کاپوچینو یک نوشیدنی خوش طعم و معروف بوده که در بین ایرانیها به شدت رواج دارد و در منوی هر کافی شاپی یافت میشود. مصرف کاپوچینو ابتدا در سال ۱۹۳۰ در ایتالیا و کشورهای اروپایی رواج پیدا کرده و سپس طعم و بوی بینظیر آن در کشورهای دیگر نیز گسترش یافت. این نوشیدنی کافئین دار و خوش طعم تا ساعتها شما را سرحال نگه میدارد و برای روزهای پر مشغله شما انتخاب بسیار مناسبی است. امکان تهیه کاپوچینو به وسیله دستگاه صنعتی و روش سنتی وجود دارد. در کافی شاپها معمولا از دستگاه استفاده شده و یک نوشیدنی فوم دار و جذاب را در اختیار شما قرار میدهد.
کاپوچینو چیست؟
این نوشیدنی ترکیبی شگفت انگیز از نسکافه، شیر و فوم یا کف شیر بوده که به نسبتهای گوناگون باهم ترکیب میشوند. این ترکیب اگر بصورت آماده تهیه شود، ساختاری پودری و نرم ایجاد میکند. کاپوچینو طعم نسبتا شیرینی داشته و میزان شیرینی آن تا حدی به سلیقه شما نیز مربوط است. البته پس از آماده شدن نیز شما میتوانید به آن مقدار بیشتری شیر یا شکر اضافه کنید. چند نوع کاپوچینو وجود دارد شامل کاپوچینو فردو یا یخ زده، کاپوچینو تر، کاپوچینو خشک میشود. تهیه کاپوچینو هم با دستگاه و هم بدون دستگاه امکان پذیر است. اگرچه در کافی شاپ بیشتر از دستگاه استفاده میشود اما تهیه بدون دستگاه کاپوچینو نیز رایج است. برای سرو کاپوچینو معمولا فنجان چینی انتخاب میشود. فنجان چینی از ابتدای مصرف این نوشیدنی رایج بوده و به گفته ایتالیاییها باعث نگه داشتن گرمای بیشتر این نوشیدنی میشود.
طرز تهیه کاپوچینو کافی شاپی بدون دستگاه
اگر بخواهید یک کاپوچینو کافی شاپی خوشمزه میل کنید اما دستگاه در اختیار نداشته باشید، میتوانید با یک روش ساده و بدون دستگاه نوشیدنی را تهیه کنید. برای تهیه کاپوچینو میتوانید از قهوه یا نسکافه استفاده کنید. در مرحله اول باید قهوه یا نسکافهای که در اختیار دارید با مقدار دلخواه شکر ترکیب کنید. حال آبی که به نقطه جوش رسیده را به مخلوط قهوه و شکر اضافه کرده و شروع به هم زدن کنید. اگر میخواهید نوشیدنی شما مثل کاپوچینوهای موجود در کافی شاپ کشدار و خامهای باشد، باید در میزان و سرعت هم زدن بسیار دقت کنید و آن قدر کارتان را ادامه دهید تا ترکیبی غلیظ و به دست آید.
حالا نوبت به شیر میرسد که باید به خوبی و با شعله زیاد داغ شود. پس از اینکه شیر به نقطه جوش رسید، شعله را کم کرده و یک دقیقه صبر میکنیم تا شیر از حرارت بیفتد. داخل فنجانهای چینی یک قاشق از ترکیب نسکافه و شکر کشدار شده میریزیم و ما بقی فنجان را با شیر گرم شده پر میکنیم. در نهایت کاپوچینو خوشمزه و درجه یک شما حاضر است و فقط کافی است آن را با قاشق هم بزنید و در صورت تمایل مشغول تزئین آن شوید.
طرز تهیه کاپوچینو کافی شاپی با دستگاه
در تهیه این نوشیدنی بدون دستگاه نیازی به اسپرسو و دم کردن قهوه نیست، اما برای تهیه کاپوچینو کافی شاپی با دستگاه، نیاز است که ابتدا قهوه را دم کرده و اسپرسو تهیه کنیم. برای تهیه اسپرسو قهوه را در مخزن ریخته و به آن فرم میدهیم. حال به مقدار مناسب آب در دستگاه میریزیم و با دقت درب را بسته و آن را روشن میکنیم. همزمان با بخار شدن آب، عصاره قهوه گرفته شده و اسپرسو تهیه میگردد. اگر دستگاه شما مجهز به کف شیر ساز بود، کار شما بسیار راحت است و به راحتی کف شیر را تهیه و با اسپرسو مخلوط میکنید. اگر هم دستگاه شما فاقد این ویژگی بود، بصورت دستی و با همزن شروع به تهیه کردن کف و فوم کنید.
طرز تهیه کاپوچینو به سبک کافی شاپ با فرنچ پرس
تهیه کاپوچینو با فرنچ پرس، یکی از راههای بسیار ساده و کارآمد است. دو قاشق نسکافه برشته و دانه درشت، ۱ قاشق شکر، ۴ قاشق آب و یک لیوان شیر داغ، ترکیبی نسبی برای تهیه دو فنجان از این نوشیدنی با فرنچ پرس است. در مرحله اول کافی است که شکر، آب و نسکافه را درون فرنچ پرس ریخته و تا چند دقیقه به سرعت اهرم را به بالا و پایین حرکت میدهیم تا مخلوط کاملا کرم رنگ و کشدار شود. حال ترکیب بدست را داخل دو فنجان ریخته و مشغول آماده کردن شیر میشویم.
پس از اینکه شیر به نقطه جوش رسید، نیمی از آن را داخل فنجانها ریخته و مابقی را داخل فرنچ پرس میریزیم تا به خوبی کف کند. حالا با قاشق مخلوط شیر و نسکافه را هم میزنیم و فوم تهیه شده را روی آن میریزیم سپس با کاکائو یا دارچین روی آن را تزئین میکنیم. همانطور که گفته شد،میزان شکر به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را دو برابر کرده یا از میزان آن کم کنید.
نکات تهیه کاپوچینو کافی شاپی
- نسکافهها با دانههای درشتتر، کاپوچینو با کیفیتتری به ما تحویل میدهد.
- هرچه فنجان شما بزرگتر باشد میتوانید مقدار بیشتری از ترکیب نسکافهای بریزید و این موضوع کاملا بستگی به ذائقه شما دارد.
- در تهیه این نوع نوشیدنی بدون دستگاه حرارت آب بهتر است ۱۰۰ درجه باشد.
- شیر پرچرب، نوشیدنی خوش ظاهر و خوش طعمتری به ما میدهد.
- اضافه کردن مقداری کاکائو به ترکیب کاپوچینو، طعمی شبیه موکا به نوشیدنی میدهد.
- امکان استفاده از شکر قهوهای نیز هست که له کاپوچینو ظاهر تیرهتر میدهد.
- اگر به کف روی این نوشیدنی علاقه دارید، میتوانید مقداری فوم با همزن تهیه کرده و روی آن بریزید.
- در دستگاه کاپوچینو ساز، مخزنی برای جوش آوردن آب وجود دارد.
- در تهیه این نوشیدنی با دستگاه، نوع قهوه مورد استفاده براساس ذائقه شماست.
- کاکائو و شکلات بهترین چیز برای تزئین فنجان این نوشیدنی هستند.
- خامه میتواند جایگزین مناسبی برای شیر درون این نوشیدنی باشد.
سخن پایانی
کاپوچینو نوعی نوشیدنی کافئین دار شیرین است که اکثر افراد طعم آن را میپسندند. برای تهیه این نوشیدنی روشهای با دستگاه، بدون دستگاه و خانگی وجود دارد. فقط کافی است کمی در روند تهیه آن دقت کنید تا در نهایت یک نوشیدنی خوشمزه و کافی شاپی تحویل بگیرید. کافی شاپها معمولا دستگاه دارند و تهیه نوشیدنی درآنجا بسیار راحت است. میزان تلخی و شیرینی و نسبت ترکیب مواد این نوشیدنی، کاملا سلیقهای بوده و شما پس از گذشت مدتی از تهیه کاپوچینو، کاملا به ترکیب مورد علاقه خود مسلط خواهید شد.