غذاهای ایرانی

گبولی ، غذای محلی هرمزگان 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

گبولی

گوبولی نام یک غذای سنتی جنوبی مشهور در بندر لنگه و کل استان هرمزگان است. گوبولی یا گبولی یک غذای مجلسی با عطر و طعمی شگفت انگیز است که بیشتر در مراسم‌ها و اعیاد دیده می‌شود. علاوه بر این بسیاری از مسافران و گردشگرانی که به استان زیبای هرمزگان سفر می‌کنند معمولا یک وعده غذای خود را به این غذای مشهور و خوش طعم اختصاص می‌دهند.  در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با طرز تهیه این غذای محلی پرطرفدار آشنا شوید.

گبولی
گبولی

مواد لازم گبولی

  • برنج ۴ پیمانه
  • نخود ۱ پیمانه
  • زیره سیاه ۲ قاشق غذا خوری
  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰-۴۰۰ گرم
  • پیاز بزرگ ۴ عدد
  • کشمش پلویی ۱ پیمانه
  • نمک و فلفل و زرد چوبه و ادویه به مقدار لازم
  • رب گوجه ‌فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
گبولی
گبولی

طرز تهیه

۱ – نخود را ازشب قبل خیس کنید(بهتره برای عطرنخود و گرفتن نفخ نخودکمی زیره توی یک کیسه پارچه ای بریزید وبین نخودها قرار بدهید) و آب پز کنید.

تور اروپا

۲ – برنج خیس کرده را داخل آبجوش بریزید کمی زردچوبه توی آب بریزید تا برنجها رنگش زرد شود و زمانی که نرم شد صاف کنید و زیره ها را روی برنج بریزید و مخلوط کنید و دم بدهید.

۳ – پیازها را خلالی خرد کنید و توی روغن سرخ کنید .زمانی که سرخ شد نصف آن را بردارید توی صافی بزارید تا روغنش کامل کشیده شود و حالت خشک پیدا کند .

۴ – گوشت چرخ شده را با باقی مانده پیازها سرخ کنید وقتی خوب سرخ شد و آب اضافی آن کشیده شد ادویه و نمک و فلفل و زردچوبه بزنید. زمان دهیدتاعطر ادویه با سرخ شدن بیرون بیاید بعد رب را به آن  اضافه کنید.

۵ – کشمش را خیس بدهید و توی روغن تفت دهید . نخود آبپز شده را هم کمی تفت بدید (مواظب باشید که نسوزد).

۶ – برنج دم کشیده را توی ظرف سرو بریزید.سپس کنارش نخود و کشمش و پیاز سرخ شده و گوشت ها راقراردهید . آماده است نوش جان.

گبولی
گبولی

سایر نکات گبولی

اگر نخواستید از گوشت چرخ شده استفاده کنید می توانید از تکه های گوشت ( گوشت رو آبپز کنید وکمی بادست ریش ریش کنید ) یا مرغ استفاده کنید.

ازسیب زمینی مکعبی و خلالی هم می توانید استفاده کنید. اما اصل گوبولی سیب زمینی ندارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *