سفر به استانبول
سفر به استانبول : شهر سرزنده استانبول برای بسیاری از آدمها پر از خاطره است و با لبخند و برقی در نگاهشان از این شهر یاد می کنند. در کوچه پس کوچه های این شهر می توانید به مکان های فوق العاده ای برسید، مکان ها و بناهایی که از دوران بسیار قدیم به جا مانده و محبوب بسیاری از گردشگران هستند. در ادامه همراه مجله تاپ تراول باشید.
استانبول (به ترکی استانبولی: İstanbul) یا قسطنطنیه بزرگترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگهٔ بسفر دو قارهٔ آسیا و اروپا را ازیکدیگر جدا میکند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است
اطلاعات ضروری که قبل از سفر به استانبول بهتر است از آنها اطلاع داشت :
اختلاف ساعت با تهران: ۱ و نیم ساعت عقبتر از تهران
طول پرواز تهران-استانبول: حدود ۳ ساعت
زبان: ترکی
واحد پول رسمی: لیر ترکیه
فرودگاه: فرودگاه بینالمللی آتاتورک (Istanbul Ataturk Airport)
بهترین فصل سفر به استانبول
شهر استانبول در نیم کره شمالی در نزدیکی دریای مرمره واقع شده و در نتیجه تحت تأثیر اقلیم های متنوعی چون اقیانوسی، مدیترانه ای و نیمه استوایی و شرجی قرار می گیرد. آب و هوای این شهر در هر فصل به شرح زیر است:
بهار استانبول: استانبول در این زمان روزها گرمتر میشود و شبها خنکایی ملایم و دوست داشتنی دارد و گهگاهی باران نرمی بهاری نیز میبارد. در این فصل، شهر استانبول را رنگین تر و زنده تر از هر زمان دیگری خواهید یافت. میانگین دمای روزها میان ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است.
تابستان استانبول: روزهای تابستانی استانبول گرم و مرطوب است. گرچه اغلب ساکنین شهر برای فرار از دست گرما به جزایر نزدیک و سواحل روی میآورند، بیشترین گردشگران تابستان را برای مسافرت به استانبول انتخاب میکنند. بنابراین در اغلب مکانهای دیدنی، با هجم زیادی از آدم و صفهای طولانی رو به رو خواهید شد. میانگین دمای تابستان در استانبول میان ۲۸ تا ۳۰۰ درجه سانتیگراد است. بهترین وجه مسافرت به استانبول در تابستان، وضعیت مطلوب کروزهای بسفر و گردش با کشتیهای استانبول است.
پاییز استانبول: دمای هوا در فصل طلایی برگریز استانبول بسیار دلپسند و مطلوب است، یعنی در حدود ۲۳ درجه! اما منتظر غافلگیریهای گهگدار طبیعت هم باشید. یک روز ممکن است گرم و خشک باشد و روز دیگر، بسیار خنک با دمای ۱۵ درجه و یا بارانهای کوتاه و شدید غافلگیرتان کند.
زمستان استانبول: روزهای زمستانی استانبول سرد و برفی اند. میانگین دمای روزانه بین ۸ تا ۱۲ درجه است و اغلب بارش ملایم برف هم دور از انتظار نیست.
بهترین زمان سفر به استانبول: فصل بهار و پاییز است، زمانی که دمای هوایی مطلوب به دور از گرمای سوزان و سرمای یخ بندان در انتظار شماست.
دانستنی هایی از شهر استانبول
۱- زبان رسمی و رایج میان مردم استانبول ترکی است اما بابت برقراری ارتباط هیچ گونه نگرانی نداشته باشید. بسیاری از مردم به زبان انگلیسی تسلط دارند و می توانید با آن ها به انگلیسی مکالمه کنید.
۲- ساعت رسمی ترکیه ۳۱ دقیقه از ایران غقب تر است.
۳- دین رسمی و اغلب مردم استانبول و ترکیه اسلام است اما شما در این شهر مسیحی و یهودی های بسیاری نیز خواهید دید.
۴- استاندارد سلامتی آب و غذای استانبول بالاست و کمتر گزارشی مبنی بر بیماری ناشی از غذا دریافت شده است. با این حال برای تضمین سلامتی خود، به هنگام خرید از غذاهای خیابانی، غذاهای تازه و داغ را انتخاب کنید.
۵- آب در شبکه استانبول جهت استفاده مناسب نیست و اصلا توصیه نمیشود. آب معدنی ارزان است و در هر جایی گیر میآید.
۶- استانبول در سال ۲۰۱۵ با مجموع ۱۲.۵۶ میلیون مسافر و بازدید کننده به مقام پنجمین شهر پربازدید جهان دست یافت.
۷- استانبول در هر یک از فصل های سال، میزبان فستیوال ها و جشنواره های مختلفی است. پیش از سفر به این شهر رنگارنگ و جذاب رویدادهای آن را کنترل کنید.
برای آشنایی کامل با هزینه سفر به استانبول مقاله زیر را مطالعه کنید.
+ آشنایی با هزینه های سفر به استانبول
صرفهجویی در هزینهها
اگر بدانید که بیشترین هزینههای سفر مربوط به کدام بخش است، به سادگی با مدیریت آنها میتوانید سفری ارزانتر را تجربه کنید.
کاهش هزینه اقامت
هزینهی اقامتگاه، مهمترین هزینهی سفر است. اینکه در کدام فصل از سال سفر کنید، تاثیر چشمگیری بر قیمت هتلها دارد. فصل شلوغ گردشگری در استانبول از جولای تا سپتامبر است. در این مدت قیمت هتلها به بیشترین میزان خود میرسد. اگر در ماههای آوریل، مه و اکتبر سفر کنید، میتوانید هتلهای ارزانتر پیدا کنید.
یکی دیگر از بهترین روشها برای صرفهجویی در هزینهی اقامت این است که هتل را بسیار زودتر رزرو کنید. برای رزرو هتل های استانبول سایتهای رزرو آنلاین را به دقت بررسی کنید. این سایتها گاهی تخفیفهای خوبی برای بازدیدکنندگان خود در نظر میگیرند. اگر قرار است برای مدت طولانی مثلا یک ماه در استانبول اقامت کنید، کرایهی آپارتمان به صرفهتر است.
موقعیت مکانی هتل هم بر قیمت آن تاثیرگذار است. اگر برای حمل و نقل در شهر مشکلی ندارید و زمان کافی هم در اختیار دارید، میتوانید هتلهای دورتر و ارزان تر را انتخاب کنید.
صرفهجویی در هزینهی خورد و خوراک
رستورانهای توریستی که خارجیها در آن رفت و آمد میکنند، بسیار گرانتر از رستورانهای کوچک و محلی هستند. غذاهای محلی و لذیذ ترکی را در همین رستورانهای محلی هم میتوانید با بهترین کیفیت نوش جان کنید.
کارت ورودی موزه بگیرید (Istanbul Müzekart)
اگر دوست دارید به اکثر موزهها و جاذبههای گردشگری سر بزنید، کارت گردشگری استانبول بگیرید. با کمک این کارتها میتوانید به بسیاری از جاذبههای شهر از جمله کاخ توپقاپی و ایاصوفیه، رایگان دسترسی داشته باشید. بسیاری از رستورانها، موزهها، فروشگاهها و جاذبههای تفریحی، با ارائهی این کارت به شما تخفیفهای خوبی میدهند.
+ کاهش هزینه ها در استابنول با خرید کارت موزه استانبول
استفاده از تورهای دوچرخهسواری
یکی از بهترین روشها برای گشت و گذار در خیابانهای قدیمی شهر و سر زدن به جاذبههای مختلف، استفاده از دوچرخه است. شرکتهای توریستی مختلفی امکانات کرایهی دوچرخه را برای مسافران فراهم کردهاند و تورهای دوچرخهسواری در محلهی قدیمی شهر برپا میکنند. این تورها و کرایهی دوچرخه معمولا هزینههای معقولی دارند و تجربهای لذتبخش در سفر به این شهر تاریخی و زیبا هستند.
جاهای دیدنی استانبول
استانبول یکی از مقاصد گردشگری کشور ترکیه است که سالانه گردشگران زیادی از سراسر جهان مخصوصا از ایران به این شهر سفر می کنند و دارای دیدنی های زیادی می باشد که به آنها اشاره خواهیم کرد
ایا صوفیه
ساختمان فعلی ایا صوفیه در دورهی امپراتوری بیزانس در سال ۵۳۲ میلادی بنا به دستور امپراتور ژوستینین اول ساخته شد. این بنا، حکم یک بیانیهی متکبرانه را داشت که ثروت، قدرت و تواناییهای فنی این امپراتوری را به جهان نشان میداد. تا حدی که نواحی اطراف تخت پادشاهی که در این بنا قرار داشت، به عنوان مرکز دنیا شناخته میشد. بعد از اینکه سپاه عثمانی، قسطنطنیه را تسخیر کرد، این کلیسا به مسجد تبدیل شد و در نهایت در قرن بیستم میلادی به موزه تبدیل شد و هنوز هم مهمترین جاذبهی نمادین استانبول است.
کاخ توپقاپی (Topkapı Sarayı)
این قصر به دستور سلطان محمد فاتح یکی از پادشاهان امپراتوری عثمانی در قرن پانزدهم میلادی ساخته شده است. این مجموعهی وسیع و باشکوه، نمایش خیرهکنندهای از هنر اسلامی است. حیاط باشکوه این بنا با کاشیهای زیبا و دستساز تزیین شده است. فضای داخلی اتاقها، تالارها و برجها و دیوارهای این مجموعهی دیدنی، هر کدام گوشهای از شکوه و عظمت آن را به تصویر میکشند. یکی از دیدنیترین بخشهای کاخ، حرمسرا است، جایی که همسران و فرزندان پادشاه در آن زندگی میکردند. بارگاه دوم کاخ، جایگاه آشپزخانهی سلطنتی و بارگاه سوم جایی است که اتاق خصوصی پادشاه در آن قرار دارد. علاوه بر بنای این کاخ و تزیینات چشمگیر آن، آثار و اشیای بهجامانده از آن دوران که میراث امپراتوری هستند و بخش زیادی از آن را آثار مذهبی تشکیل میدهند، بخش دیگری از دیدنیهای این کاخ باشکوه را تشکیل میدهند. برای اینکه این کاخ مجلل را کامل ببینید باید حداقل نصف روز زمان در نظر بگیرید.
مسجد آبی (مسجد سلطان احمد)
یادگار بزرگی که سلطان احمد برای پایتختش به جا گذاشت، مسجد زیبایی است که به خاطر تزیینات و رنگ کاشیهای آن، مسجد آبی نامیده میشود. این مسجد بین سالهای ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۶ ساخته شده است و مثل مسجدالحرام، شش مناره دارد. فضای داخلی، عظمت بنا و تزیینات زیبای این مسجد باعث شده که یکی از بهترین نمونههای معماری عثمانی باشد. یکی از بهترین بخشهای سفر به استانبول، قدم زدن در باغهای بین مسجد آبی و ایا صوفیه است. جایی که از آن میتوانید شکوه و عظمت هر دو بنای زیبا را ببینید و از تماشای آن لذت ببرید.
پشت مسجد آبی، بازار Arasta Bazaar واقع شده است. این بازار مکانی فوقالعاده برای خرید سوغات باکیفیت است. اگر دوست ندارید در بازار بگردید میتوانید از موزهی موزاییک Great Palace دیدن کنید که بین مسجد و بازار واقع شده است.
بازیلیکا سیسترن (Basilica Cistern)
بازیلیکا سیسترن یکی از شگفتانگیزترین جاذبههای گردشگری استانبول است. این تالار زیرزمینی بزرگ که ظاهری شبیه قصر دارد با ۳۳۶ ستون در ۱۲ ردیف نگه داشته شده است و در زمانهای دور به عنوان یک آبانبار سلطنتی مورد استفاده قرار میگرفته است. ساخت این مجموعهی بزرگ به دستور کنستانتین کبیر آغاز شده و در زمان ژوستینین یکم در قرن ششم میلادی به اتمام رسیده است. بسیاری از ستونهای به کار رفته در ساخت این بنا از سازههای پیشین مورد استفاده قرار گرفته و دارای حکاکیهای تزیینی دیدنی است. یکی از مشهورترین ستونهای این مجموعه، ستون مدوزا نام دارد و گوشهی شمال غربی بنا قرار گرفته است. سر مدوسا روی این ستون حکاکی شده است. مدوسا یا مدوزا در اساطیر یونان یکی از گورگونها، دختر فورسیس و ستو و تنها فناپذیر در بین آنها بود. او میتوانست هر کس را که به چشمانش خیره میشد، تبدیل به سنگ کند. در سفر به استانبول بازدید از این مجموعهی باشکوه را نباید از دست بدهید. ستونهای این آبانبار به زیبایی تمام نورپردازی شدهاند و انعکاس آنها در آب، تصویری فوقالعاده میسازد که بسیار تماشایی است.
هیپودروم (Hippodrome)
ساخت این مجموعهی باستانی به دستور سپتیموس سوروس در سال ۲۰۳ میلادی آغاز شده و در سال ۳۳۰ در زمان کنستانتین کبیر به پایان رسیده است. این مجموعه، یک مرکز عمومی در زمان بیزانس بوده و بازیهای بزرگ، مسابقات مختلف و حتی نبردهای جناحی در آن انجام میشده است. امروزه چیز زیادی از این بنا برای دیدن باقی نمانده است فقط بخشهایی از دیوارهای بخش جنوبی هنوز پابرجا است. البته در منطقهای که At Meydanı نام دارد و این هیپودروم در آن واقع شده، بناهای تاریخی زیادی به جا مانده است. از جمله یک فواره در بخش شمال غربی که توسط ویلیام دوم، پادشاه آلمان در سال ۱۸۹۸ به پادشاه عثمانی هدیه شده است. از دیگر آثار تاریخی این مجموعه میتوان به ابلیسک مصری اشاره کرد؛ همچنین ستون مار که از دهلی توسط کنستانتیمن به این مکان منتقل شده و یک ابلیسک سنگی که در اصل پوششی برنزی و طلاکاری شده داشته که در سال ۱۲۰۴ توسط سربازان حاضر در جنگ صلیبی دزدیده شده است.
موزهی باستانشناسی استانبول
این موزهی ارزشمند و دیدنی، مجموعههای بینظیری از آثار و صنایع دستی به جا مانده از قرون گذشته از ترکیه و سراسر خاور میانه را در اختیار دارد. آثار به نمایش در آمده در این موزه، هم از نظر تاریخی و هم از نظر مکانی، بسیار متنوع هستند. موزه دارای سه بخش است که هر سه بخش بسیار دیدنی هستند و نباید آن را از دست بدهید؛ یکی موزهی شرق باستان، دیگری موزهی باستان شناسی و عمارت کاشیکاری محمد دوم. در این عمارت، مجموعهی شگفتانگیزی از هنر سرامیکی به نمایش درآمده است.
مسجد سلیمانیه
این مسجد بر فراز تپهای مشرف به منطقهی سلطان احمد واقع شده و یکی از متمایزترین و زیباترین نمادها و بناهای تاریخی استانبول است. این مسجد برای سلیمان محتشم و توسط معمار مشهور عثمانی خواجه معمار سنان آغا بین سالهای ۱۵۴۹ تا ۱۵۷۵ ساخته شده است.
فضای داخلی این مسجد، زیر یک گنبد بزرگ ۵۳ متری به زیبایی تزیین شده است و به خاطر هماهنگی در اندازهها و موزون و متناسب بودن بخشهای مختلف، بسیار چشمگیر است. بیرون مسجد، یک باغ آرام وجود دارد که بخشی از آن به عنوان آرامستان مورد استفاده قرار گرفته است. در این آرامستان، مقبرهی سلطان سلیمان و همسرش خرم سلطان قرار دارد.
کاخ دلمه باغچه (Dolmabahçe)
کاخ مجلل و باشکوه دلمه باغچه، یکی از بهترین نمونههای تاثیر تزیینات و معماری اروپایی بر معماری دوران امپراتوری عثمانی در قرن نوزدهم میلادی است. این کاخ به دستور سلطان عبدالمجید اول در سال ۱۸۵۴ ساخته شده است تا به جای کاخ توپقاپی، اقامتگاه اصلی سلطان و خانوادهاش باشد.
باغهای حوالی کاخ با حوضها، فوارهها و باغچههای گل زیبا تزیین شدهاند. فضای داخلی کاخ ترکیبی از سبکهای روکوکو، باروک، نئوکلاسیک و المانهای عثمانی است و با شمعدانها و چلچراغهای بزرگ و باشکوه، وسایلی به سبک فرانسوی و نقاشیهای دیواری خیرهکننده مزین شده است.
بازار بزرگ استانبول
گردشگران استانبول دوست دارند خرید کنند، از آثار تاریخی دیدن کنند و موزههای مختلف را ببینند. در بازار بزرگ استانبول، هر سه مورد را همزمان و یکجا میتوانید تجربه کنید. این بازار جایی است که حتما همهی گردشگران استانبول برای یک بار هم که شده به آن سر میزنند. این بازار بزرگ سرپوشیده در حقیقت اولین مرکز خرید دنیا است، وسعتی برابر با یک محلهی بزرگ دارد و با دیوارهای ضخیم احاطه شده است. بازار بین دو مسجد Nure Osmanıye و Beyazıt قرار گرفته است. مسجد Beyazıt بین سالهای ۱۴۹۸ تا ۱۵۰۵ ساخته شده و معماری آن از ایا صوفیه الهام گرفته است.
این بازار ۱۱ دروازهی ورودی دارد. غرفهها و مغازههای متعدد در اطراف راهروهای باریک قرار گرفتهاند و هر چه که از صنایع دستی و سوغات تصور کنید میتوانید در این غرفهها و مغازهها پیدا کنید. هر کسب و کاری، بخش مخصوص به خود دارد بنابراین پیدا کردن محصول مورد نظرتان از بین این همه مغازه و غرفه به سادگی امکانپذیر است.
کلیسای چورا (Chora Church)
چورا در زبان یونانی به معنای کشور است و این کلیسای زیبا در اصل کلیسای سنت چورا نامیده میشود. کلیسا بیرون از دیوارهای شهر قسطنطنیه و احتمالا در قرن پنجم هجری ساخته شده است. البته بنایی که امروزه قابل مشاهده است، بنای بازسازی شده در قرن ششم است. این کلیسا که امروزه به موزه تبدیل شده، سراسر دنیا به خاطر موزاییکهای قرن چهاردهمی مشهور است. نقاشیهای دیواری رسم شده بر دیوارها و گنبد بنا بسیار دیدنی و جالب توجه است.
قلعهی یدیکوله (Yedikule Fortress)
با وجود اینکه مسیر دسترسی به این قلعه کمی دشوار است اما ارزش دیدن دارد. این قلعه در قرن پنجم میلادی توسط تئودئوس دوم ساخته شده و بخشهای جنوبی دیوارهی دفاعی قسطنطنیه را تشکیل میداده است. طاق بزرگ این قلعه با نام Porta Aurea به معنای دروازهی طلایی مشهور است چرا که درهای این دروازه طلاکاری شده بوده است. وقتی عثمانیها شهر را تصرف کردند، از این قلعه به عنوان یک دژ نظامی و بعدها به عنوان زندان و محل اعدام استفاده میکردند. قلعهی یدیکوله در سالهای اخیر بازسازی شده است و اکنون گردشگران میتوانند از برجهای آن بالا بروند و چشماندازهایی از مناطق اطراف و دریای مرمره را تماشا کنند.
برج گالاتا (Galata Tower)
این برج در قرن چهاردهم ساخته شده و یکی از قابل تشخیصترین و متمایزترین بناهای نمادین استانبول است. از بالای تراس این برج، چشماندازهای زیبا و ۳۶۰ درجهای از شهر را تماشا خواهید کرد.
خیابان استقلال و میدان تقسیم
خیابان استقلال یک خیابان خرید مدرن و شلوغ است که علاوه بر فروشگاه و مراکز خرید، تعداد زیادی رستوران و کافه دارد. قسمت پایینی این خیابان از طریق قدیمیترین خط آهن زیرزمینی دنیا از نزدیکی برج گالاتا قابل دسترسی است. این خط آهن Tünel نام دارد و در سال ۱۸۷۵ ساخته شده است. از میدان تقسیم، خیابان جمهوری شروع میشود که اطراف آن هتل، رستوران، فروشگاه و مراکز توریستی متعدد وجود دارد. در سمت شرقی مسیر بعد از میدان، پارک Maçka Park واقع شده است که میزبان موزهی نظامی است؛ موزهای که بازدید از آن به خصوص برای دوستداران تسلیحات نظامی و تاریخ تسلیحات، خالی از لطف نیست.
اسکودار (Üsküdar)
ساحل آسیایی استانبول به راحتی از طریق فرابر از اسکلهی Eminönü در کنار تنگهی بسفر قابل دسترسی است. در جزیرهای کوچک در نزدیکی ساحل آسیایی برجی به نام برج دختر (Kiz Kulesi) واقع شده است که ۳۰ متر ارتفاع دارد. در این منطقه، مساجد قدیمی، خیابانهای باریک و خانههای قدیمی چوبی وجود دارد. این بناهای دیدنی بین اسکله و آرامستان واقع شدهاند.
این شهر که در زمانهای دور با نام Chrysopolis خوانده میشد، یکی از اولین سکونتگاههای یونانیان در بسفر بود. موقعیت این شهر به صورتی است که احتمال حمله به آن بیشتر بود نسبت به قسطنطنیه که دیوارهای دفاعی و موقعیت مکانی امنتری داشت. اما همین قرار گرفتن در معرض مسیرهای مختلف باعث شده بود که از نظر اقتصادی اهمیت زیادی داشته باشد. تا سال ۱۸۰۰، اینجا پایانهای برای کاروانهای تجاری بود که کالاهای ارزشمند خود را از شرق به قسطنطنیه و از آنجا به اروپا میبردند. یکی از دیدنیهای این منطقه، مسجد مهرماه سلطان است. این مسجد به دستور سلطان سلیمان در سال ۱۵۴۷ برای دخترش مهرماه سلطان ساخته شده است. یکی دیگر از دیدنیهای این منطقه، مسجد Yeni Valide است که در قرن هجدهم به دستور سلطان احمد سوم ساخته شده است.
برای سر زدن به جاذبههای گردشگری استانبول، بهتر است کجا اقامت کنیم؟
برای اینکه به برترین و مشهورترین جاذبههای گردشگری استانبول به راحتی دسترسی داشته باشید، بهترین مکان برای اقامت منطقهی شهر قدیم استانبول یا سلطان احمد است. در این منطقه با بیشتر جاذبههای تاریخی شهر فقط چند دقیقه پیاده فاصله دارید. مسجد آبی، کاخ توپقاپی و ایاصوفیه کمتر از ۵ دقیقه پیاده با هم فاصله دارند. هتلهای زیادی در این منطقه وجود دارند که چشماندازهای زیبایی از این جاذبهها و تصاویر حیرتانگیزی از بسفر را به نمایش میگذارند.
برای رفتن به مناطق دیگر شهر هم مشکلی نخواهید داشت چون وسایل حمل و نقل عمومی در شهر به وفور وجود دارد. یکی دیگر از مکانهای محبوب برای اقامت در استانبول، حوالی برج گالاتا و منطقه و میدان تقسیم است. در ادامه با تعدادی از بهترین هتلها و مراکز اقامتی استانبول آشنا میشویم که برای سر زدن به جاذبههای شهر، موقعیت مکانی مناسبی دارند.
هتلهای لوکس
هتل چهار فصل استانبول در منطقهی سلطان احمد در یک ساختمان قدیمی نئوکلاسیک واقع شده است و چند دقیقه پیاده تا مسجد آبی، کاخ توپقاپی و ایاصوفیه فاصله دارد. بوتیک هتل وایت هاوس (White House Hotel Istanbu) دکوراسیونی به سبک عثمانی دارد و در چند قدمی مهمترین جاذبههای گردشگری استانبول قرار گرفته است. کسانی که دوست دارند در شلوغی و هیجان منطقهی تقسیم اقامت کنند، هتل Grand Hyatt یک انتخاب عالی است که چند دقیقه پیاده تا میدان تقسیم فاصله دارد.
هتلهای میان رده
هتل مجلل Orient Express یک هتل میانردهی عالی در نزدیکی جاذبههای گردشگری مهم سلطان احمد است و در نزدیکی ایستگاه قطار Sirkeci قرار دارد. یکی دیگر از هتلهای این منطقه، هتل Osmanhan است که چشمانداز زیبایی از بسفر دارد. در قلب محلهی تقسیم، هتل Mercure Istanbul Taksim آرامش مدرن را در نزدیکی میدان تقسیم و خیابان استقلال برای مهمانان خود فراهم میکند. خیابان استقلال یکی از مهمترین خیابانهای شهر است که اطراف آن را کافهها، بوتیکها و کتابفروشیها احاطه کردهاند.
هتلهای ارزان
اگر میخواهید سفرتان ارزان تمام شود، بوتیک هتل Aybar در قلب منطقهی سلطان احمد، انتخاب خوبی به خصوص برای خانوادهها است. هتل Peninsula فقط چند دقیقه با مسجد آبی فاصله دارد و هتل Apricot یکی دیگر از هتلهای ارزان و محبوب استانبول است که در نزدیکی جاذبههای گردشگری مهم و بهترین آثار تاریخی این شهر واقع شده است.
صبحانهی ترکی
عادات غذایی اهالی ترکیه در وعدهی صبحانه با اروپاییها متفاوت است. در ترکیه معمولا چای جایگزین قهوه میشود. گوجه و خیار خرد کرده هم یکی دیگر از اجزای یک صبحانهی مفصل ترکی است. معمولا از نان سفید به عنوان نان صبحانه استفاده میکنند. البته اخیرا با گسترش پیدا کردن رژیمهای غذایی سالم، استفاده از غلات دیگر مثل چاودار برای تهیهی نان رواج پیدا کرده است. پنیر سفید، زیتون سبز و سیاه، کره، خامه، عسل، مربا، املت یا نیمرو از دیگر اجزای یک صبحانهی ترکی هستند. این صبحانهی کامل و لذیذ را حتما در نواحی ساحلی بسفر امتحان کنید.
Menemen (املت ترکی)
این غذای لذیذ در واقع نوعی املت به سبک ترکی است. برای تهیهی آن از پیاز سرخ شده، فلفل و گوجه استفاده میکنند. زمانی که این مواد پخت، تخم مرغ، سبزیجات معطر و ادویه به آن میزنند. یک غذای ساده و ارزان که تهیهی آن بسیار راحت است و طعمی لذیذ و اعتیادآور دارد. اهالی این کشور معمولا املت را برای وعدهی صبحانه میخورند. نام این غذا با توجه به منطقهی Menemen در ازمیر نامگذاری شده است. گوجه مادهی اصلی تشکیلدهندهی این غذا در ابتدا یعنی در دههی ۱۹۲۰ فقط در این منطقه پرورش داده میشد.
این غذا گرچه بسیار ساده به نظر میرسد اما با افزودن مواد مختلف میتوان در آن تنوع ایجاد کرد. مثلا گاهی در تهیهی آن از پنیر، گوشت چرخ کرده، قارچ، سوسیس و حتی مرغ و بادمجان هم استفاده میکنند.
مزه
مزه در واقع نوعی پیشغذا است. در رستورانهای سنتی، پیشخدمت با یک سینی بزرگ از انواع متنوع مزه سر میز شما میآید و شما این امکان را دارید تا از میان این همه طعم متنوع و جدید، هر کدام را که خواستید انتخاب کنید. نان برشته تکمیلکنندهی انواع مزه است. از مشهورترین و رایجترین انواع مزه میتوان موارد زیر را نام برد:
بادمجان کبابی و ماست (Patlıcan Ezmesi)
سالاد بادمجان کبابی (Patlıcan Salatası)
بادمجان سرخ شده با سس گوجه (Şakşuka)
دیپ ماست نعنایی (Haydari)
کباب Kuyu Kebabı
این کباب در اصل متعلق به شهر Kastamonu در منطقهی غرب دریای سیاه است. نام این کباب را با توجه به سبک پختن آن انتخاب کردهاند. کلمهی kuyu به معنای گودال است. در اصل برای تهیهی این غذا گوسفند یا برهی کامل را بدون اعضای داخلی بدن داخل گودال و روی زغال میپزند. برای عطر دادن به این غذا از شاخههای درخت کاج استفاده میکنند.
اسکندر کباب (Iskender Kebap)
برای تهیهی این کباب هم مثل بسیاری از انواع کباب، قطعات گوشت را میکوبند با مواد مختلف طعمدار میکنند، به سیخ میکشند و روی آتش کباب میکنند. قطعات کوچک کباب را با نان پیده نوعی نان شبیه پیتا سرو میکنند. این نانها با کره و سس گوجه پوشانده میشوند.در کنار این غذا ماست هم قرار میدهند و میتوانید از کره و سس گوجهی بیشتری برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.
آدانا کباب (Adana Kebap)
اگر از علاقهمندان به غذاهای گوشتی هستید، این غذا را در سفر به استانبول باید امتحان کنید. نام این کباب با توجه به شهر آدانا در جنوب شرقی ترکیه نامگذاری شده است. مواد تشکیل دهندهی این غذا محدود است و البته مراحل آماده سازی و پخت آن مخصوص است. برای تهیهی آن از گوشت گوسفند و دنبه استفاده میکنند. به طور سنتی این گوشت باید از گوسفند نر زیر یک سال تهیه شود. گوسفند مورد نظر باید در محیط طبیعی رشد کرده باشد و از مواد طبیعی تغذیه کرده باشد. بعد از طی مراحل تمیز کردن و آمادهسازی گوشت، آن را با ادویهها و سبزیجات معطر محلی طعمدار و سپس کباب میکنند. این کباب را با نان لواش و پیاز و گوجه و فلفل کبابی سرو میکنند.
Lüfer
ماهی یکی از رایجترین و محبوبترین غذاها در ترکیه است. در سفر به استانبول حتما انواع ماهی و غذاهای دریایی را امتحان کنید. اگر میخواهید از بین انواع ماهی یکی را انتخاب کنید، لوفر را در نظر بگیرید. لوفر از خانوادهی آبیماهی است که معمولا بزرگ است و طعمی بسیار لذیذ دارد. تمیز کردن و خوردن این ماهی بسیار راحت است. اگر به انواع ماهی و غذای دریایی علاقه دارید، ماهی لوفر را باید امتحان کنید.
Mantı
این غذا که گاهی راویولی ترکی نامیده میشود، یک غذای داغ است که آن را با ماست سرد و سیر سرو میکنند. این غذا در واقع نوعی دامپلینگ است، یعنی خمیری که با مواد دلخواه پر و سپس پخته میشود. خمیر را به راحتی با آرد و آب و نمک تهیه میکنند. گاهی برای طعم دادن به آن از تخم مرغ هم استفاده میکنند. هر چقدر خمیر نازکتر باشد، غذا حرفهای تر پخته شده است. مواد داخلی این دامپلینگها مخلوطی از گوشت چرخ کرده، پیاز و نمک و فلفل است.
البته این روزها همین غذا را با موادی متنوع از جمله سالمون، اسفناج و مرغ هم میتوانید سفارش دهید. دامپلینگها را پس از پر کردن در آب، یا سس گوجه میپزند یا در کره سرخ میکنند. همراه با غذا معمولا ماست، سیر یا سس گوجهی پخته شده با کره سرو میکنند. به دلخواه از انواع ادویه برای طعم دادن به این غذا استفاده میکنند.
کونفه (Künefe)
کونفه که در زبان عربی به آن کنافه میگویند، یک شیرینی عربی است که با پنیر تهیه میشود. برای تهیهی آن، پنیر بدون نمک را بین دو لایه کادایف قرار میدهند. کادایف رشتههای نازک خمیر است. این شیرینی را گرم سرو میکنند چون باید تازه پخته و با شربت طعمدار شود.
این دسر ترکی، رنگ کهربایی دارد و برای تزیین آن از پودر پسته استفاده میکنند. پنیر بین دو لایهی کادایف آب میشود و بافت و طعمی متفاوت ایجاد میکند. نرمی پنیر در کنار تردی کادایف، ترکیبی فوقالعاده است که باید آن را امتحان کنید.
باقلوا
باقلوا یکی از بهترین دسرهای ترکی است که در ایران هم بسیار محبوب است. مواد اصلی تشکیلدهندهی آن عبارت است از خمیر فیلو، انواع مغزها و شربت. تهیهی این دسر بسیار ساده است و البته به دقت و مهارت هم نیاز دارد. خمیر آن باید نازک باشد. انواع مغزها در تهیهی این شیرینی به کار میرود که عبارتاند از گردو، فندق و پسته که در هر منطقهای با منطقهی دیگر متفاوت است.
مغزها را بین خمیر قرار میدهند، آنها را با کره میپوشانند و بعد از پخته شدن روی آن شربت میریزند.
Kuru Fasulye، خوراک لوبیا
شاید فکر کنید خوراک لوبیا چشم بلبلی غذایی بسیار ساده است و جایگاهی در فهرست بهترین غذاهای محلی ندارد. اما بافت و طعم متفاوت این خوراک باعث شده که در این لیست قرار بگیرد. برای تهیهی این غذا از کره، گوجه یا رب گوجه و لوبیا استفاده میکنند. ممکن است برای تهیهی آن، گوشت هم به کار ببرند یا از بسطرمه (گوشت ادویه زدهی دودی گاو) استفاده کنند.