محبوب ترین غذاهای گرجستان
در این مقاله از مجله سفر و گردشگری تاپ تراول شما را با محبوب ترین غذاهای گرجستان آشنا خواهیم کرد. پس اگر تصمیم دارید از سفر خود به گرجستان لذت ببرید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید
مختصری درباره گرجستان بدانید :
گرجستان کشوری است که در منطقهٔ قفقاز اوراسیا قرار دارد . این کشور که در سرحد آسیای غربی واروپای شرقی قرار دارد ، از غرب با دریای سیاه، از شمال با روسیه، از جنوب با ترکیه و ارمنستان، و از جنوب شرق با جمهوری آذربایجان هممرز است. پایتخت و بزرگترین شهر آن تفلیس می باشد .
گرجستان یکی از کشورهایی است که در هر دو قارهٔ اروپا و آسیا قرار دارد .
از جمله مکانهای تفریحی و دیدنی جهان که در سواحل دریا سیاه قرار دارد و از مناطق خوش آب و هوا و وسیع به شمار می رود کشور گرجستان است که دارای مناطق گردشگری و توریستی متنوع و زیادی است که باعث جذب هر گردشگری به این منطقه شده است .
مخصوصا که ایرانی ها به این منطقه زیبا زیاد سفر می کنند که بیشتر به خاطر آب و هوا و همچنین قیمت مناسب تورهای گرجستان می باشد که برای خانواده هایی که توان مالی پایین تری دارند می توانند به گرجستان سفر کنند و لحظات خوبی را در کنار هم بوجود بیاورند .
در گرجستان مناطق تاریخی و دیدنی و مناطق طبیعی بسیاری وجود دارد که دیدن آنها خالی از لطف نیست. همچنین می توانید با اداب و رسوم و مکانهای مناسب سکنی گزیدن و مکان های مناسب برای غذاخوردن نیز آشنا شوید. در این مقاله با ما همراه باشید.
از دیدنی های گرجستان می توان به : شهرهای کوچک و تاریخی، صومعهها و کلیساهای دیدنی، کوههای سر به فلک کشیده، غذاهای لذیذ و اهالی مهربان و مهماننواز اشاره کرد که همه اینها از عواملی هستند که دست به دست هم دادهاند تا گرجستان را به مقصدی ایدهآل برای سفرهای خارجی تبدیل کنند.
برای اینکه در سفر به گرجستان برای انتخاب غذا سردرگم نشوید، فهرستی از مشهورترین غذاهای گرجستان را آماده کردیم. در ادامه با تعدادی از این غذاهای لذیذ آشنا میشویم که در سفر خود حتما باید آنها را امتحان کنید.
کاچاپوری (Khachapuri)
این غذای سنتی گرجستانی یکی از محبوبترین و مرسومترین غذاهای این کشور است که از نان پر شده با پنیر تشکیل میشود. در گرجستان انواع مختلفی از این نان تهیه میشود که اسمها و طعمها و شکلهای متفاوتی دارند. به بعضی از آنها مواد دیگری مثل تخممرغ آبپز و پنیر بیشتر اضافه میشود. در یک نظرسنجی در سال ۲۰۰۹، ۸۸ درصد گرجستانیها اعلام کردند که این غذا را به پیتزا ترجیح میدهند. کاچاپوری در کشورهای دیگر هم محبوب است. مثلا در روسیه و یک غذای خیابانی در ارمنستان است و در رستورانها و کافهتریاها پیدا میشود.
یکی دیگر از غذاهای لذیذ گرجستان که آن را در هر رستورانی میتوانی پیدا کنید، خینکالی نام دارد. این غذا در واقع نوعی دامپلینگ است که به دیم سام شباهت دارد. دامپلینگ خمیری است که با مواد مختلف پر میشود. برای تهیهی خینکالی هم خمیر را با گوشت و انواع ادویهجات پر میکنند. اگر گیاهخوار هستید میتوانید انواع دیگری از این غذا را امتحان کنید که با سبزیجات، قارچ، پنیر، سیبزمینی و ادویهجات مختلف پر میشود. حتما در سفر به گرجستان باید این غذا را امتحان کنید.
چورچخلا (Churchkhela)
اگر از علاقه مندان به شیرینی جات هستید، این شیرینی لذیذ را نباید از دست بدهید. ترکیبات اصلی تهیهی این شیرینی که ظاهری شبیه به شمع دارد، آرد، شیره یا پوراب انگور و انواع مغزها است. برای تهیهی این شیرینی، مغزها به خصوص گردو را نخ میکنند و سپس در مادهای که از آرد و عصارهی انگور تهیه کردهاند، میغلطانند و در نهایت خشک میکنند.
لوبیو (Lobio)
دوستداران غذاهای گیاهی مطمئنا از خوردن این غذا لذت میبرند. یک غذای محلی فوقالعاده لذیذ که با ترکیب لوبیا، پیاز، گردو، گشنیز و جعفری و سیر تهیه میشود. این خوراک یکی از بهترین غذاهای سنتی است که بیشتر از همه توجه گیاهخواران را جلب میکند. انواع مختلفی از این غذا وجود دارد که هم آن را سرد و هم گرم سرو میکنند. این غذا هم مثل سایر غذاهای گرجستان، ادویهجات فراوان دارد ولی تند نیست.
چاکاپولی (Chakapuli)
این خوراک لذیذ گرجستانی از گوشت گوسفند یا گوساله به همراه پیاز و فلفل، آلوچه و ترخون تهیه میشود. کافی است تا یک بار این خوراک لذیذ را امتحان کنید و به تفاوت آشپزی این کشور با سایر نقاط دنیا پی ببرید. برای طعمدار کردن غذا غیر از ادویه از سبزیجات معطر مثل نعناع و ریحان و سیر استفاده میکنند.
ساتسیوی (Satsivi) ، مرغ با سس گردو
این غذا که معمولا یک غذای زمستانی در گرجستان است، غذای لذیذی است که از گوشت مرغ یا بوقلمون تهیه میشود و همراه با یک سس لذیذ سرو میشود. این سس را از گردو، سبزیجات معطر و سیر تهیه میکنند. این غذا را بیشتر در ایام کریسمس و سال نو میخورند. حتی در رستورانهای کشورهای دیگر هم میتوانید این غذا را پیدا کنید. این سس گردو را در بعضی از غذاهای دیگر هم به کار میبرند.
متسوادی (Mtsvadi) ، شیشلیک گرجستانی
این غذای لذیذ که در منوی هر رستورانی پیدا میشود، در دستهی کبابها قرار میگیرد. برای تهیهی آن با توجه به ذائقه از گوشتهای مختلف استفاده میکنند. گوشت را در مواد مختلفی از قبیل سرکه و میوههای ترش از قبل میخوابانند سپس آنها را سیخ میکنند و روی آتش کباب میکنند. گاه در میان تکههای گوشت از سبزیجات مثل فلفل و گوجه هم استفاده میکنند. اگر به غذاهای گوشتی آن هم از نوع کبابی علاقه دارید، این غذا را نباید از دست بدهید.
- غذاهای محلی تفلیس گرجستان چه هستند ؟
- راهنمای سفر به گرجستان و مکانهای تفریحی و توریستی آن
- بهترین رستوران های تفلیس
- مرکز خرید تفلیس مال
- ۸ دلیل عالی برای بازدید از تفلیس
- جشنواره جم گرجستان