جاهای دیدنی رزن
رزن مرکز شهرستان رزن و بزرگترین شهر این شهرستان میباشد که در مسیر جاده اصلی همدان به قزوین قرار گرفته است. شهر رزن تقریبآ در مرکز شهرستان قرار دارد که از ناحیه شمال و شمال شرقی به استان قزوین از جنوب به شهرستان فامنین از مشرق به استان مرکزی و از مغرب به شهرستان کبودرآهنگ محدود میباشد. در شمال شرقی این شهرستان رشته کوه خرقان قرار گرفته که بلندترین نقطه آن در محدوده شهرستان رزن دارای ارتفاع ۲۷۹۹ متر از سطح دریاست. به لحاظ اینکه رزن در شمالیترین نقطه استان واقع شدهاست، هوای آن نسبتاً سردتر از سایر نقاط استان است و در تابستانها از آب و هوای معتدلی برخوردار است. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با جاهای دیدنی رزن بیشتر آشنا شوید.
امامزاده اظهربن علی
بقعه امامزاده اظهربنعلی یکی از مکانهای مذهبی و گردشگری رزن است. این بقعه ،که در دوران مغول ساخته شده و گنبدی مخروطی شکل دارد، به دستور شاه عباس مرمت شده است. این بنا در کل ۲۰متر ارتفاع دارد که ۸متر آن ساختمان بقعه و بقیهاش مربوط به گنبد آن است. بقعه امامزاده آجری و بسیار ساده است اما با طرحی هنرمندانه به شکل ۱۹تَرَک و دیوارهای چند ضلعی ساخته شده است. این بنا در سال ۱۳۲۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
امامزاده هود
امامزاده هود در روستای ینگی قلعه از توابع بخش درجزین در ۳ کیلومتری رزن واقع شده و از بناهای دوره ایلخانیان (قرن هشتم) به شمار میآید. بنای این امامزاده به شکل ۱۲ضلعی است و از آجر ساخته شده است. این بنا دارای دو درِ شمالی و جنوبی میباشد که درِ جنوبی آن بسته شده است. این امامزاده دارای گنبد مخروطی شکلی بوده که بر اثر سوانح طبیعی و غیرطبیعی تخریب شده و بر بالای آن گنبد گردی بنا گردیده است. کف بقعه با تیرهای چوبی پوشیده شده و در زیر آن سرداب قرار دارد. این بنا در زمان آبادانی دارای ظاهر زیبایی بوده ولی از تزئینات آن فقط آثار اندکی از تزئینات کاشیهای لاجوردی مشهود است.
خانه ا…ملاعلی معصومی وفسی
این خانه در روستای وفس در فاصله ۱۵ کیلومتری از رزن واقع شده است.دارای دیوارهای خشت و سقف تیر پوش می باشد.در تاریخ ۲۹/۱/۱۳۸۸ به شماره ۲۸۲۰۱ در فهرست آثار ملی به عنوان خانه مشاهیر و مفاخر شهرستان به ثبت رسیده است.دارای یک اطاق اصلی و یک گنجینه(انبار مواد غذایی)که به وسیله درب کوچکی به همدیگر متصل می باشند.
حمام نظام آباد
این حمام در روستای نظام آباد در فاصله ۱۰ کیلومتری از رزن در مرکز روستا واقع شده است. دارای ۴ ستون اصلی از جنس ساروج در رختکن و طاق ضربی می باشد.مساحت بنا حدود ۵۰۰ متر مربع می باشد.مصالح به کار رفته در آن آجر،خشت،گل و سیمان می باشد. در سال ۸۶ بازسازی آن صورت گرفته و اکنون نیز در حال استفاده عمومی با کاربری حمام میباشد.
مسجد درجزین
این مسجد در روستای درجزین در 5 کیلومتری رزن واقع شده است.مسجد با بنای تاریخی در قسمت تحتانی مسجد فعلی قرار گرفته و بنای جدید در سالهای اوایل 1370 روی آن احداث شده است.مسجد دارای 16 ستون اصلی از جنس ساروج و ابزارکاری شده است.حدود 300 متر مربع مساحت داشته و به صورت طاق ضربی می باشد.در سالهای گذشته توسط اهالی روی آجرها گچ کاری صورت گرفته است.
مسجد بابانظر
این بناها در فاصله 50 کیلومتری از رزن در روستای بابانظر واقع شده است.مسجد دارای 12 ستون اصل از جنس چوب و پوشش بام هم چوبی می باشد.سر ستونها گچ کاری شده و دارای نمای کاه گل و مصالح بکار رفته خشت و گل می باشد.دارای 300 متر مربع مساحت و دو درب چوبی برای آقایان در قسمت جلو مسجد و یک ورودی برای خانمها در قسمت پشت مسجد برای خانمها تعبیه شده است.
مسجد شوند
این بنا در روستای شوند در فاصله ۳۲ کیلومتری رزن واقع شده است.بنا بر روی ۱۹ ستون اصلی قرار گرفته و دارای طاق ضربی می باشد.حدود ۱۵۰ متر مربع مساحت و در قسمت تحتانی مسجد علی ابن ابیطالب(ع)روستا که در سالهای گذشته بنای جدید احداث شده و ستونهای فلزی در کف مسجد قدیمی به کار گذاشته شده است.روی طاقها گچ کاری شده و نمای آجر کاری در زیر آن قرار گرفته است.
منطقه نمونه گردشگری بقراطی
منطقه بقراطی یکی از مکان های بکر گردشگری شهر رزن و یکی از بهترین زیستگاه های پرندگانی مانند باقرقره، تیهو و کبک است. گرگ، کفتار، میش وحشی، قوچ وحشی و روباه نیز در این منطقه زندگی می کنند. یکی از جاذبه های دیدنی این منطقه سدی خاکی است که نام مشخصی ندارد و آب آن از بارش باران و ذوب شدن برف تأمین می شود. منطقه بقراطی، که بین اهالی به بوقاطی هم معروف است، از روستای بابانظر قابل دسترسی است.
روستای سلطان آباد
روستای سلطان آباد یکی از توابع شهر رزن است. این روستای کوچک مردمی بسیار خونگرم و مهربان دارد که در مهمان نوازی کم نظیرند و شغل بیشتر آن ها کشاورزی و دامداری است. زمین های کشاورزی اطراف روستا منظره ای زیبا و چشم نواز دارند. باغ های میوه، تاکستان ها، گل های آفتابگردان و عطر رازیانه، که سراسر ده را پر کرده است، برای گردشگران جذاب و خاطره انگیز است. اگر به سلطان آباد سفر کردید حتماً از نان محلی که زنان روستا طبخ می کنند و طعم بی نظیری دارد میل کنید.