آلبالو پلو
آلبالو پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است. این غذا بیشتر در مجالس مهمانی و جشن ها تهیه میشود ولی درست کردن آن از اغلب غذاهای مجلسی سادهتر است.برای نگه داشتن رنگ آلبالو باید این غذا را در ظرف مسی یا لعابی تهیه کرد.در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با طرز تهیه این غذای لذیذ و خوشمزه بیشتر آشنا شوید.
آلبالو با ظاهر زیبا و رنگارنگی که دارد غذایی مجلسی محسوب می شود و در بسیاری از میهمانی ها و مراسم های رسمی سرو می شود. آلبالو پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است و آن را هم با گوشت قرمز (کوفته قلقلی) و هم با گوشت مرغ درست می کنند. درست کردن آلبالو پلو نیاز به تبحر و مهارت خاصی دارد و هرکسی نمی تواند آن را به خوبی درست کند.
مواد لازم آلبالو پلو
- پیاز 1 عدد
- برنج 4 پیمانه
- شکر 200 گرم
- آلبالوی تازه 700 گرم
- روغن مایع 3 قاشق سوپخوری
- یک عدد مرغ متوسط
- نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
- خلال پسته 1/2 پیمانه
- زعفران دم کرده 2 قاشق سوپخوری
- کره 50 گرم
مراحل تهیه آلبالو پلو
- هسته آلبالو را درآورده وشکر را لا به لاى آن پاشیده ۱/۲ پیمانه آب داغ روی آن ریخته، به مدت ۵ ساعت در یخچال قرار دهید وگاهی آن را هم بزنید تا شکر حل شود.
- برنج را حداقل از 2 ساعت قبل طبق دستور ارائه شده در بخش پلو ها و نکات کلی در پخت پلو ها خیس کنید.
- ران و ماهیچه را از هم جداکرده و سنیه های مرغ را چهار قسمت کنید. تکهها ى مرغ رابا پیاز خرد شده ، ۱ قاشق مرباخوری نمک و ۴ پیمانه آب در قابلمه ای متوسط روی حرارت بالا قرار دهید تا بجوشد. کف روی مرغ را جمع کنید و درب قابلمه را ببندید. حرارت را ملایم کنید تا مرغ بپزد وآب آن, کشیده شود. مرغ را از روی حرارت بردارید و زعفران ساییده را روی مرغ بپاشید.درب قابلمه را ببندید تازعفران روی مرغ دم بکشد.
- فر را با دمای ۱۸۰درجه سانتی گراد یا ۳۵۰ درجه فانهایت روشن کنید و پنجره فر را روی پایین ترین طبقه قرار دهید .
- برنج را آبکش کنید.
- کف قابلمه بزرگ ۲ قاشق سوپخوری روغن بریزید و برای ته دیگ، از نان یاسیب زمینی ورقه شده یاماست استفاده کنید.
- برنج را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. درب قابلمه را ببندید تا برنج بخار کند. پس از ۵ دقیقه، ۲ قاشق سوپخوری زعفران دمکرده و ۳ قاشق سوپخوری روغن داغ روی برنج بدهید. روی برنج را با کاغذ روغنی وفویل بپوشانید.قابلمه را در فر بگذارید.بعداز ۱۰دقیقه،دمای فر را روی پایین ترین درجه قرار دهید و برنج را ۴۰-۳۰ دقیقه دم کنید(ویا برنج را روی حرارت کاملا ملایم به مدت ۱ساعت دم کنید).
- آلبالو را روی حرارت قرار دهید و۱ قاشق سوپخوری کره اضافه کنیدوبگذارید تا ۲۰دقیقه بجوشد وشربت آن قوام آید.سپس از روی حرارت برداشته ودر صافی بریزید تا شربت آن جدا شود.آلبالو را در ۲ قاشق سوپخوری کره ،۱دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید.
- برنج را از فر درآورید وبرنج زعفرانی را جدا کنید. مقداری از برنج را در دیس بکشید و روی آن مقداری آلبالو بریزید.کمی برنج روی آلبالو بریزید وتکه های مرغ را روی آن بچینید .بقیه برنج را روی مرغ بریزید و روی آن را با برنج زعفرانی ،آلبالو وخلال پسته تزیین نمایید.کره آب کرده راروی برنج بدهید و سرو کنید.
نکات ویژه:
در پخت آلبالو پلو به جای آلبالوی تازه ،می توانید از مربای آلبالو نیز استفاده کنید.بدیهی است آلبالو پلو با آلبالوی تازه ،خوشمزه تر است.
پیشنهاد سرآشپز:
آلبالو پلو را می توانید به جای گوشت مرغ ،با۵۰۰گرم گوشت چرخ کرده آماده کنید .در این صورت،گوشت را با نمک ،فلفل سیاه و۱عددپیاز رنده شده مخلوط کنید ومطابق دستور عدس پلو از گوشت،کوفته ریزه درست کنید وبپزید .برنج را در دیس بکشید و آن را باآلبالو ، گوشت و برنج زعفرانی تزیین کنید.در فصل تابستان می توانید هسته آلبالو را بگیریدولابه لای آن شکر بپاشید ودر فریزر نگه داریدودر فصل های دیگر استفاده کنید .در صورت تمایل می توانید ۵-۴ قاشق سوپخوری برنج سفید را با شربت آلبالو مخلوط کنید تا به رنگ قرمز در آید و موقع سرو برنج ، روی برنج بدهید.