غذاهای ایرانی

آشنایی با آش دوغ ، غذای اصیل اردبیل | Ash-e doogh 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

آش دوغ

در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول شما را با آش دوغ ، غذای اصیل اردبیل آشنا خواهیم کرد . در ادامه ممطلب همراه ما باشید.

آش دوغ یکی از انواع آش های سنتی و قدیمی ایرانی است که مانند آش رشته و آش جو در میان ایرانیان از اهمیت زیادی برخوردار است. این آش خوشمزه را در شهرهای مختلف کشورمان با مواد و روش های متفاوتی طبخ می کنند.آش دوغ را تقریبا در همه شهرهای ایرانی می توانید پیدا کنید البته شهرهایی هستند که آش دوغ شان معروف تر و شناخته شده تر است ، از این شهرها می توان به سرعین ، تبریز ، اردبیل ، شیراز ، ارومیه ، رشت ، مازندران و گردنه حیران اشاره کرد. یکی از غذاهای سنتی استان اردبیل که اتفاقا از جمله پرطرفدارترین غذاها برای سحر و افطار ماه مبارک رمضان هم محسوب می‌شود آش دوغ اصیل اردبیل است.در اینجا قصد داریم طرز تهیه آش دوغ اردبیلی اصیل را به شما آموزش دهیم که بسیار خوش‌عطر و طعم است و با نزدیک‌شدن به فصل سرما، خوردن آن خالی از لطف نیست.

تور اروپا

آش دوغ

مواد لازم برای تهیه آش دوغ

  • دوغ: ۲ لیتر
  • ماست: ۲ لیتر
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • برنج: ۱ پیمانه
  • نخود خام: ۲/۳ پیمانه
  • تره و گشنیز: ۵۰۰ گرم
  • نمک وفلفل به مقدار لازم
  • سیر 2-3 حبهآش دوغ

مراحل تهیه آش

در ابتدا نخود را با مقدار کافی آب بپزید .

نکته‌ی مهم برای تهیه این آش این هست که سعی کنید تا دوغ و ماست در حین پخت نبرد به همین علت در ابتدا ماست را با همزن دستی بزنید تا کاملا باز و یکنواخت شود سپس دوغ را به ماست اضافه کرده و دوباره با همزن دستی بزنید تا مخلوط یکنواخت شود.

سپس تخم مرغ را داخل مخلوط ریخنه و دوباره با همزن دستی بزنید تا تخم مرغ کاملا حل شود. تخم مرغ به نبریدن مایه در هنگام پخت کمک میکند.

مایه آش را روی حرارت زیاد بگذارید و برنجی که شسته اید را اضافه کنید و به صورت مداوم هم بزنید تا از بریدن ماست و دوغ جلوگیری کنید.باید به هم زدن مداوم ادامه بدهید تا مایه به جوش بیاید و شروع به  قل زدن کند.

در این مرحله سبزی که نه خیلی ریز و نه خیلی درشت خرد کردید را اضافه کنید و حرارت را کمتر کنید . دیگر احتیاجی نیست آش را مداوم هم بزنید فقط گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.

وقتی سبزی آش پخت نخود پخته را اضافه کنید و به مقدار کافی نمک و فلفل سپس سیر رنده‌شده را نیز اضافه کرده و شعله گاز را کم کنید تا آش خیلی آرام بجوشد.

در صورتی که ترجیح دهید آش کوفته قل قلی داشته باشد میتوانید کوفته ها را با ترکیب گوشت چرخی و پیاز رنده شده و نمک آماده و سرخ کنید و در انتها با آش سرو کنید.

آش دوغ

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *