ایران

قلعه شوش | مکانی بکر و دیدنی در جنوب ایران 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

قلعه شوش | مکانی بکر و دیدنی در جنوب ایران

در این مقاله از معرفی دیدنی های ایران تصمیم گرفتیم تا قلعه شوش که یک مکان تاریخی و بکر در جنوب کشور عزیزمان ایران است را به شما کاربران علاقه مند به گردشگری معرفی کنیم پس در ادامه با مجله گردشگری تاپ تراول همراه باشید تا بیشتر درباره این مکان تاریخی بدایند

تور اروپا

در گوشه کنار کشور عزیزمان ایران انقدر مکان ها و مناطق دیدنی وجود دارد که میتوان روزها یا فصل ها را برای رفتن به این مناطق دیدنی و متنوع برنامه ریزی کرد و از دیدن مکان های جدید لذت برد . فقط در جنوب کشور میتوان در بین درختان نخل , کوه ها کلی جای دیدنی پیدا کرد که شاید تا به امروز کمتر کسی نام آنرا شنیده باشد و از وجودشان بی خبر باشیم که یکی از این مکان ها که کمتر شناخته شده است قلعه شوش است که در ادامه بیشتر درباره آن توضیح خواهیم داد

قلعه شوش 

قلعه ای است که توسط ژاک دمورگان فرانسوی برای سکونت باستان شناسان فرانسوی در دوران قاجار و در نزدیکی آرماگاه دانیال نبی شهر شوش برروی تپه ای تاریخی ساخته شده است که امروز به قلعه اکروپل یا قلعه فرانسوی‌ها  شهرت دارد .

از مهم ترین آثار باستانی به دست آماده از قلعه شوش میتوان به مجسمه معروف ملکه ناپیر اسوستون، لیوان مشهور سفالی شوش به رنگ نخودی و نقش بزکوهی و قانون حمورابی اشاره کرد.

 

این قلعه دارای نقشه ای قرون وسطایی است و توسط فرانسویها با استفاده از نیروی کار ایرانی و نظارت خاندان فیلی که امنیت ساخت را برعهده داشتند و حاج مصطفی دزفولی ساخته شود. ساخت قلعه با استفاده از آجرهای کاخ داریوش هخامنشی و تعدادی از آجرهای منقوش به خط میخی چغازنبیل که ناشی از تخریب قسمتهایی از این بناها بوده انجام شده‌است.

قلعه شوش

پیگیری‌ ها و مکاتبات دولت ایران برای بازپس‌ گیری (اسناد و مدارک) قلعه فرانسوی‌ها که بر روی تپه آکروپل ساخته شده بود منجر به تحویل اسناد و مدارک این قلعه در سال ۱۳۷۳ از سوی دولت فرانسه به ایران شد. نقشهٔ قلعه ذوزنقه‌ شکل است، که قاعدهٔ کوچک آن در سمت شمال واقع شده و دور تا دور آن را راهرویی احاطه کرده و چند ردیف اتاق به سمت حیاط، بر گِرد آن قرار گرفته‌ است. برج شمال‌ غربی قلعه مربع‌شکل و برج شمال‌شرقی، دایره‌شکل است.

قلعه شوش


مقالات بیشتر بخوانید :


 

Related posts

دیدگاهتان را بنویسید

Required fields are marked *