جاهای دیدنی سامان
کهن شهر سامان با قدمت یک هزار ساله در حاشیهٔ رود زاینده رود و در دامنه سلسله جبال زاگرس آرمیده است. این شهر نگین چهارمحال بختیاری است. شهری کوهستانی با مناظر و چشم اندازهای زیبا که سرزمین سبز ایران نام گرفته است. سامان در کنار سراشیبها و درههای عمیق قرار دارد و به شهرهای لنجان و شهرکرد محدود شده است. این شهر دارای آب و هوای معتدل کوهستانی با زمستانهایی سرد و تابستانهایی ملایم است. باغها، تاکستانها و دیگر چشم اندازهای کم نظیر طبیعی توأم با آثار تاریخی چون پل زمان خان ، سامانرا از جمله شهرهای گردشگری کشور ساخته است. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با جاهای دیدنی سامان بیشتر آشنا شوید.
پل هوره یکی از جاهای دیدنی سامان
هوره شهری کوهستانی از توابع سامان است که قدمتش به ۷۰۰ سال پیش باز میگردد. دشتهای پر از گل، دامنههای کوهها، باغهای میوه و چمنزارها از جاذبههای طبیعی این شهرند. مهمترین جاذبه طبیعی شهر هوره زایندهرود است که در قسمت شرقی آن جریان دارد. پل هوره از پلهای تاریخی است که در سال ۱۳۳۷ در مسیر زاینده رود و روی خرابههای پل قدیمی، که در دوران صفویه ساخته شده بود، با استفاده از سنگ بنا شد. پل هوره در سال ۱۳۹۰ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
پل کاهکش
پل کاهکش یکی از پل های گردشگری واقع در روستای کاهکش شهرستان سامان است و در 25 کیلومتری مرکز استان قرار دارد.این روستا در حاشیه رودخانه زاینده رود قرار گرفته و جمعیتی حدود هزار نفر در آن ساکن هستند. همسایگان این روستا روستاهای شوراب صغیر، چم نار و چم خرم است که دارای باغات گسترده هلو و بادام هستند.
آرامگاه دهقان سامان
آرامگاه دهقان سامانی در حدود ۲۸ کیلومتری شمال شهرکرد و در نزدیکی پل زمانخان که بر روی رودخانه سامان ایجاد شده قرار دارد.میرزا ابوالفتح خان دهقان سامانی ملقب به «سیف الشعرا» و متخلص به «دهقان»، مردی صوفی مسلک و عارف بود که در سال ۱۲۴۹ هجری قمری در شهر سامان زاده شد و پس از کسب تحصیلات ادبی و حکمی، به شاعری پرداخت و در سال ۱۳۲۶ هجری قمری از دنیا رفت.آرامگاه این عارف ایلیاتی مانند زندگیاش به شکلی عجیب و پر رمز و راز بنا گردیده و به لحاظ شیوه ساخت و نوع معماری، بسیار درخور توجه میباشد اما متأسفانه به علت نظارت نامناسب، دیوارهای مقبره این شاعر از نوشتهها و یادگاریها پر شده و چهره زشتی به این مقبره بخشیده است.
مسجد جامع سامان
مسجد سامان در محله مسجد جامع یا میانه شهر سامان قرار دارد. این مسجد دارای یک شبستان و دو ورودی در شمال خاوری و جنوب باختری می باشد که ورودی شمال خاوری به شکل هشتی و با گنبدی عرقچین ساخته شده است. شبستان مسجد پلانی مستطیل شکل دارد و به شیوه طاق و چشمه بر روی هشت ستون سنگی مشعلی شکل استوار شده است. مسجد سامان فاقد تزیینات خاص است و رسم بندی هایی که از آجر و در نمای ورودی شمال مسجد به کار رفته تنها تزیینات آن است. مصالح مورد استفاده در این مسجد که قدمت آن به دوره قاجاریه می رسد، عبارتند از: آجر، گچ و ساروج.
روستای کوهستانی یاسه چای
روستای کوهستانی یاسه چای از توابع بخش سامان، شهرستان شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری است که با مختصات جغرافیایی ۵۰ درجه و ۵۱ دقیقه طول شرقی و ۳۲ درجه و ۳۷ دقیقه عرض شمالی در ۲۲ کیلومتری شمال غربی سامان و ۵۲ کیلومتری شهرکرد قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا ۱۹۰۰ متر است. یاسه چای از طریق جاده های آسفالت سامان، پل زمانخان، تیران، شهرکرد، چادگان، بن و سد زاینده رود قابل دسترسی است که به دلیل برخورداری از توان و جاذبه های بسیار در سیمای طبیعی و معماری به عنوان نقاط هدف گردشگری شناسایی شده و هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری است وجه تسمیه نام روستا : یاسه چای از دو کلمه ی یاسه + چای تشکیل شده است .
روستای شگفت انگیز مارکده
روستای شگفت انگیز مارکده ، روستایی از توابع شهرستان سامان در استان چهارمحال و بختیاری ایران است.روستای مارکده یکی از روستاهای تاریخی شهرستان سامان است و در کنار رودخانه زاینده رود قرار گرفتهاست. مارکده در یکی از پیچ و خمهای دره و رودخانه زاینده رود قرار دارد.زیبایی خیره کننده روستای مارکده به گونه ای است که رودخانه زاینده رود در همه طرف روستا دیده میشود و به نظر میرسد که روستا در محاصره رودخانه قرار گرفته است. این رودخانه پر آبترین قسمت رودخانه زاینده رود به شمار می رود؛ به طوری که خروش و زیبایی و پر آبی رودخانه زاینده رود در این منطقه از کشور به زیبایی دیده میشود. اطراف رودخانه را هم باغات گسترده و درختان بلندی فرا گرفته است که زیبایی رودخانه زاینده رود را چندین برابر کرده است.