جاهای دیدنی شوش
شوش در استان خوزستان و در 115 کیلومتری اهواز ( که حدودا یک ساعت و نیم فاصله بین شوش و اهواز وجود دارد)، قرار دارد.شوش تا رود دجله 150 کیلومتر فاصله دارد. شوش شناخته شده ترین شهر جهان و پایتخت تمدن ایران در استان خوزستان میباشد که قدمت آن به 4 هزار سال پیش از میلاد مسیح میرسد و همچنین به نام های مختلفی مانند سوزیانا ،سوسا،شوشن یاد میشود. در ادامه مطلب همراه تاپ تراول باشید تا با جاهای دیدنی شوش بیشتر آشنا شوید.
قلعه شوش (آکروپل)
در سال ۱۹۸۷ میلادی «ژان ماری ژاک دو مورگان» فرانسوی جهت تحقیق و اکتشاف به شوش آمد و جهت اسکان او و همراهانش و نگهداری آثار باستانی مکشوفه، عملیات ساخت قلعه شوش آغاز شد. برای این کار بلندترین نقطه تپههای شوش یعنی «آکروپل» انتخاب و قلعهای به شکل قلعههای قرون وسطا و ذوزنقهای شکل روی آن ساخته شد. ساختمان این قلعه اغلب با خشت و بقایای باستانی آجرها و خشتهای دورههای مختلف که در محوطه باستانی شوش باقی مانده بود بنا شد و در سال ۱۹۱۲ میلادی کار ساخت آن به پایان رسید. از این قلعه اکنون نیز به عنوان مرکز نگهداری و تحقیق آثار باستانی استفاده میشود.
زیگورات چغازنبیل
بنای عظیم معبد پنج طبقه «زیگورات چغازنبیل» در اطراف شوش هم اکنون یکی از بناهای عظیم خاورمیانه است که با دیوارهای تو در تو و هزاران خشت و آجر بر تپهای بنا شده و کتیبههای آجرین با خط میخی عیلامی قدمت این بنا را آشکار میسازد. شوش مرکز حکومت عیلام به وسیله پادشاه آشوری، «آشوربانی پال» ویران گردید و بعدها که با تلاش هخامنشیان و برپایی کاخهای زمستانی بار دیگر رونق گذشته خود را به دست آورد.
کاخ تاریخی آپادانا
کاخ آپادانا در حدود سالهای ۵۱۵_۵۲۱ پیش از میلاد به دستور داریوش بزرگ پادشاه هخامنشی در شوش (شهر باستانی) روی آثار و بقایای عیلامی بنا شد.داریوش شوش را برای این انتخاب کرد که در عصر عیلامی کانون بزرگ مذهبی و بعد از ساخته شدن کاخ هم پایتخت زمستانی هخامنشیان شد.کاخ آپادانای شوش قصر زمستانی شاهان هخامنشی بودهاست. مساحت تالار یا کاخ آپادانا ۱۰۴۳۴ متر است.بخشهای مهمی از این کاخ که بارگاه یا آپادانه نامیده شده در زمان اردشیر اول دچار آتشسوزی شد و در زمان اردشیر دوم بازسازی شد. اما در سال ۳۳۰ پیش از میلاد، با هجوم وحشیانه و مخرب اسکندر مقدونی یک بار دیگر تخریب شد.
کاخ شاوور (کاخ اردشیر دوم)
کاخ شاوور که با نام کاخ اردشیر دوم نیز شناخته میشود، متشکل از تالار باشکوهی است که ۶۴ ستون دارد. ستونهای این کاخ مشابه ستونهای کاخ آپادانای شوش هستند؛ اما با این تفاوت که نسبت به آنها ارتفاعی کمتر دارند. کاخ شاوور که در سمت غرب کاخ آپادانا جای گرفته است، به دستور اردشیر دوم در کنار رود شاوور ساخته شد.
آرامگاه دانیال نبی
اگر سری به شوش بزنید مقبره دانیال نبی را با آن ظاهر متفاوت و چشم نوازش به راحتی خواهید یافت. گنبدی کاملا خوزستانی و چند طبقه که مثل یک مخروط سر به فلک کشیده است. گنبدی که اورچین نامیده می شود و طبق گفته کارشناسان دو پوسته است. این آرامگاه در سال 1249 ه.ش ساخته شده است. دانیال نبی یک از پیامبران آئین یهود است که نسبش به یعقوب نبی(ع) می رسد. حضرت علی(ع) فرموده است هر کس برادرم دانیال را زیارت کند، مرا زیارت کرده است.
موزه هفت تپه
هفت تپه در 15 کیلومتری جنوب شرقی شهر شوش دانیال قرار دارد.تحقیقات باستان شناسی هفت تپه از سال 1344 خورشیدی توسط دکتر نگهبان باستان شناس توانای ایرانی آغاز شد که تا کنون منجر به کشف آثار با ارزشی همچون مجسمههای سفالی و فلزی، آرامگاه، معبد، گورهای دسته جمعی، انواع ظروف سفالی وآلات موسیقی شده است.
موزه ی شوش
موزه ی شوش روی به روی آرامگاه دانیال نبی و میان باغی بر سر راه قلعه ی باستانی قرار دارد.این موزه با استفاده از آجر های بدست امده از حفاری شوش و چغازنبیل ساخته شد و به مرور زمان قسمت های به آن اضافه شد.این موزه در سال 1354 باز شد و همه آثار(نتیجه ی حفاری های شوش و چغازنبیل هست) در این موزه متعلق به قبل از عیلام تا دوره ی اسلامی هستند.همچنین این موزه از شش تالار بزرگ تشکیل شده است. و بازدید از این موزه برابر با غرق شدت در طول تاریخ میباشد.
مقبره دعبل خزاعی
دعبل خزایی که در زمان حکومت عباسیان می زیست شاعر معروف شیعه و مداح اهل بیت(ع) است.نقل است که امام رضا (ع) پیراهن خویش را به عنوان صله به وی داد. آرامگاه این شاعر معروف عرب در مرکز شهر کنار مجتمع فرهنگی دعبل خزاعی واقع شده است.
پارک ملی و منطقه حفاظتشده کرخه
پارک ملی و منطقه حفاظت شده کرخه از یک قسمت تپه ماهوری در شمال و یک بخش دشتی در جنوب تشکیل شده است و رودخانه کرخه از میان آن عبور کرده و با پیچوخمهای زیاد به طرف جنوب و غرب استان خوزستان راه میپیماید. در دو طرف منطقه جنگلهای گرمسیری رشد یافته و رودخانه را محاصره کردهاند؛ بنابراین در درون منطقه کوه و ارتفاعاتی دیده نمیشود و بالطبع درهای هم مشاهده نمیشود. علاوه بر این به علت عرض کم منطقه، دشت مشخص و قابل توجهی در آن موجود نیست. در این منطقه جنگلهای زیبایی نظیر جنگل «قلعه نصیر» وجود دارد که از چشمانداز بسیار زیبایی برخوردار است. از محلهای دیدنی دیگر سرچشمه رودخانه شاوور را میتوان ذکر کرد. رودخانه زیبای کرخه از وسط منطقه کرخه عبور میکند و جنگلهای انبوه منطقه از آثار و پدیدههای زیبای منطقه است. از آثار مذهبی منطقه میتوان «امامزاده شچاخ» در نزدیک محیط بانی «هلوه» را نام برد.
رودخانه شاوور
رودخانه شاوور در چند کیلومتری شمالغرب شهر شوش در کناره شرقی روستای جریه سید احمد از به هم پیوستن چند چشمه به هم تشکیل میشود.رودخانه شاوور از وسط شهر شوش عبور می کند.در اسناد تاریخی از رودخانه شاوور به عنوان یکی از قدیمیترین رودخانههای باستانی کشور نامیده شده است.رودخانه شاوور، در مسیر شمال به جنوب، پس از گذشتن و تقسیم دو شهر شوش به دو بخش شرقی و غربی، به موازات جاده اهواز به اندیمشک و میان دو رودخانه کرخه و دز به حرکت ادامه میدهد و سرانجام پس از طی کردن مسافتی هفتاد کیلومتری، به رودخانه دز میریزد.