی، نورآباد و فسیجان قرار دارد که اهالی ین روستاها مراسمات مذهبی خود و مراسم ایام محرم را در این مکان مقدس برگزار می نمایند.علت استفاده از مصالح آجر در بنای این امامزاد به جهت قابلیت اجرای آسان طرح هندسی و سقف گنبدی آن می باشد. شیوه و سبک این بنا به طور کامل اصیل و ایرانی است و هیچگونه سبک دیگری در آن دیده نمی شود. ساخت این بنا به فرم چهار ایوانی، جهت استراحت زائران و مسافران می باشد.