پفیلا از میان وعدههای خوشمزه و محبوب است که علاوهبر طعمهای مختلفی که دارد، سرشار از مواد معدنی است. از بهترین طعمهای پفیلا میتوان به نوع کچاپ اشاره کرد. برای تهیه پفیلا کچاپ معمولا از ترکیب سس یا پودر کچاپ به همراه پفیلا استفاده میکنند. معمولا برای تهیه پفیلا از ذرات بوداده استفاده میکنند. مواد لازم برای تهیه پفیلا کچاپ خانگی شامل ذرت، روغن، فلفل، پودر آویشن، پودر گوجه یا سس کچاپ، نمک میشود. برای درست کردن پفیلا کچاپ تقریبا 5 دقیقه الی 15 دقیقه زمان نیاز دارید.
مواد اولیه برای تهیه پفیلا کچاپ
تهیه پفیلا کچاپ کار بسیار آسانی است، فقط کافیست از قبل مواد اولیه را آماده کنید تا در کوتاهترین زمان بهترین پفیلا کچاپ را در منزل تهیه کنید. بهطور کلی برای درست کردن پفیلا کچاپ از رب گوجه، سس کچاپ یا پودر کچاپ استفاده میکنند که هر کدام از آنها طرز تهیه متفاوتی دارند. بهطور کلی برای آماده سازی مواد اولیه پفیلا کچاپ به موارد زیر نیاز داریم.
- ذرت بوداده 1.2 پیمانه
- روغن مایع یا کره 3 قاشق غذا خوری
- نمک به مقدار لازم
- پودر گوجه، سس کچاپ، رب گوجه به مقدار لازم
نکات مهم برای تهیه پفیلا کچاپ
اگر قصد دارید پفیلا کچاپ را در منزل خود درست کنید، باید به نکات زیادی توجه داشته باشید تا پفیلا شما طعمی همانند پفیلاهای بیرون داشته باشد.
- برای درست کردن پفیلا کچاپ باید حتما از ذرتهای تازه و مرغوب استفاده کنید؛ به صورتی که تمام آنها به خوبی پف کنند و بافت نرمی داشته باشند.
- برای جلوگیری از حشرات در ذرات آنها را در جای خنک و خشک نگهدارید.
- زمان درست کردن پفیلا کچاپ حتما به حرارت گاز توجه داشته باشید. اگر حرارت گاز پایین باشد، باعث میشود ذراتها درون قابلمه عرق کنند و به خوبی پف نکنند.
- حتما به مقدار ادویهای که استفاده میکنید توجه داشته باشید، زیرا پفیلا سریعا ادویه را به خود جذب میکنند.
- به هیچ عنوان از روغن زیاد برای درست کردن پفیلا استفاده نکنید؛ زیرا باعث سفت و سوختگی آنها میشود.
انواع طرز تهیه پفیلا کچاپ
پفیلا کچاپ از میان وعدههای لذیذی است که میتوانید در هر زمان از آن استفاده کنید. از مزایای پفیلا کچاپ میتوان به مواد معدنی و ارزش غذایی آن اشاره کرد. پفیلا بهترین گزینه برای جایگزین کردن تنقلات ناسالمی چون چیپس و پفک خواهد بود. برای درست کردن پفیلا با طعم کچاپ میتوانید از چند روش استفاده کنید. بهطور مثال برای درست کردن پفیلا کچاپ میتوانید از سس، رب، پودر کچاپ یا پودر گوجه استفاده کنید. بهطور کلی برای طعمدار کردن پفیلا میتوانید براساس ذائقه خود از ادویههای مختلفی با طعمهای متفاوتی استفاده کنید.
پفیلا کچاپ با رب گوجه
برای درست کردن پفیلا با رب گوجه باید مراحل زیر را انجام داد.
- ابتدا قابلمه مناسبی را انتخاب کنید.
- مقداری روغن ( 2 الی 3 قاشق غذاخوری) درون قابلمه بریزید.
- زمانی که روغن گرم شد، رب گوجه را به همراه ادویهها به آن اضافه کنید.
- رب گوجه را به مدت 2 الی 3 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ رب به خوبی باز شود.
- بعد از طعمدار کردن روغن باید آن را از صافی عبور دهید تا فقط روغن باقی بماند.
- توجه داشته باشید، اگر ذرات بوداده را به روغنی اضافه کنید که رب گوجه داشته باشید، پفیلاهای شما کاملا میسوزد و اصلا خوب پف نمیکنند.
- زمانی روغن را باید از صافی رد کنید که کاملا رنگ رب گوجه به آن منتقل شده باشد.
- سپس ذراتهای بوداده را به روغن اضافه کنید و به مدت 3 الی 4 دقیقه به خوبی آنها را روی حرارت تفت دهید.
- بعد از گذشت این مدت، قابلمه را به مدت چند ثانیه تکان دهید تا تمام ذرتها به روغن طعمدار، آغشته شوند.
- برای جلوگیری از سوختگی پفیلاها هر چند دقیقه یکبار باید آنها را تکان دهید.
- فرایند درست کردن پفیلا کچاپ با رب گوجه تقریبا 10 الی 30 دقیقه زمان میبرد.
پفیلا کچاپ با پودر گوجه
یکی از آسانترین روشها برای درست کردن پفیلا کچاپ استفاده از پودر گوجه خانگی یا صنعتی است. برای تهیه پودر گوجه به روش خانگی میتوانید، گوجهها را به صورت حلقهای برش دهید و آنها را درون مواد خشککن، بخاری و… به خوبی خشک کنید. بعد از خشک شدن گوجهها آنها میتوانید با آسیاب، پودر کنید و برای تهیه پفیلا کچاپ از آن استفاده کنید. روش استفاده از پودر گوجه برای پفیلا به دو صورت است.
در روش اول میتوانید در مرحله اول پودر گوجه را به همراه ادویههای مخصوص به روغن اضافه کنید و سپس ذراتهای بوداده را به آن اضافه کنید. در روش دوم میتوانید، ذرتهای بوداده را به همراه طعم دلخواه خود تفت دهید، سپس بعد از خارج کردن آنها از قابلمه میتوانید پودر گوجه را به همراه نمک به پفیلاها اضافه کنید. برای آمادهسازی پفیلا کچاپ به این روش تقریبا 5 الی 15 دقیقه زمان نیز دارید.
پفیلا کچاپ با استفاده از سس کچاپ
برای درست کردن پفیلا کچاپ با سس کچاپ باید ابتدا قابلمهای مناسب انتخاب کنید. دقت داشته باشید که قابلمهای را که انتخاب میکنید، حرارت را به درستی به تمام کف ظرف انتقال دهد تا تمام دانههای پفیلا به خوبی پف کنند. برای درست کردن پفیلا کچاپ، ابتدا سس کچاپ را به روغن داغ شده اضافه میکنیم و به مدت 3 الی 4 دقیقه آن را به خوبی تفت میدهیم، سپس نمک، فلفل و آویشن را به مقدار لازم به مواد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم به مدت چند دقیقه به خوبی با هم ترکیب شوند.
بعد از گذشت این مدت دانههای ذرت بوداده را به مواد اضافه میکنیم و به خوبی قابلمه را تکان میدهیم تا به درستی تمام ذراتهای بوداده بامواد ترکیب شوند و به درستی پف کنند. برای پخت پفیلا با سس کچاپ تقریبا ربع ساعت زمان نیاز دارید. بعد از آماده شدن پفیلا میتوانید آنها را در ظرف مناسب قرار دهید و نوش جان کنید. توجه داشته باشید اگر مقداری از پفیلای کچاپ باقی ماند، آنهای را ظرف درب بستهای قرار دهید تا هیچگونه هوایی با آنها برخورد نداشته باشد. اگر پفیلا به مدت زمان یک الی دو ساعت در مجاورت هوا قرار میگیرد، پف آنها از بین میرود و حالت سفت به خود میگیرند.
تفاوت پودر کچاپ و پودر گوجه
پودر کچاپ و پودر گوجه دو گزینه مهم برای خوش طعم کردن پفیلای کچاپ است. بسیاری از افراد این دو ادویه را باهمدیگر یکی میدانند، در صورتی که این ادویهها هرکدام خواص و کاربرد منحصربهفرد خود را دارند. از تفاوتهای این دو نوع ادویه میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- پودر گوجه فقط از گوجههای خشک شده تشکیل میشوند که با دست یا آسیب، پودر میشوند.
- پود کچاپ از ترکیب ادویههای مختلفی چون پودر گوجه فرنگی، پاپریکا، فلفل قرمز و… تشکیل میشود.
- پودر کچاپ طعم و مزه بهتری به پفیلا میدهند، به همین دلیل افراد زیادی قصد استفاده از این ادویه را دارند.
- پودر کچاپ و گوجه را میتوانید به راحتی در منزل خود به صورت کاملا اورگانیک تهیه کنید.
طرز تهیه پودر کچاپ خانگی
برای درست کردن پودر کچاپ خانگی برای پفیلای کچاپ، ابتدا باید مواد اولیه آن را تهیه کنید. مواد لازم برای پود کچاپ شامل پودر گوجه فرنگی، پودر پاپریکا، پودر فلفل قرمز، پودر فلفل سفید، نمک، شکر و پودر زنجبیل میشود. برای درست کردن آن کافیست مراحل زیرا را طی کنید تا بتوانید، پودر کچاپ خوش طعمی داشته باشید.
- ابتدا باید پودر گوجه فرنگی را عطاری تهیه کنید یا یک کیلوگرم کوجه فرنگی را بشورید و آن را ابزارهای حرارتی مانند میوه خشک کن، خشک کنید.
- پودر خشک شده گوجه فرنگی را در یک کاسه بزرگ بریزید، سپس پودر پاپریکا، پودر فلفل سفید، پودر فلفل قرمز، شکر و نمک را باهمدیگر به خوبی در کاسه ترکیب کنید.
- برای جلوگیری از حشره زدن پودر کچاپ میتوانید آنها را در ظرفهای شیشه دربدار نگهداری کنید.
- از پودر کچاپ میتوانید در انواع غذاها و دسرهای خوشمزه استفاده کنید.
- پودر کچاپ نسبت به پودر گوجه فرنگی ارزش غذایی بیشتری دارد، به همین دلیل استفاده از این ادویه برای پفیلای کچاپ گزینه مناسبتری محسوب میشود.
نکات نگهداری پفیلای کچاپی
قطعا پخت هر دسر یا غذا خانگی برای خوش طعم شدن نیاز به نکات خاصی دارد. برای رعایت کردن این نکات باعث میشود پفیلاها طعم بهتری به خود بگیرند. با در نظر گرفتن نکات زیر میتوانید پفیلایی با طعم کچاپ همانند با نوع کارخانهای آن داشته باشید که ارزش غذایی بهتری نسبت آن دارد. پفیلای کچاپی که در منزل تهیه میشود، قطعا طعم و فواید بیشتری برای بدن دارند؛ زیرا در تولید آنها هیچگونه مواد مضر یا نگهدارندهای وجود ندارد.
- مهمترین نکتهای که زمان پخت پفیلاها باید به آن توجه داشته باشید، زمان اضافه کردن ذراتها به قابلمه است.
- اگر قابلمه به خوبی داغ نشده باشد، ذراتها به خوبی پف نمیکنند و باعث میشود در زمان کوتاه تمام دانهها حالت سیاهی و سوختگی به خود بگیرند.
- به هیچ عنوان از روغن زیاد استفاده نکنید؛ زیرا هرچه مقدار روغن بیشتر باشد، دانههای ذرات دیرتر پف میکنند.
- برای نگهداری پفیلاها میتوانید آنها را درون ظروف دربدار یا پلاستیک فریزر قرار دهید.
- بهترین مکان برای نگهداری پفیلا کچاپ، یخچال است.
- اگر قصد دارید از پودر گوجه یا کچاپ استفاده کنید، باید زمانی که پفیلا کاملا داغ هستند آنها را اضافه کنید تا به خوبی به سطح پفیلاها بچسبد.
- برای درست کردن پفیلا کچاپ میتوانید از ماکرویو نیز استفاده کنید.
- پاپ کورن کچاپ منبع طبیعی از آنتی اکسیدان، فنولیک، آنتی اکسیدان، مواد معدنی و فیبر است.
خاصیت پفیلای کچاپ
پفیلا از تنقلات و میان وعدههای خوش طعمی است که فواید بسیاری برای سلامتی بدن انسان دارد. برای بهره بردن از فواید خاصیت پفیلا بهتر است آن را در منزل خود درست کنید که فاقد هرگونه مواد نگهدارنده و ترکیبات شیمیایی باشد. در ادامه مطلب به معرفی برخی از مزایای پفیلا کچاپ برای سلامتی بدن خواهیم پرداخت.
سرشار از آنتی اکسیدان
پوست ذرت بوداده سرشار از آنتی اکسیدانی به نام پلی فنول است. این نوع آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزادی که در بدن وجود دارند، مبارزه میکنند و از بروز بیماریهایی چون سرماخوردگی جلوگیری میکنند. از دیگر آنتی اکسیدان درون پفیلا میتوان به فرولیک اسید اشاره کرد که از دانهها کامل محسوب میشود. پفیلای کچاپ از کالری بسیار پایین بهرهمند است، به همین دلیل تمام افراد به راحتی از این محصول میتوانند استفاده کنند.
فیبر بالا
از دیگر خاصیتهای پفیلا کچاپ، میتوان به فیبر بالای آن اشاره کرد. بهطور کلی پفیلا در گروه غلات کامل قرار میگیرد و بهدلیل فیبر بالایی که دارد، باعث بهبود عملکرد گوارش میشود. فیبر بالای این خوراکی خوش طعم میتواند به راحتی کلسترول و قند خون افراد دیابتی را کنترل کند.
جوان سازی پوست
همانطور که اشاره کردیم، ذرت بوداده سرشار از آنتی اکسیدان است که باعث کاهش رایکالهای آزاد در بدن میشود. با کاهش رادیکالهای آزاد پوست، میتوانید از چین و چروک و پیری زودرس جلوگیری کنید.
فواید پفیلا کچاپ در دوران بارداری
پفیلا کچاپ بهدلیل فیبر بالایی که دارد، خطر ابتلا به یبوست و دیابت بارداری را برای زنان باردار کاهش میدهد. پفیلا سرشار از ویتامین E، آنتی اکسیدان و سلنیوم ست که باعث تقویت رشد سلولی جنین میشود. با خوردن پفیلا در دوران شیردهی، میتوانید کیفیت شیر خود را افزایش دهید. برای جلوگیری از هرنوع عوارض بهتر است قبل از استفاده از پاپ کورن کچاپ با پزشک خود مشورت کنید.
درمان یبوست و اسهال
پفیلا از یک دانه کامل ذرات تشکیل شده است که حاوی جوانه، اندوسپرم و سبوس است. در این نوع پاپ کورنها بهدلیل فیبر بالایی که دارند هضم غذا را آسان کرده است و از یبوست و اسهال شدید جلوگیری میکند.
کنترل دیابت و قند خون
پفیلا کچاپ سرشار از منگنز و فیبر است که همین دو عامل میتواند در کاهش سطح انسولین در بیماران دیابتی نقش بسزایی داشته باشد. توجه داشته باشید با مصرف بیرویه این خوراکی میتواند عوارضی برای شما پیش بیایید.
کاهش وزن
کالری پایین پاپ کورن باعث شده افرادی که به دنبال رژیم غذایی هستند از این خوراکی به عنوان خوراکیهای مضری چون پفک و چیپس استفاده کنند. بهطور کلی یک فنجان ذرت بو داده بدون روغن دارای 30 کالری است. فیبر موجود در پاپ کورن کچاپ، باعث مهار کردن هورمون گرلین یا هورمون گرسنگی میشود. این خوراکی خوشمزه دارای چربیهای اشباع شده است که روغنهای موجود در آن هیچگونه ضرری برای سلامتی ندارند. اگر قصد دارید پاپ کورن را در رژیم غذایی خود قرار دهید، حتما از نوع خانگی آن استفاده کنید؛ زیرا پفیلاهای بیرون سرشار از نمک و روغن هستند.
ارزش غذایی پفیلا کچاپ
ارزش غذایی پفیلا کچاپ خانگی در 100 گرم به صورت زیر است.
- کربوهیدرات 77.90 گرم
- کالری 387 کالری
- فیبر 14.50 گرم
- کلسترول 0.00 میلی گرم
- آب 3.32 گرم
- قند 0.87 گرم
- پروتئین 12.94 گرم
- چربی 4.54 گرم
ویتامینهای پاپ کورن کچاپ به شرح زیر هستند:
- ویتامین A: 10.00 میکروگرم
- ویتامین D: 0.00 میکروگرم
- ویتامین K: 1.2 میکروگرم
- ویتامین E: 0.29 میکروگرم
- ریبوفلاوین: 0.08 میلی گرم
- تیامین: 0.10 میلی گرم
- نیاسین: 2.31 میلی گرم
- کولین: 21.20 میلی گرم
- فولات: 31.00 میلی گرم
- پانتونیک اسید: 0.51 میلی گرم
مواد معدنی در پاپ کورن شامل موارد زیر میشود:
- کلسیم: 7.00 میلی گرم
- آهن: 3.19 میلی گرم
- منیزیم: 144.00 میلی گرم
- فسفر: 358.00 میلی گرم
- پتاسیم: 329.00 میلی گرم
- سدیم: 8.00 میلی گرم
- روی: 3.08 میلی گرم
- مس: 0.26 میلی گرم
- منگنز: 1.11 میلی گرم
سخن پایانی
پفیلا کچاپ یکی ازطعمهای خوشمزه پفیلا محسوب میشود که سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. برای درست کردن پفیلا کچاپ میتوانید از سس رب گوجه، پودر گوجه، پودر کچاپ یا سس کچاپ استفاده کنید. برای پف کردن تمام ذراتهای بوداده باید قابلمه به خوبی گرم شده باشد و از مقدار مناسبی روغن استفاده کرده باشید. برای جلوگیری از خشک شدن پفیلاها میتوانید آنها را درون یک پلاستیک یا ظروف دربدار قرار دهید. برای درست کردن پاپ کورن کچاپ میتوانید از ماکرویو نیز استفاده کنید و بعد از درست شدن مقداری پودر گوجه یا کچاپ به آنها اضافه کنید و نوش جان فرمائید.