قهوه 70 – 30 چیست ؟ قهوه میکس (عربیکا و روبوستا) اصلاحی است که به ترکیب کردن قهوه ها با یکدیگر گفته می شود. در ادامه مطلب همراه مجله تاپ تراول باشید تا با قهوه میکس و ترکیبی بیشتر آشنا شوید.
تفاوت قهوه روبوستا با عربیکا
ترکیبات شیمیایی دانههای قهوه عربیکا و روبوستا با یکدیگر متفاوت هستند. بهطور کلی، دانههای قهوه عربیکا دارای اسید کلروژنیک بیشتری هستند که باعث میشود طعم آن به مراتب شیرینتر باشد. در حالی که دانههای قهوه روبوستا اسید کافئیک بیشتری دارد که طعم آن را تلختر میکند. همچنین، دانههای قهوه روبوستا از کمترین مقدار روغن برخوردار هستند که منجر میگردد در تهیه قهوه، این دانهها کمتر ترش شوند.
دانههای قهوه عربیکا و روبوستا از نظر شکل ظاهری با هم تفاوت دارند. شکل دانههای قهوه عربیکا بیضی یا بندانگشتی است که در بخش مرکزی آن، یک شکاف ظاهری وجود دارد. در حالی که دانههای قهوه روبوستا دارای شکل کروی و بدون شکاف هستند. همچنین، دانههای قهوه روبوستا در مقایسه با دانههای قهوه عربیکا بزرگتر هستند.
دانههای قهوه عربیکا و روبوستا در محیط رشد با یکدیگر متفاوت هستند. دانههای قهوه عربیکا در ارتفاعات بالا و در مناطق با آب و هوای مرطوب تولید میشوند. در حالی که تولید دانههای قهوه روبوستا در ارتفاعات کمتر و در مناطق با آب و هوای گرم و خشک انجام میشود. همچنین، دانههای قهوه روبوستا بهدلیل مقاومت بیشتر در برابر آفات و بیماریها، در محیطهایی که شرایط کشت سختتری دارند، بهتر جواب میدهند.
با توجه به ویژگیهای طعمی و عطری قهوه ربوستا و عربیکا، افراد میتوانند برای خودشان نوعی از قهوه را انتخاب کنند که بهترین گزینه برای سلیقه و نیازهایشان باشد.
تفاوت بین قهوه عربیکا و قهوه روبوستا، در صنعت قهوه بسیار مهم است. در حالی که هر دو نوع قهوه دارای ویژگیهای منحصربهفردی هستند، اما تفاوتهای آنها به شکل قابل توجهی در قیمت، مزه، عطر و طعم قهوه تاثیر میگذارد.
یکی از اصلیترین تفاوتهای قهوه عربیکا و قهوه روبوستا، در محتوای کافئین آنهاست. میزان کافئین قهوه روبوستا در مقایسه با قهوه عربیکا بیشتر است. بنابراین، افرادی که به دنبال مقدار بیشتری انرژی هستند، قهوه روبوستا را ترجیح میدهند.
علاوهبر این، قهوه عربیکا دارای مزه و عطری ملایمتر و شیرینتر است، در حالی که قهوه روبوستا مزه و عطری تلختر و قویتر دارد. به همین دلیل، بسیاری از افراد، به مزه و عطری ملایمتر و شیرینتر در قهوه علاقه دارند که در این صورت، قهوه عربیکا بهترین انتخاب برای آنهاست.
در نهایت، تفاوت بین قهوه عربیکا و قهوه روبوستا در قیمت آنها نیز قابل توجه است. قهوه عربیکا بهدلیل کمیابی و کیفیت بالای آن، گرانتر از قهوه روبوستا است. بنابراین، در صورتی که قیمت برای شما مهم است، قهوه روبوستا بهترین گزینه برای شماست.
قهوه میکس چیست ؟
اصلاح قهوه میکس که با نام ترکیب کردن قهوه ها ویا میکس کردن قهوه ها با یکدیگر که با نام blend کردن نیز میشناسیم. با کمی تلاش می توان میکس قهوه را آموخت و طبق سلیقه خود آن ها را باهم ترکیب نمود و از طعم دلخواه لذت برد. البته انجام این کار کمی پیچیدگی دارد و هرکسی نمی تواند آن را انجام دهد. ترکیب کردن قهوه باعث به وجود آمدن عطر و طعم متنفاوتی می شود که باعث لذت بردن از نوشیدن قهوه میگردد.
قهوه میکس یا اصطلاحاً بلند قهوه ، ترکیبی از دو نوع دانه قهوه عربیکا و روبوستا است. برای بهترین استفاده از عطر و طعم عربیکا و کافئین و کرمای روبوستا، همواره در درست کردن قهوه هایی مانند اسپرسو از قهوه میکس عربیکا – روبوستا استفاده می شود. عدد 70 – 30 نشان دهنده درصد استفاده از این دو نوع قهوه است.
مثلا قهوه اسپرسو میکس عربیکا 70 درصد یعنی میکسی از قهوه روبوستا و عربیکا که 70 درصد آن عربیکا و 30 درصد را روبوستا تشکیل داده است. قهوه روبوستا بادی غلیظ و کافئین زیادی به قهوه شما می دهد و عربیکا طعم آن را بهتر می کند و از تلخی قهوه شما می کاهد. میکس این دو قهوه در کنار هم یک ترکیب شگفت انگیز و دلپذیر را ایجاد می کند که برای استفاده در هر زمانی از روز فوق العاده است.
ویژگی های ترکیب روبوستا و عربیکا چیست؟
دانه عربیکا با وجود داشتن کافئین کمتر نسبت به روبوستا، اغلب طعم بهتری دارد. دانه عربیکا عطر و طعم ملایم تر و شرین تری دارد و رایحه هایی از شکلات و شکر در آن حس می شود. همچنین دانه های عربیکا اغلب نشانه هایی از میوه ها یا توت ها دارند. در مقایسه عربیکا و روبوستا می توان گفت که قهوه عربیکا طعم کمی ترش و روبوستا طعم تلخ تری دارد.
از طرف دیگر روبوستا طعم قوی تر، خشن تر و تلخ تری دارد و رایحه فرعی ناملایم و لاستیکی در آن احساس می شود. با وجود اینکه عطر و طعم روبوستا نسبت به عربیکا از لطافت کمتری برخوردار است، در بلند یا میکس های اسپرسو شدیدا مورد استفاده قرار می گیرد و بخاطر کرمای بهتری که تولید میکند (همان لایه خامه ای روی اسپرسو) بسیار مورد علاقه است.
گیاه روبوستا نسبت به عربیکا مقاوم تر بوده و بازده محصول بیشتری دارد. همچنین مقدار کافئین روبوستا تقریبا دو برابر عربیکا است. گاهی اوقات انواع روبوستا نسبت به عربیکا ایمنی بیشتری در مقابل بیماری ها دارند و بازده محصول بیشتری از خود نشان میدهند. روبوستا که در ارتفاعات پایین رشد خوبی دارد، در مناطقی رشد میکند که عربیکا در آنجا توسط قارچ ها و سایر بیماری ها و آفات از بین میرود. به همین دلیل همیشه دانه قهوه روبوستا نسبت به عربیکا ارزان تر بوده و بهترین گزینه، انتخاب میکسی از این دو برای داشتن یک اسپرسوی عالی است.
خواص قهوه
قهوه یکی از محبوب ترین نوشیدنیهای جهان است که در بسیاری از کشورها به شکل روزانه مصرف میشود و تأثیرات بسیاری روی سلامتی دارد. قهوه بهدلیل اینکه حاوی کافئین است، میتواند عملکرد مغز را تقویت کند. کافئین باعث میشود تا مغز به صورت موقتی انرژی بیشتری دریافت کرده و افزایش تمرکز و توجه را تجربه کند. همچنین، برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف معتدل قهوه میتواند بهبود حافظه و عملکرد شناختی را نیز به دنبال داشته باشد.
مصرف قهوه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع دو را کاهش دهد. برای بیماران مبتلا به سرطان پروستات و سینه، مصرف قهوه میتواند به بهبود علائم بیماری و کاهش خطر عود بیماری کمک کند.
مصرف قهوه در کنترل وزن و متابولیسم موثر است. قهوه حاوی کافئین است که میتواند سطح انرژی را در بدن افزایش داده و عملکرد متابولیسم را بهبود دهد. از آنجایی که، مصرف قهوه اشتها را کاهش داده و سطح اشباعی را در بدن بالا می برد؛ بههمین جهت تاثیر زیادی در کنترل وزن دارد. نوشیدن قهوه قادر است خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را نیز کاهش دهد.
یکی از تأثیرات مهم قهوه، افزایش فعالیت ورزشی است. با مصرف قهوه قبل از ورزش، افراد میتوانند تمریناتشان را با قدرت و انرژی بیشتری انجام دهند. به علاوه، مصرف قهوه قبل از ورزش میتواند بهبود عملکرد ورزشی را نیز به همراه داشته باشد. یکی از مزایای مصرف قهوه قبل از ورزش، افزایش استقامت ورزشی است. به عبارت دیگر، مصرف قهوه میتواند به ورزشکاران کمک نماید تا بیشترین ظرفیت استقامتی خود را در طول تمرینات ورزشی به کار بگیرند.
بهطور خاص، مصرف قهوه قبل از ورزش میتواند بهبود عملکرد در ورزشهای استقامتی مانند دویدن، دوچرخهسواری، قایقرانی و همچنین ورزشهای مقاومتی در باشگاه و ورزشهای متناوب مانند فوتبال و راگبی را به همراه داشته باشد.
قهوه بهدلیل خواص محرکی که دارد، از اثرات تقویت کننده خلق و خو برخوردار است. ماده فعال اصلی قهوه کافئین است، یک محرک طبیعی که با مسدود کردن گیرندههای آدنوزین در مغز عمل میکند و منجر به افزایش هوشیاری و بهبود خلق و خو میگردد. به علاوه کافئین میتواند تولید و انتشار انتقال دهندههای عصبی تقویت کننده را بیشتر کند. این اثرات به خاطر افزایش سطح هورمون های سرتونین و دوپامین در مغز است.
با این حال، مصرف زیاد قهوه میتواند به مشکلات خواب و اضطراب منجر شود. بهترین راه برای استفاده از خواص قهوه، مصرف معقول و متعادل آن است. توجه داشته باشید که مصرف قهوه نباید به عنوان تنها روش برای کنترل وزن استفاده شود. برای رسیدن به وزن سالم و پایدار، مصرف ترکیبی از مواد غذایی سالم، ورزش منظم و مصرف متعادل قهوه و دیگر نوشیدنیها مهم است.