ایران

معرفی آبشار لاتون گیلان | Laton Waterfall 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

آبشار لاتون گیلان

در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی ایران یکی از جاذبه های بسیار زیبای گیلان یعنی آبشار لاتون را به شما معرفی خواهیم کرد که یکی از جاهای دیدنی بسیار زیبا و دیدنی محسوب می شود. در ادامه با مجله تاپ تراول همراه باشید.

آبشار لاتون در استان گیلان، ۱۵ کیلومتری جنوب شهرستان آستارا، شهر لوندویل روستای کوته کومه قرار دارد. ارتفاع تقریبی آبشار لاتون ۱۰۵ متر است که به لحاظ بلندی، مرتفع ترین آبشار ایران به حساب می آید.

تور اروپا

این آبشار از دامنه های شرق کوه اسپیناس «اسپینه» سرچشمه گرفته و به رودخانهٔ لوندویل که با طول ۱۷ کیلومتر خود نیز از کوه اسپیناس «اسپینه» سرچشمه گرفته سرازیر خواهد شد و با شیب تندی به سوی کوته کومه و لوندویل حرکت کرده و در آخر وارد دریای کاسپین خواهد شد.حجم آب آبشار در فصول گوناگون سال متفاوت است ولی در تمام فصول آب دارد.

آبشار لاتون گیلان
آبشار لاتون گیلان

پوشش گیاهی و جانوری منطقه

جنگل بسیار زیبایی لاتون را در آغوش کشیده است. جنگلی متراکم و بکر که در 9 ماه از سال کاملا سر سبز است و انبوهی از درختان آلو، به، گلابی، گردو، فندق و سیب وحشی در آن جای دارند.

در این جنگل جانورانی نیز وجود دارند که از میان آنها می توان به گرگ، گراز، خرس، جوجه تیغی و همچنین اسب، گاو و گوسفند که اهالی محلی منطقه نگهداری می کنند ، اشاره نمود.

مسیر آبشار:

مسیر آبشار لاتون از روستای کوته کومه شروع خواهد شد و تقریباً 4 ساعت پیاده روی (کوهپیمایی) دارد.

در مسیر آبشار لاتون تپه های جنگلی و رودخانه ای که منبع آن آبشار لاتون است دیده می شود.

پایان مسیر نیز دارای پرتگاه های خطرناک و مرگبار است خصوصاً ما بین دو آبشار (105 متری و 65 متری).

آبشار از فاصله ی 500 متری قابل مشاهده است.

در مسیر آبشار لاتون به روستای قدیمی آسیوشوان گذر موجود است که تقریباً 5 خانوار در آن زندگی می کنند.آبشار لاتون گیلان

دیدنی ها و امکانات منطقه ی لاتون

در ابتدای مسیر پیاده روی آب گرم کوته کومه موجود است که دارای 3 دوش و یک استخر است.البته آب آن خیلی هم گرم نیست اما می توان برای دوش گرفتن از آن استفاده کرد. پارکینگ، بوفه، سرویس بهداشتی و اتاق های کرایه ای امکاناتی هستند که در این محل به شما ارائه می شوند.

مسیر رسیدن به آبشار لاتون یکی از مسیرهای پیاده روی چشم نواز است که شاید خستگی در آن کمتر احساس شود. در مسیر رسیدن به آبشار به جاذبه های زیادی بر می خورید که گذر و دل کندن از آنها کمی مشکل است. یکی از این جاذبه ها روستای کوچک و متروکه ی آسیو واشون است که تقریبا خالی از سکنه می باشد و حداکثر 5 خانوار در آن زندگی می کنند.

در خصوص نام این روستا باید بگوییم که در زبان تالشی آسیو به معنی آسیاب و واشون به معنای کنار رودخانه است. در این روستا قهوه خانه ای قدیمی به نام نورمحمد موجود است که محل خوبی برای یک استراحت کوتاه مدت و صرف چای است.لاتون تنها یک آبشار ندارد ، آبشار 65 متری دیگری نیز در فاصله ی 10 متری آن قرار دارد و میزان آب و پهنای بیشتری نسبت به آبشار اصلی دارد.

بالای آبشار لاتون قلعه ای به همین نام موجود است که متعلق به بابک خرم دین و معروف به قلعه ی اسپینه یا اسپیناس می باشد. در صورتی که اهل کوهنوردی هستید دیدن آن را که در ارتفاع 2005 متری است ، از دست ندهید. صخره نوردی هم در این مکان امکان پذیر است و صخره نوردان هم لذت بالا رفتن از آبشار را تجربه می کنند.در حاشیه ی آبشار زیبایی های زیادی موجود است.آبشار لاتون گیلان

بهترین فصل سفر

منطقه دارای آب و هوایی شرجی و گرم و برای رسیدن به آبشار پیاده روی لازم است. پس برای تجربه ی بهترین لحظات در کنار آبشار ، اواخر زمستان و یا اوایل بهار را برای سفر به آن انتخاب کنید.

مسیر دسترسی به آبشار لاتون

برای رسیدن به آبشار ابتدا به شهر لوندویل در مسیر جاده تالش به آستارا سپس راه فرعی در جهت جنوب بعد از گذشت چند کیلومتر به روستای کوته کومه منتهی میگردد. برای رسیدن به آبشار باید راه مالرویی به طول تقریبی 6 کیلو متر را در دل جنگلهای زیبای منطقه پیمود. پیمایش این مسیر حدود 4 ساعت به طول خواهد انجامید. برای طی مسیر بهتر است از راهنمایان محلی استفاده گردد تا از مسیر آبشار در جنگل منحرف نگردید. هوای منطقه تقریبا گرم و شرجی است از این رو پیمایش این مسیر بهتر است در اوایل بهار یا اواخر زمستان انجام گیرد.

ابتدای مسیر از یک دامنه کوهستانی با درختانی جنگلی آغاز شده و در ادامه بخشی از مسیر را نیز در کنار رودخانه طی می کنید. در حاشیه رودخانه لوندویل یکی از زیباترین جنگل های گیلان با انبوهی از درختان آلو، گلابی، گردو، فندق و سیب وحشی موجود است که در سه فصل از سال، سرسبزی و زیبایی خود را حفظ خواهد کرد. بعد از گذشتن از این جنگل پردرخت، وارد کوهستان و سپس مراتع خواهید شد که به حدفاصل این دو نوع اکوسیستم اصطلاحا اکوتون می گویند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *