خورش ناردون
خورش ناردون یکی از انواع خورش های محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شمال کشور می باشد. این خورش خوشمزه شباهت زیادی به خورش فسنجان دارد و از خورش های مجلسی شمال کشور محسوب می شود. مازندرانیها هم مثل گیلانیها، غذای ترش فراوان دارند. خورشت ناردون از همین غذاهای ترش و خوشمزه است. برای تهیه این غذا، مرغ را سرخ میکنند. سپس با دانههای انار، رب انار، پیاز داغ و ادویه میپزند. خورشت ناردون را با برنج اعلای ایرانی نوش جان میکنند. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با طرز تهیه خورش ناردون بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم خورش ناردون
- ران مرغ 3 تکه-حدوداً 600 گرم (سایر قسمت های مرغ، همچنین مرغ کامل قابل استفاده است)
- پیاز 1 عدد بزرگ
- سیر تازه 2 حبه
- آب انار یک و نیم پیمانه
- رب انار 2 قاشق غذاخوری
- انار دانه شده نصف پیمانه
- نمک،فلفل،زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا بعد از شستن مرغ ها آنها را مزه دار یا به اصطلاح مرینیت می کنیم، به این ترتیب که تکه های مرغ را داخل یک ظرف مناسب در دار قرار می دهیم و به اندازه دلخواه از نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه های مورد علاقه تان همراه با یک الی دو قاشق روغن زیتون، به همه ی قسمت مرغ مالیده و بعد از گذاشتن درب ظرف را به مدت حداقل یک ساعت داخل یخچال قرار می دهیم.
بعد از گذشتن زمان کافی، مرغ ها را همراه مقدار کمی روغن سرخ کرده تا مقداری طلایی رنگ شوند.
مرغ ها را از تابه خارج کرده و در همان روغن ، پیازی را که به صورت خلالی ریز خرد کرده بودیم را سرخ کرده و اجازه میدهیم تا به رنگ طلایی برسد. سپس سیر را اضافه می کنیم و بعد از کمی تفت دادن و بلند شدن عطرش رب انار را اضافه می کنیم و بلافاصله هم زده تا نسوزد و سپس آب انار را اضافه می کنیم. (مزه انتهایی غذا را رب انار٬ اگر شیرین، ملس یا رو به ترش باشد تعیین می کند).
در این مرحله در تابه یا قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا مخلوط به جوش بیاید و سپس تکه های مرغ را اضافه می کنیم.
حرارت را کم می کنیم تا مرغ ها کاملاً بپزند و خوراک به روغن بیفتد. حدوداً یک ربع آخر پخت، دانه های انار را اضافه می کنیم. در این مرحله درب ظرف را نبندید چون باعث میشود رنگ دانه های انار سفید شود.
در پایان باید سس غلیظی داشته باشیم. همچنین می توانیم از چاشنی های متفاوتی برای این غذا استفاده کنیم . برای مثال اگر غذای ترش دوست دارید از آبغوره یا آب نارنج و اگر شیرین تر می پسندید از شکر یا آلو بخارا استفاده کنید.