ازمیر

شهر افسوس ترکیه کجاست ؟ + { تاریخچه و نحوه دسترسی } 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

در این مقاله از مجله گردشگری تاپ تراول شما را با شهر افسوس ترکیه که یکی از شهرهای تاریخی این کشور است آشنا خواهیم کرد.پس اگر دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره مکان های تاریخی ترکیه از مجله شهر افسوس هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

شهر افسوس (Ephesus)، یکی از برجسته‌ترین و تاریخی‌ترین شهرهای ترکیه است که یکی از عجایب هفت‌گانه جهان را در خود جای داده بود. این شهر در مقطعی از تاریخ به‌عنوان دومین شهر مهم جهان شناخته می‌شد. اما شهر افسوس کجا واقع شده است؟ این شهر که در نزدیکی ازمیر و کوش آداسی قرار دارد، قدمتش به دوران نوسنگی و پیش از میلاد مسیح بازمی‌گردد. امروزه می‌توان در افسوس آثار برجسته تاریخی و باستانی بسیاری را مشاهده کرد. بقایای معابد، آمفی‌تئاترها، کتابخانه‌ها و خانه‌های قدیمی با معماری روم باستان، از جمله چشمگیرترین و جذاب‌ترین آثار تاریخی این شهر به شمار می‌روند. بنابراین، اگر قصد سفر به ترکیه را دارید، بازدید از شهر افسوس را به هیچ وجه از دست ندهید.

تور اروپا

شهر افسوس کجاست ؟

شهر افسوس، در نزدیکی چندین شهر توریستی کشور ترکیه واقع شده است. این شهر تقریباً 80 کیلومتر از  جنوب ازمیر و 18 کیلومتر از سمت شمال شرقی کوش آداسی فاصله دارد. همچنین، فاصله افسوس تا شهرک سلجوق تنها حدود 4 کیلومتر است. بنابراین، هرگاه به یکی از این شهرها سفر کردید، می‌توانید بازدید از شهر باستانی افسوس را نیز در برنامه خود قرار دهید و از دیدن این میراث تاریخی ارزشمند بهره‌مند شوید. ( مشاهده موقعیت شهر افسوس برروی نقشه )

تاریخچه شهر افسوس (Ephesus)

برای کاوش در تاریخچه این شهر باستانی، باید به دوران سکونت کارانیان و لیدیان بازگردیم که می‌توان آن‌ها را اولین ساکنان منطقه افسوس نامید. نام اصلی افسوس قبل از ورود یونانی‌ها، آپاشام بود و قدمت آن به پنج هزار سال پیش می‌رسد. آپاشام محل سکونت مردم کارانیان و لیدیان بوده است. در قرن یازدهم پیش از میلاد، با ورود یونانی‌ها به این منطقه، نام شهر به افسوس تغییر یافت. این تغییر نام و ورود یونانی‌ها نقطه عطفی در تاریخچه این شهر باستانی به شمار می‌آید.

شهر افسوس کاملاً رو به دریا ساخته شده است. برخی از کارشناسان بر این باورند که این بنا در ابتدا به‌عنوان یک دژ و قلعه برای مقاصد حفاظتی ایجاد شده بود. از قرن یازدهم قبل از میلاد، افسوس به یک منطقه هلنی تبدیل شد، زیرا یونانی‌های لونیان در آن زمان به این منطقه مهاجرت کرده و در آن سکونت کردند. با توجه به دسترسی افسوس به دریا، موقعیت این شهر بسیار ممتاز بود و در گذشته به مرکز بازرگانی و محل رفت‌وآمد تاجران از کشورهای مختلف تبدیل شده بود. این موقعیت جغرافیایی و اهمیت تجاری، نقش کلیدی در توسعه و شکوفایی افسوس ایفا کرده است.

از قرن اول و دوم بعد از میلاد مسیح، موقعیت ممتاز و دلایل تجاری این شهر باعث شد که افسوس روز به روز پیشرفت کند. پس از دوران حکومت الکساندریا، افسوس به بزرگ‌ترین شهر در شرق تبدیل شد. سنت پل در دومین مأموریت خود، شهر افسوس را به‌عنوان مکانی برای فعالیت‌های خود انتخاب کرد. او در این شهر که جمعیتی بیش از ۲۰۰ هزار نفر داشت، سه سال را گذراند و به ترویج آموزه‌های خود پرداخت. این دوره از تاریخ، نشان‌دهنده اهمیت فرهنگی و مذهبی افسوس علاوه بر اهمیت تجاری آن است.

کلیسای جامع افسوس در سال‌های بعد به سنت جان اختصاص یافت و در دوران بیزانس، این شهر و کلیسا به یکی از اصلی‌ترین مقاصد زیارتی در آسیای صغیر تبدیل شدند. در سال ۲۶۳ میلادی، گت‌ها (یکی از اقوام آلمانی) در یکی از حملات خود شهر را نابود کردند و افسوس شروع به افول کرد و به‌تدریج اهمیت و اندازه خود را از دست داد. با این حال، در قرن پنجم میلادی، شهر هنوز از اهمیت بالایی برخوردار بود، به طوری که سومین گردهمایی مجمع عمومی در سال ۴۳۱ میلادی در افسوس برگزار شد. بعدها، این شهر بار دیگر به خاطر حملات مغول‌ها و سپس به دلیل جنگ بین سلجوقیان و عثمانیان به تدریج نابود شد.

جاهای دیدنی شهر افسوس ترکیه

شهر افسوس ترکیه با داشتن آثار باستانی بی‌نظیر و تاریخی، یکی از مقاصد گردشگری مهم در جهان است. برخی از دیدنی‌های برجسته این شهر عبارت‌اند از:

1. کتابخانه سلسیوس (Celsus Library):

– یکی از مشهورترین بناهای افسوس، کتابخانه سلسیوس است که در اوایل قرن دوم میلادی ساخته شده است. این کتابخانه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین کتابخانه‌های جهان باستان شناخته می‌شود.

کتابخانه‌ سلسوس از زیباترین و درخشان ‌ترین بناهای محوطه‌ تاریخی افسوس است که در سال ۱۲۵ میلادی به دست ژولیوس آکویلا سلسیوس برای بزرگداشت پدرش ساخته شد. این کتابخانه در دوران باستان، ساختمانی سه ‌طبقه از جنس سنگ مرمر بوده است. فرورفتگی ‌های مستطیلی دیوارهای پشتی این بنا محلی برای قرار دادن کتاب‌ ها بوده ‌اند. بر فرورفتگی ‌های نمای این بنا مجسمه‌های مرمر بزرگی دیده می‌شوند که جذابیتی خیره ‌کننده دارند.شهر افسوس

2. تئاتر بزرگ افسوس (Great Theatre of Ephesus):

– این تئاتر عظیم با ظرفیت بیش از 25,000 نفر، محل برگزاری نمایش‌ها، کنسرت‌ها و اجتماعات بزرگ بوده و یکی یکی از زیباترین جاذبه های شهر تاریخی و شگفت انگیز افسوس است.

 این بنا در دوران فرمانروایی کلادیوس آغاز شد و در عصر تراجان به پایان رسید. با گذشت چندین قرن از ساخت این بنا، تقریبا وضعیت خوبی دارد. در ردیف بالایی جایگاه تماشاچیان می‌توانید چشم‌ انداز زیبایی را از بندر قدیمی افسوس ببینید.

شهر افسوس

3. معبد آرتمیس (Temple of Artemis):

– یکی از عجایب هفت‌گانه دنیای باستان که متأسفانه امروزه تنها بقایای کمی از آن باقی مانده است. این معبد به الهه آرتمیس اختصاص داشت.

4. کلیسای سنت جان (Basilica of St. John):

– این کلیسا در زمان بیزانس ساخته شده و به سنت جان اختصاص یافته است. گفته می‌شود که مقبره سنت جان در این مکان قرار دارد.

5. خانه مریم مقدس (House of the Virgin Mary):

– این مکان مقدس در نزدیکی افسوس قرار دارد و گفته می‌شود که مریم مقدس آخرین سال‌های عمر خود را در اینجا گذرانده است.

در صدمتری ورزشگاه کلیسای مریم مقدس قرار دارد که ارتفاعی حدود ۲۶۰ متر دارد. این بنا در ابتدا یک مرکز آموزشی و تحقیقاتی بوده است و سپس کاربری آن به کلیسا تغییر کرده است. همچنین در قرن چهارم میلادی یک قصر مجهز نیز به آن اضافه شده است.

شهر افسوس

6. مسجد عیسی بیگ (İsa Bey Mosque):

– این مسجد در نزدیکی افسوس و در شهر سلجوق واقع شده و نمونه‌ای از معماری اسلامی قرن چهاردهم میلادی است.

7. دروازه هرکول (Hercules Gate):

– این دروازه زیبا که در خیابان کورسوس واقع شده، یکی از نمادهای مهم شهر افسوس است.

8. مجسمه مارکوس آئورلیوس (Statue of Marcus Aurelius):

– یکی از آثار برجسته در افسوس، مجسمه مارکوس آئورلیوس، امپراتور روم، است.

9. تراس هوسز (Terrace Houses):

– این خانه‌های باستانی با موزائیک‌های زیبا و دیوارنگاری‌های باشکوه، نمونه‌ای از زندگی اشرافی در افسوس را نشان می‌دهند.

10. میدان دومیتیان (Domitian Square):

– این میدان باستانی یکی از مکان‌های مهم اجتماعی و سیاسی در افسوس بوده است.

بازدید از این مکان‌ها تجربه‌ای بی‌نظیر از تاریخ، فرهنگ و هنر باستان را به گردشگران ارائه می‌دهد و هر یک از این آثار، گوشه‌ای از شکوه و عظمت افسوس را به نمایش می‌گذارند.

11. ورزشگاه ودیوس و استادیوم (Gymnasium of Vedius and Stadium)

در سمت چپ شهر افسوس ورزشگاه ودیوس واقع شده است که جایگاه تماشاگران آن بر روی یک تپه به صورت پلکانی ساخته شده است.در این مکان می‌توانید بقایای پالستر (Palestra) را ببینید که متعلق به یک سالن کُشتی در دوران رومی‌ها بوده است. این بنا یک ساختمان مستطیل‌شکل بزرگ است و یک حیاط میانی دارد که با اتاق‌های متعددی احاطه شده است که محل استقرار ورزشکاران بوده است.شهر افسوس

12.حمام ها و میدان ورولانوس (Square of Verulanus and Great Baths)

در قسمت شرقی ورزشگاه ودیوس مجموعه وسیعی از بناهای مختلف وجود دارد. در نزدیکی ورزشگاه، میدان ورولانوس قرار گرفته که محوطه ای برای تمرین ورزشکاران بوده است. در بیرون آن نیز (Harbor Gymnasium) قرار دارد که تاریخش به اوایل امپراطوری می رسد. در خارج از این مجموعه حمام های بزرگ یا حمام های (Harbor) قرار گرفته است که تاریخ آن به بعد از قرن دوم میلاد می رسد.شهر افسوس

13.آرکادیان (Arkadiane)

خیابان زیبای آرکادیان در غرب حمام های افسوس قرار دارد و در سوی دیگر به تماشاخانه‌ بزرگ می‌رسد. این خیابان به دستور آرکادیوس (اولین امپراتور روم شرقی) ساخته شده و دروازه‌ بزرگ و زیبای آن تاثیر شگرفی در پیشرفت افسوس داشته است.شهر افسوس

14.خیابان ماربل (مرمر) (Marble Street)

ماربل به معنای مرمر است و کفپوش این خیابان از جنس سنگ مرمر است. خیابان ماربل بین دروازه‌ کوریسوس و کتابخانه‌ سلسوس (Library of Celsus) کشیده شده است. این خیابان در گذشته با طاق‌ هایی پوشیده شده بود و مجسمه هایی زیبا زینت ‌بخش آن بوده ‌اند.شهر افسوس

15.خیابان کورتیس (Curetes Street)

این خیابان با سنگفرش مرمر در میان ساختمان های عمومی زیادی قرار دارد و از سمت لاور آگورا به طرف (Upper Agora) کشیده شده است. دروازه‌ پروپیلایون (Propylaion Gate) از زیباترین بناهای این خیابان و متعلق به قرن دوم میلادی است. در شرق پروپیلایون، اوکتاگون (Octagon) قرار دارد که یک آرامگاه تاریخی با نمایی هشت ضلعی است.شهر افسوس

16.دروازه مگنزیان (Magnesian Ephesus)

این دروازه در انتهای شرقی خیابان اصلی افسوس قرار دارد. یک ساختمان رومی دایره ‌ای‌ شکل نیز در این خیابان قرار دارد که در دوران روم شرقی با اضافه‌ شدن یک محراب و یک ایوان به کلیسا تبدیل شد.شهر افسوس

17.معبد هادریان (Temple of Hadrian)

بالای تپه افسوس مجموعه ‌ای از ساختمان ‌های تراس ‌دار قرار دارد که درست رو به ‌روی این ساختمان ‌ها معبد هادریان واقع شده که برای بزرگداشت امپراتور هادریان ساخته شده است. پشت این ساختمان نیز حمام های اسکولاستیکا قرار دارند که در قرن دوم میلادی ساخته شده‌ اند.شهر افسوس

چگونه به شهر باستانی افسوس برویم؟

Related posts

دیدگاهتان را بنویسید

Required fields are marked *