ایران

اشکنه یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

طرز تهیه اشکنه

در این مقاله از معرفی غذاهای ایرانی تصمیم رفتیم تا شما را اشکنه که یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانیان است و انواع مختلفی دارد آشنا کنیم. پس ار به دنبال یک غذای ساده و سنتی میگردید تا انتهای این مقاله با مجله سفر و گردشگری تاپ تراول همراه باشید.

تور اروپا

اشکنه یکی از غذاهای قدیمی ایرانی می باشد که معمولا به همراه نان میل می‌ شود. این وعده غذای تاریخچه‌ ای طولانی دارد و ابتدا در نواحی خراسان پخت میشد. که در حال حاضر نیز در میان مردم مشهد و دیگر شهرهای خراسان و همچنین یزد طرفدار زیادی دارد. این غدای سنتی در کل مخلوطی از سوپ یا روغن‌ آبی است از آرد، سبزی و پیازداغ. که در ادامه بطور کلی طرز تهیه آن را به شما معرفی خواهیم کرد. البته نا گفته نماند که این خوارک پرطرفدار در اکثر مناطق به روش های مختلف درست می شود که ما در این مقاله طرز تهیه اشکنه با سیب زمینی را برای شما قرار داده ایم.

اشکنه یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی

انواع اشکنه

  1. اشکنه اوجز
  2. اشکنه اودوغ
  3. اشکنه سیب زمینی
  4. اشکنه پیاز
  5. اشکنه سیب زمینی پیاز
  6. اشکنه مرزنجوش
  7. اشکنه شیرازی

در تمام انواع ابتدا پیاز خُرد شده در روغن سرخ می‌شود و سپس دیگر مواد به آن افزوده می‌شود. که رایج ترین نوع آن، اشکنه سیب زمینی می باشد.

مواد لازم

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • پیاز درشت ۱ عدد
  • آرد ۲ قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی متوسط ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
  • شنبلیله خشک شده ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
  • روغن به مقدار لازم

اشکنه یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی

طرز تهیه

برای تهیه اشکنه سنتی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا داغ شود و بعد پیازها را در قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم و صبر می کنیم تا پیازها نرم و و طلایی شوند.

سپس پیازها را یک طرف تابه جمع می کنیم واگر در قابلمه هنوز روغن هست که بهتر اگر نیست کمی روغن در قابلمه می ریزیم و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و در روغن تفت می دهیم تا روغن کاملا قرمز شود و رب گوجه فرنگی بوی خامی ندهد.

مواد را با پیاز ها مخلوط می کنیم و مجددا تفت می دهیم و کمی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک روی پیاز و رب گوجه فرنگی می پاشیم و شنبلیله خشک شده را می افزاییم و مواد را مخلوط می کنیم و آن وقت آرد را کم کم اضافه می کنیم.

مواد را پیاپی تفت می دهیم تا آرد در مواد گلوله نشود. در همین مرحله سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت مربع های کوچک در غذا می ریزیم و زمانیکه مایه اشکنه یکدست شد ۳ لیوان آب به مواد اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب هر چه زودتر به جوش بیاید.

سپس تخم مرغ ها را داخل قابلمه می شکنیم و هم می زنیم تا خودش را بگیرد و سفت شود.سپس که آماده شد از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و اشکنه را در ظرف مود نظر می کشیم و با نان ترید می کنید.


مقالات بیشتر بخوانید :

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *