لُکونه دزفولی
در این مقاله از معرفی غذاهای سنتی ایران شما را با لکونه دزفولی که یکی از غذاهای سنتی و مقوی دزفول است که در این مقاله طرز تهیه این غذای مقوی را بشما آموزش خواهیم داد در ادامه با مجله گردشگری تاپ تراول همراه باشید
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مسافر شهری بودید و ترجیح داده اید به جای کباب و جوجه همیشگی تنوعی به وعده غذایی خود داده و غذای محلی آن شهر را تجربه کنید.جالب است بدانید این غذاهای سنتی ایرانی بواسطه مواد اولیه ای که در هر استان وجود دارند شکل گرفته اند و بسته به وجود مواد اولیه غذای هر استان با استان دیگر متفاوت است.غذاهای سنتی در میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارند. فرقی نمیکند در کجای کشورمان ساکن باشید، درهرحال لذت و طعم غذاهای سنتی مناطق دیگر میتواند شما را سر ذوق بیاورد و سفرههایتان را رنگین کند . در ادامه شما را با طرز تهیه لکونه دزفولی آشنا خواهیم کرد
مواد لازم:
آرد گندم: ۲ پیمانه
نخود لپه شده و پخته: ۱ پیمانه
پیازچه همراه با برگ: ۲ دسته
کشمش: ۱ پیمانه
روغن مایع: ترجیحاً روغن کنجد
مایهخمیر: ۱ قاشق چایخوری
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه لکونه دزفولی :
در ابتدا در حدود ۱۵ دقیقه کشمشها را در آب خیس میکنیم.
پیازچهها را خوب شسته و ریز خرد میکنیم. نخودهای لپه شده را میپزیم به طوری که له نشود.
کشمش و پیازچه و نخود لپه و مایه خمیر و ادویه را به آرد اضافه میکنیم سپس آب اضافه میکنیم. میزان آب باید به حدی باشد که مایه رقیق شود به طوری که با ملاقه از مایه برداریم.
مایه را کاملاً هم میزنیم و سپس در ظرف را گذاشته و یک ساعت صبر میکنیم تا مایه برسد.
روغن را کاملاً داغ میکنیم. مقداری از مایه را با ملاقه برداشته و در تابه و بهصورت ورقهای نازک پهن میکنیم.
یک طرف آن که برشته شد طرف دیگر آن را برمیگردانیم. بزرگی لکونه ها معمولاً باید به اندازه بشقاب غذاخوری باشد.
نکته مهم: لکونه ها را پس از سرخ شدن و از تابه بیرون آوردن بهصورت جداگانه روی دستمال مخصوص آشپزخانه یا در آبکش چوبی قرار دهید تا روغن آن گرفته شود.