چنجه کباب
در این مقاله از معرفی محبوب ترین غذاهای ایرانی تصمیم گرفتیم تا شما را با کباب چنجه که یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی و منطقه خاورمیانه می باشد آشنا کنیم. پس اگر علاقمند به کباب هستید تا انتهای این مقاله با مجله گردشگری تاپ تراول همراه باشید تا با تاریخچه این غذاهای خوشمزه و طرز تهیه کباب چنجه آشنا شوید.
کباب به حدی در میان مردم دنیا شناخته شده و محبوب می باشد که یک روز جهانی هم در تقویم برایش تعریف شده است . ۱۲ جولای مصادف با ۲۲ تیرماه روز جهانی کباب نام دارد. البته ۹ تا ۱۴ جولای را در کشورهای مختلف روز کباب های مختلف نام گذاری کردهاند. اما همان طور که می دانید، خوردن این غذای خوشمزه متعلق به یک روز خاص نیست.
در بسیاری از منابع درباره کباب در ایران نوشته اند که ناصرالدین شاه قاجار، بانی ورود کباب به ایران شده است. او دستور تهیه کباب را به تقلید از یک غذای قفقازی و با اعمال کمی تغییر، داده و پس از آن، این کباب معمول ایرانی، به غذای اصیل ایرانیها تبدیل شده است.در نوشتههای محمد حسن اعتمادالسلطنه، از رجال سیاسی دربار قاجار و فرزند قاتل امیرکبیر، آمده است نام اولین چلوکبابی در ایران، چلوکبابی نایب بوده و در بازار تهران قرار داشته ولی در برخی اسناد آمده است که اولین چلوکبابی در مرز قفقاز بوده و کباب در آنجا با برنج و کره سرو میشده است.
کباب چنجه در واقع با گوشت گوسفند تهیه میشود اما می توان آن را با گوشت گوساله نیز درست کرد. در تهیه کباب چنجه باید در آماده سازی گوشت مهارت کافی داشته باشید که در هنگام پختن گوشت خیلی سفت نشود یا بوی نامطبوعی ندهد.اگر می خواهید خودتان یک کباب چنجه حرفه ای و خوشمزه درست کنید در ادامه با ما باشید.
مواد لازم
- فیله یا ران گوسفند (یا گوساله) ۱ کیلوگرم
- دنبه گوسفند ۲۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد بزرگ
- ماست ۲۰۰ گرم
- لیمو ترش ۲ عدد (یا آبلیمو)
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه
در مرحله اول گوشت گوسفند را به درستی بشویید و سپس با یک چاقوی تیز آن را به اندازه های مساوی برش دهید. دقت کنید که برشهای یکسان بسیار مهم هستند چونکه باعث میشود که چنجه ها همزمان با هم کباب شوند. پس از برش دادن گوشتها آنها را در یک کاسه بزرگ بریزید.
در مرحله بعد نوبت به پیازها میرسد. پیازها را پوست بگیرید و کاملا بشویید و سپس با رنده دندانه ریز آن ها را رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید و آب حاصله از پیاز را به کاسه ی گوشت اضافه کنید و تفاله های پیاز را دور بریزید.
در مرحله بعد لیمو را بشویید. سپس قاچ کنید و آب آن ها را کاملا بگیرد و هسته ها را نیز جدا کنید، سپس آبلیمو را به ماست اضافه کنید و هم بزنید و آن را به کاسه حاوی گوشت اضافه کنید.
در انتها نمک، فلفل و روغن زیتون را به کاسه گوشت اضافه کنید و آن ها را با دست خوب ورز دهید و زیر و رو کنید تا مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. سپس برای اینکه بگذاریم گوشت طعم و عطر موادی که به آن اضافه شده است را بگیرد، بر روی کاسه یک سلفون بکشید و چیزی در حدود ۶ ساعت آن را در یخچال بگذارید تا گوشت ها خوب طعم دار شوند.
بعد از گذشت زمان برای طعم دار شدن گوشتها آن را از یخچال خارج کنید و آماده ی سیخ کردن آن ها باشید. بهتر است قبل از سیخ گرفتن آن ها را بر روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با پشت چاقو چند ضربه بر روی دو طرف گوشت بزنید تا کمی تخت تر شوند سپس آن ها را با دقت سیخ کنید.
بهتر است در هر سیخ یک الی دو تکه دنبه در بین گوشت ها بگذارید چون چربی حاصل از دنبه ها کباب خوشمزه و لذیذتری را برای شما به ارمغان می آورد.
نوبت به آماده کردن زغال ها میرسد. سعی کنید که اندازه زغال ها در منقل یک دست باشد تا حرارت یکسانی به کباب شما برسد. البته حرارت بیش از حد نیز مناسب نیست چون باعث خشک شدن چنجه ها میشود. به این نکته دقت کنید که اگر کبابها را زمان زیادی در یخچال برای طعم دار شدن قرار گرفته اند، بنابراین کبابها در زمان کوتاهی پخته خواهند شد.
بعد از این که چنجه ها را کباب کردید میتوانید چند سیخ گوجه فرنگی و یک سیخ فلفل سبز را بر روی مننقل بگذارید و آن ها را نیز کباب کنید و آن ها را در کنار کباب چنجه به همراه نان یا برنج زعفرانی میل نمایید.
نکات مهم پخت کباب چنجه
- کباب چنجه را با گوشت گوساله هم میشود درست کرد ولی بهتر است که در حد الامکان از گوشت گوسفندی تازه استفاده کنید تا کباب نرم و خوشمزه ای تهیه کنید.
- برای خوش طعم تر شدن چنجه ها میتوانید در هنگام آماده سازی آن، مقداری زعفران حل شده به مواد اضافه کنید.
- در هنگام کباب کردن چنجه ها می توانید مخلوط کره آب شده و زعفران را با یک قلم مو بر دو طرف گوشت ها بکشیدتا خوش طعم تر و لذیذ تر شود.
- سعی کنید کباب چنجه را روی آتش زغال آماده کنید زیرا پخت کباب در فر باعث سفت شدن گوشت ها می شود.
- حتما نمک را هنگام سیخ زدن کباب اضافه کنید.
- هرچقدر زمانی که گوشت مزه دار شده بیشتر در یخچال بماند، کباب ترد تر و نتیجه نهایی خوش طعم تر خواهد بود.