تور اصفهان در 3 روز
در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی اصفهان قصد معرفی تور اصفهان در 3 روز را داریم پس اگر قصد سفر به اصفهان دارید با مجله گردشگری تاپ تراول همراه باشید تا بدانید چگونه در 3 روز اصفهان را به خوبی بگردید.
مختصری درباره اصفهان بدانید :
شهری باستانی در مرکز ایران است. این شهر مرکز استان اصفهان و نیز مرکز شهرستان اصفهان است. اصفهان، دومین شهر پهناور(۵۵۱ کیلومتر مربع) و سومین شهر پر جمعیت ایران پس از تهران و مشهد است. این شهر در میان سالهای ۱۰۵۰ تا ۱۷۲۲ میلادی به ویژه در قرن شانزدهم میلادی در میان حکومت صفویان هنگامی که برای دومین بار (پس از دوران سلجوقیان) پایتخت ایران شد، رونق فراوانی گرفت. حتی امروزه نیز شهر مقدار زیادی از شکوه گذشته خود را حفظ کرده است. بناهای تاریخی متعددی در شهر وجود دارد که تعدادی از آن ها به عنوان میراث تاریخی در یونسکو به ثبت رسیده اند. این شهر در سال ۲۰۰۶ به عنوان دومین پایتخت فرهنگی جهان اسلام بعداز مکه و در سال ۱۳۸۸ به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و همینطور به عنوان پایتخت صنعتی ایران بعد از جداشدن البرز ازتهران انتخاب شده است.
اصفهان یا همان نصف جهان ، با توجه به معماری بی نظیر و جاذبه های گردشگری متنوعش یکی از شهرهای پر رفت و آمد از نظر صنعت توریستی ایران می باشد. اصفهان یکی از مهمترین شهرهای تاریخی کشورمان است و هر ساله مسافران زیادی، چه از داخل چه از خارج، برای بازدید از آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری این شهر، به اصفهان میآیند. ما در این مقاله برنامه سفر 3 روزه به اصفهان یا هما تور اصفهان در 3 روز را به شما معرفی خواهیم کرد تا بهترین برنامه سفر را در شهر اصفهان تجربه کنید .
آب و هوای اصفهان چگونه است ؟
باتوجه به اینکه شهر اصفهان در مرکز کشور ایران و در منطقه بیابانی قرار دارد .و از شمال و شرق اصفهان تحت تأثیر منطقه کویری بوده و جنوب آن به دلیل وجود کوه صفه خنک است. اصفهان دارای آب و هوای معتدل و خشک و بارندگی نسبتا کم می باشد . دمای هوای اصفهان در تابستان، در گرمترین حالت ممکن به 40 درجه سانتیگراد میرسد. پیشنهاد میکنیم برای اینکه از سفر خود به اصفهان لذت ببرید در فصل بهار به این شهر تاریخی سفر کنید
هزینه سفر به اصفهان چقدر است ؟
اگر برای تور اصفهان در 3 روز قصد خرید بلیط هواپیما دارید، بد نیست بدانید که هزینه بلیط هواپیما بسته به شرکت هواپیمایی و آژانسی که از آن بلیط تهیه مینمایید و البته بسته به آب و هوا تغییر میکند ولی به طور کلی هزینه بلیط هواپیما از تهران به اصفهان حدودا بین 260.000 تومان تا 450.000 تومان میباشد. چنانچه، قصد سفر با تور زمینی داشته باشید، بسته به استفاده از وسلیه شخصی یا اتوبوس نرخ آن تغییر خواهد کرد
هزینه اقامت در هتل های اصفهان چقدر است ؟
با توجه به اینکه اصفهان یکی از شهرهای توریستی کشور ایران محسوب می شود و سالانه گردشگران داخلی و خارجی زیادی به این شهر سفر می کنند به همین منظور این شهر دارای هتل ها و اقامتگاه های متفاوتی است که به راحتی میتوانید با بوجه مد نظر خود محلی برای اقامت خود انتخاب کنید
برای داشتن اقامتی ارزان و نزدیک بودن به میدان معروف “ نقش جهان ”، میتوانید در هتل های دو ستاره در این منطقه اتاق رزرو کنید. توجه داشته باشید که قیمت هتل های لوکس و 5 ستاره در اصفهان مانند هتل عباسی اصفهان بسیار بالا است و قیمت مهمان سراها و هتل های دو ستاره با توجه به موقعیت مکانی فرق میکند و به طور کلی، هزینه مناسب و ارزانی دارند.
برای استعلام قیمت و رزرو هتل های اصفهان می توانید از وب سایت تاپ تریپ که یکی از وب سایت ها رزرو هتل و زیر مجموعه مجله گردشگری تاپ تراول است استفاده کنید و متناسب با بودجه خود نرخ هر شب اقامت در هتل های اصفهان را داشته باشید
هزینه خورد و خوراک در اصفهان چقدر است ؟
بسیاری از مسافران که تور اصفهان در 3 روز را انتخاب می کنند . علاقه زیادی به صرف غذا در رستوران های اصفهان ندارند . این گونه مسافران باید مواد اولیه و کنسروها را از مبداء به همراه بیاورند. اما برخی از مسافران هستند که علاقه شدید به رستوران گردی و امتحان غذاهای جدید و لذیذ دارند، و آشنایی با بهترین رستوران های اصفهان را دارند که میتوانند به انواع رستورانهای گوناگون با محیط های متفاوت و دنج در همه جا دسترسی داشته باشند. در کل متوسط هزینه غذاها از غذاهای خانگی گرفته تا غذاهای رستورانهای لوکس بین 20.000 تومان تا 100.000 تومان میباشد.
هزینه گشت و گذار در اصفهان چگون است ؟
یکی از مزیت های که در این شهر هست نزدیک بودن مکان های دیدنی اصفهان به هم است که برای افرادی که تور اصفهان را انتخاب کرده اند و بدون وسیله به این شهر تاریخی آمده اند، مجبور به پرداخت هزینه گزاف جهت گشت و گذار در اصفهان نخواهید بود. شما به راحتی قادر خواهید با پای پیاده از تمامی جاذبه های نزدیک بازدید کنید و از پرسه زدن در خیابان های اصفهان لذت ببرید. اگر مجبور باشید مسافتی را با تاکسی طی کنید، نگران نباشید. کرایه ها غیرمعمول نبوده و معقول میباشند مانند تمامی شهرهای بزرگ ایران.
در تور اصفهان در 3 روز بهتر است از کدام جاذبه ها دیدن کنیم ؟
در روز اول : میدان نقش جهان ، کاخ چهل ستون ، سی و سه پل
در مقالاتی جدا درباره این مکان ها بطور کامل توضیح داده ایم و لی در این مقاله نیز مختصری به این مکان ها خواهیم پرداخت
میدان نقش جهان اصفهان
میدان نقش جهان را قبل از انقلاب میدان شاه می نامیدند و بعد از انقلاب به میدان امام خمینی (ره) تغییر نام داد. این میدان به عنوان مرکز پایتخت صفویان قطب اصلی، تجارت، عبادت، کسب و کار و مقر نهاد مهمی به نام بازار بوده است. هنر به کار رفته در معماری این میدان و در قسمت های گوناگون، تلفیقی از تاریخ و تمدن ایرانی به همراه تزیینات و نگاره های اسلامی است و رقص نور و آب و آسمان، همراه با اسلیمی ها و آیات در همه جای آن بهشت و عالم روحانی را متجلی می سازد.
میدان نقش جهان دارای شکل مستطیلی به ابعاد ۵۶۰ متر طول و ۱۶۰ متر عرض می باشد و ۲۰۰ حجره در اطراف این میدان وجود دارند. این میدان در سال ۱۳۱۳ به ثبت آثار ملی ایران رسید و در سال ۵۸ به عنوان یکی از اولین آثار ایرانی به ثبت جهانی یونسکو رسیده است.
در اطراف میدان نقش جهان بسیاری از آثار تاریخی ماندگار شهر قرار دارند، از جمله “مسجد عباسی” یا به عبارتی دیگر “مسجد شاه”، در بخش شرقی “مسجد شیخ لطف الله”، در بخش غربی “عالی قاپو” و سر در “بازار قیصریه” در ضلع شمالی بنا گردیده اند. در اطراف میدان نقش جهان حجره ها ساخته شده اند. در میدان وسط نقش جهان اولین زمین بازی چوگان در جهان قرار دارد که در نوع خود بی نظیر است.
کاخ چهل ستون
کاخ چهل ستون از بناهای تاریخی اصفهان است. کاخ چهل ستون که بالغ بر ۶۷۰۰۰ متر مربع مساحت دارد، در دوره شاه عباس یکم احداث آن آغاز شد و در وسط آن عمارتی ساخته شده بود. شاه عباس اول، کوشکی درمیان باغ بنا نهاد که این کوشک هسته اولیه کاخ را تشکیل داد که تالار میانی کاخ چهل ستون و غرفههای چهار گوشه آن را در بر میگرفت.
سلطنت شاه عباس دوم، ساختمان تکمیل شد و در ساختمان موجود مرکزی، تغییرات کلی داده شدهاست و تالار آینه، تالار ۲۰ ستون، دو اتاق بزرگ شمالی و جنوبی تالار آینه، ایوانهای طرفین سالن پادشاهی و حوض بزرگ مقابل تالار با تمام تزییناتنقاشی و آئینه کاری و کاشی کاری دیوارها و سقفها افزوده شدهاست. تالار مرکزی کاخ که اختصاص به میهمانان خارجی و شخصیتهای کشورهای دیگر داشت حاوی نقاشیهایی است که وقایع تاریخی دورانهای مختلف را بیان میدارند. این سالن با شکوه که بر گنبدی منقوش استوار است با لچکیهای رنگارنگ و طرحهای طلایی و شفاف از شاهکارهای هنری آن عصر محسوب میشوند.
سی و سه پل
پلی الله وردی خان یا همان سی و سه پل یکی از بی نظیرترین شاهکارهای دوره ی صفوی می باشد که نمادی از آناهیتا بوده، سی وسه پل از مشهورترین پل های ایران است که در انتهای جنوبی چهار باغ این شهر قرار دارد.سی و سه پل بر روی رودخانه زاینده رود به دستور الله وردی خان سردار صفوی ساخته شده و محلی برای برگزاری جشن آب پاشان یا آب ریزان بوده است، در این جشن در روز 13 تیرماه هر سال با ریختن گلاب و آب روی یکدیگر جشن میگرفتند.
روز دوم سفر: پل خواجو، کاخ هشت بهشت، مسجد جامع اصفهان
پل خواجو
پل خواجو از شاهکارهای زمان شاه عباس دوم است که بر روی زاینده رود ساخته شده است. پل خواجو یا پل بابا رکن الدین عملکردهایی مانند سد و تنظیم جریان آب داشته است. این پل از لحاظ معماری، استحکام و تقارن بینظیر است. پل خواجو در ۱۵ دی ۱۳۱۰ ثبت ملی شده است. وسط پل برای اقامت موقتی شاه صفوی و خانواده او ساختمانی به نام بیگربیکی بنا شد. این ساختمان اکنون هم وجود دارد و طاقهای آن دارای تزئینات نقاشی است.
کاخ هشت بهشت
کاخ هشت بهشت – که روزگاری زیباترین کاخ عالم هم نامیده میشد – در سال ۱۰۸۰ هجری و به روزگار شاه سلیمان صفوی در نزدیکی باغ بلبل ساخته شد.
باغ وسیعی که عمارت در آن واقع شده جزئی از باغ بزرگ نقش جهان بودهاست که شاه اسماعیل اول احداث کرد و در زمان جانشینان او بخصوصشاه عباس اول به قطعات متعددی تقسیم شد. باغ هشت بهشت در زمان شاه صفی وجود داشتهاست و در دوره دو شاه بعدی یعنی شاه عباس دوم و شاه سلیمان بر درختان این باغ زیبا افزودند. لازم است ذکر شود کوشک باغ متعلق به زمان شاه سلیمان صفوی میباشد که در آن دوره باغ تکمیل و اصلاح گردید و در سال ۱۰۸۰ هـ. ق که با سومین سال سلطنت شاه سلیمان صفوی مقارن بود، به اتمام رسید و به گفته برخی تاریخدانان این باغ نشیمن هشت سوگلی حرم پادشاه بودهاست، که ۴ نفر در طبقه همکف و ۴ نفر دیگر در طبقه اول سکنی گزیده بودند.
مسجد جامع اصفهان
با قدم زدن در مسجد جامع اصفهان ، احساس میکنید در میان صفحات کتابی تاریخی قدم میزنید. واقعا هم همینطور است. مسجد جامع از قرن ۸ تا ۲۰ میلادی، شاهد تغییرات تدریجی گوناگونی بوده است. مسجد جامع اصفهان در طول تاریخ و با روی کار آمدن سلسلههای مختلف تغییراتی کرده است. به همین خاطر در هر نقطه از آن میتوان شاهد سبکی متفاوت بود. مسجد جامع اصفهان ۴ ایوان دارد و بیاغراق، یکی از جاهای دیدنی اصفهان است که نباید تماشای آن را از دست داد.
روز سوم سفر: کلیسای وانک، منار جنبان، آتشگاه اصفهان
کلیسا و موزه وانک اصفهان
جاذبه های گردشگری اصفهان در قرن یازدهم هجری، تعدادی از ارامنه ساکن در ارمنستان فعلی به اصفهان منتقل گشته و در دهکده ای در جنوب غرب اصفهان سکونت داده شدند. نام آن دهکده را جلفا گذاشتند. پادشاهان صفوی براساس فرامینی که صادر کردند، آزادی های مذهبی برای آنها را تضمین نمودند و این اقلیت ارامنه را مورد حمایت قراردادند. در بین ساکنان جلفا، تجار و افرادی که دانش فنی آن دوران را دارا بودند، وجود داشتند. با کمک و مساعدت تجار ارمنی چند کلیسا از جمله کلیسای وانک احداث گردید. اکنون جلفا بخشی از شهر اصفهان محسوب می گردد. کلیسای وانک یکی از زیباترین کلیساهای ایران و از جاذبه های گردشگری اصفهان است که دارای آمیخته ای از معماری ایرانی و اروپائی می باشد. داخل کلیسا تزئینات هنری از جمله گچبری، نقاشی و طلاکاری وجود دارد. در کنار کلیسا، موزه با ارزشی وجود دارد که در آن تابلوهای نفیس نقاشی، کتب خطی و سایر اشیا نفیس هنری دیده می شود .
منار جنبان
یکی از آثار تاریخی این شهر است که عارفی به نام «عمو عبدالله کارلادانی» در آن به خاک سپرده شدهاست. نکته قابل توجه دربارهٔ این بنای تاریخی این است که با حرکت دادن یک مناره، مناره دیگر نیز به حرکت و جنب و جوش میآید و لازم است ذکر شود هر مناره دارای پهنای نه متری و بلندای هفده متری میباشد
منارجنبان یکی از مشهور ترین آثار تاریخی ایران است که در خیابان آتشگاه، در فاصله شش کیلومتری غرب شهر اصفهان و در مسیر اصفهان به نجف آباد، در محله ای به نام کارلادان واقع شده است. منار جنبان بنایی است کهن، به صورت یک بقعه و دو مناره که بر فراز مقبره عارفی گمنام به نام عمو عبدالله کارلادانی، بنا شده و بر اساس تاریخ سنگ نوشته، این مقبره در سال ۷۱۶ هجری قمری ساخته شده است
آتشگاه اصفهان
به روی کوهها، کمی آن طرف تر از منار جنبان در غرب اصفهان، آتشگاه وجود دارد. این آتشگاه به دوره قباد ساسانی مربوط بوده و از آثار باستانی ایران محسوب میشود. برای رفتن به آتشگاه باید مسیری را کوهپیمایی کنید. برای بازدید از این آتشگاه به هنگام روز اقدام نمایید تا در زمان برگشت از آن به تاریکی نخورید.