طرز تهیه کیک پسته
کیک پسته یکی از کیک های بسیار خوشمزه و محبوب در سراسر دنیاست. این کیک با دستورهای متفاوتی تهیه می شود اما اگر به دنبال یک دستور پخت عالی، ساده و خوشمزه هستید، پیشنهاد می کنیم دستور کیک پسته ای که در ادامه برایتان آورده ایم را امتحان کنید.
این کیک علاوه بر اینکه دستوری بسیار ساده دارد بافتی نرم و لطیف و طعمی عالی دارد. بهتر است در تهیه کیک پسته از خود پسته استفاده کنید و پودر پسته های آماده را جایگزین نکنید زیرا کیک پسته با پسته خرد شده ظاهری زیبا و طعمی عالی دارد. در ادامه با طرز تهیه کیک پسته خوشمزه خانگی با ما باشید.
مواد لازم
- پسته بدون نمک پوست کنده 100 گرم (1 پیمانه)
- آرد 150 گرم (1 پیمانه)
- شکر 200 گرم (1 پیمانه)
- کره 200 گرم (1 پیمانه)
- تخم مرغ 4 عدد
- شیر 2 قاشق غذاخوری
- بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
- پسته آسیاب شده 2 قاشق غذاخوری (برای تزئین)
مواد لازم برای کرم رویه
- پنیر خامه ای پر چرب 200 گرم (1 پیمانه)
- پودر قند 130 گرم (1 پیمانه)
- وانیل نوک قاشق چایخوری
تهیه کرم رویه برای کیک پسته اختیاری است. می توانید به دلخواه آن را درست و یا حذف کنید. اما این کرم که با پنیر خامه ای تهیه می شود بسیار سبک و خوش طعم می باشد و به دلیل تضادی که ایجاد می کند ظاهری بسیار زیبا به کیک پسته می دهد.
طرز تهیه کیک پسته
ابتدا فر را با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. قالبی مناسب بردارید، کف آن را کاغذ روغنی پهن کنید و آن را کنار بگذارید.
در مرحله اول در ظرفی مناسب کره و شکر را با همزن برقی با هم مخلوط کنید تا زمانی که سبک و پف دار شود.
پسته ها را در غذاساز بریزید تا کاملا خرد شوند و سپس در ظرفی پسته خرد شده را با آرد و بیکینگ پودر مخلوط کنید. (روش خرد کردن پسته با غذاساز و یا بدون آن را در انتهای مقاله برایتان آورده ایم).
تخم مرغ و شیر را به ظرف حاوی مخلوط شکر و کره اضافه کنید و خوب با همزن هم بزنید تا یکدست شوند.
سپس مخلوط آرد را به تدریج به ظرف مواد خیس اضافه کنید و مخلوط کنید تا مایه ای یکدست داشته باشید.
مایه کیک را درون قالب بریزید و روی آن را صاف کنید و به مدت 20 الی 30 دقیقه در فر بگذارید تا زمانی که روی آن طلایی شود.
زمان پخت کیک با توجه به متفاوت بودن فرها متغیر است، پس حواستان به کیک باشد و پس از نیم ساعت آن را حتما چک کنید.
برای چک کردن کیک یک سیخ چوبی و یا چنگال را داخل کیک فرو کنید، اگر تمیز بیرون آمد و خمیر کیک به آن نچسبیده بود کیک شما آماده است. سپس قالب کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید سرد شود. پس از خنک شدن قالب کیک را زیر و رو کنید تا کیک شما به راحتی خارج شود.
این مطلب می تواند برای شما مفید باشد : طرز تهیه شیرینی رشته خوشکار گیلانی
تهیه کرم رویه کیک
برای تهیه کرم رویه، در ظرفی مناسب پنیر خامه ای، پودر قند و وانیل را با همزن برقی با هم خوب مخلوط کنید تا یکدست شود. زمانی که کیک خنک شد مقدار دلخواه از کرم را روی کیک بریزید و کمی با چاقو آن را به صورت دورانی پخش کنید. به دلخواه می توانید کیک را از وسط به دو نیم برش دهید و وسط آن نیز مقداری از کرم خامه ای بریزید.
روی کیک نیز مقداری پسته خرد شده برای تزئین بپاشید. ترکیب رنگی سفید خامه و سبز پسته ها تضاد بسیار زیبایی ایجاد می کند که ظاهر کیکتان را بسیار جذاب می کند. کیک پسته شما آماده است، آن را در کنار یک فنجان چای سرو کنید.
چگونه پسته را آسیاب کنیم ؟
ساده ترین روش آسیاب کردن پسته استفاده از غذاساز است. زمانی که مغزها را در غذاساز آسیاب می کنیم، قطعات ریز و درشت خواهیم داشت که بافتی عالی و طبیعی به کیک می دهند. حواستان باشد نباید پسته ها را بیش از حد آسیاب کنید زیرا بافت آن از بین می رود و ریز و پودری شکل می شود.
اگر غذاساز ندارید، پسته ها را داخل کیسه ای بریزید و با وردنه آن ها را بزنید. این روش کمی بیشتر طول می کشد اما همچنان همان نتیجه نهایی را خواهید داشت.
نکات پخت
- حواستان باشد حتما از پسته بدون نمک استفاده کنید، زیرا پسته نمکی طعم کیک شما را شور و خراب می کند.
- به جای پودر وانیل می توانید از چند قطره اسانس وانیل استفاده کنید، حواستان باشد که نوک قاشق پودر وانیل کافی است.
- به دلخواه می توانید در مواد خشک کیک، 1 قاشق چایخوری پودر هل نیز اضافه کنید.
- برای تهیه کرم رویه حتما از پنیر خامه ای پرچرب استفاده کنید زیرا نوع کم چرب آن نتیجه خوبی نمی دهد.
- اگر می خواهید کرم غلیظ تر و سفت تری داشته باشید می توانید در تهیه آن کره نیز اضافه کنید. و یا حتی می توانید از خامه فرم گرفته برای رویه آن استفاده کنید.
منبع : مجله آشپزی تاپ کوکینگ