روستای اورامان تخت مریوان
در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی مریوان تصمیم گرفتیم تا شما را با روستای اورامان که یکی از روستاهای زیبای غرب استان کردستان می باشد که در ۷۵ کیلومتری از شهرستان مریوان قرار دارد. قدمت این روستا حدودا ۴۰هزار سال می باشد که به دوران پارینه سنگی بر میگردد. این روستا به روستای هزار ماسوله شهرت دارد به طوری که حیاط خانه پشت بام خانه دیگر است. در ادامه با مجله گردشگری تاپ تراول همراه باشید تا بیشتر با این روستای تاریخی و پلکانی آشنا شوید
مریوان، یکی از شهرهای زیبا و مرزی کشور، در استان کردستان است که با قرارگیری در مجاورت دریاچه های زیبا و شگفت انگیز «زریوار» یا «زریبار» و «اورامان» و نیز به دلیل برخورداری از طبیعتی بکر، فوق العاده، چشم اندازهای حیرت انگیز کوهستانی و آب و هوایی مناسب و مطلوب، امروزه به یکی از مقاصد مهم و ارزشمند گردشگری در غرب کشور تبدیل شده است.
منطقه روستای اورامان بخشی مشترک بین ایران و عراق است که دارای دشتی پرپیچ و خم با رودهای زیبا و گوناگون است که این منطقه را بسیار جذاب و دیدنی کرده است. چشمه های مشهور این منطقه سیروان و لیله هستند. این دو رود در نزدیکی عراق به هم میپ یوندند و این پیوندگاه را دروله می نامند. خانه های روستا به طور کلی از سنگ است و به صورت خشکه چین و پلکانی ساخته شدهاند، به همین دلیل اورامان را روستای هزار ماسوله هم میگویند.
اورامانات از دو قسمت کوچک و بزرگ تشکیل شده است. قسمت کوچک مربوط به شهر حلبچه از توابع کشور عراق است و قسمت بزرگ جزو استانهای کرمانشاه و کردستان ایران محسوب میشود. روستای اورامان تخت مرکز بخش اورامان است و اغلب مردم آن شهرهایی چون تهران، مریوان، سنندج، حلبچه، جوانرود، کامیاران، روانسر و کرمانشاه را محل سکونت خود قرار دادهاند. این دهکده تاریخی در اصل از سه قسمت به نام های هورامان تخت، ژاورو و لهون تشکیل شده است.
دیدنی های روستا
آرامگاه پیر شالیار : در نزدیکی های اورامان تخت در مسیری موسوم به بلبه رهه ورامان، مهم ترین مکان تاریخی روستا را که آرامگاه پیر شالیار نام دارد می توانید ببینید که بنایی ساده دارد. بنای آرامگاه پیر شالیار از سنگ است و گنبدی فیروزه ای دارد و از احترام بسیاری نزد مردم برخوردار است.
مسجد اورامان تخت : مسجدی قدیمی در اورامان تخت وجود دارد که از مساجد کم نظیر ایران محسوب میشود و با وجود بازسازی، هنوز هم میتوان اصالت را در بافت این بنا دید و لذت برد. در ساخت این مسجد از سنگ برای بنا و چوب گردو برای در و پنجرهها استفاده شده است. این مسجد از انواع مساجد شبستانی است و گنبدی بر فرازش دیده نمی شود. نکته جالب در مورد مسجد اورامان تخت، وجود چهار گلدسته و چهار طبقه بودن بنای آن است. ۱۴ ستون از چوب گردو در داخل مسجد دیده میشود که نقوش اسلامی دارند.
طبیعت روستای اورامان : رودخانه های سیروان و لیله در نزدیکی اورامان تخت جریان دارند و کوه های سر به فلک کشیده چشم اندازهایی بی نظیر را پیش روی تان قرار میدهند. درختان بلوط از دیدنی های این منطقه هستند و در کنار آنها درختان میل، شرو، پسته وحشی، گردو، توت، زالزالک، گلابی، انجیر، انار و … نیز دیده میشود.