غذاهای ایرانی

طرز تهیه ماش و قمری | یکی از غذاهای لذیذ و عالی اصفهانی 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

یکی از غذاهای بسیار لذیذ و عالی در قلب اصفهان که توانسته نظر اهالی شهر و گردشگران را به خود جلب کند، ماش و قمری است. این غذای اصیل در دیگر شهرهای ایران نیز طبخ می‌گردد و طرفداران بسیاری دارد. این غذای عالی هم با گوشت و هم بدون گوشت تهیه می‌شود و برای افراد گیاهخوار نیز غذایی بسیار عالی و مغذی به‌حساب می‌آید. رعایت فوت‌وفن‌های ماش و قمری باعث شده تا با طعم اصلی و بی‌نظیر این غذا روبه‌رو شوید و بتوانید در روزهای مختلف سال از آن لذت ببرید. مواد اولیه موجود در این غذا بسیار مقوی هستند و توانسته‌اند غذایی کامل را ارائه دهند.

طرز تهیه ماش و قمریمواد اولیه مورد نیاز برای ماش و قمری با گوشت

برای تهیه ماش و قمری باید مواد اولیه مورد نیاز را در اختیار داشته باشید تا بتوانید غذایی لذیذ را طبخ نمایید. در ادامه به مواد اولیه مورد نیاز برای چهار نفر اشاره می‌کنیم.

تور اروپا
  • گوشت گوسفند: ۲۰۰ گرم
  • کلم قمری: ۲ عدد
  • ماش: ۱ لیوان
  • سبزی (شنبلیله، تره، جعفری و مرزه): ۳۰۰ گرم
  • برنج: نصف استکان
  • پیاز متوسط سرخ‌ شده: ۲ عدد
  • فلفل، زردچوبه و نمک: به ‌اندازه لازم

طرز تهیه ماش و قمری

برای تهیه ماش و قمری باید مراحل مختلفی را رعایت کنید و طبق این روند پیش بروید تا بتوانید به غذایی دلچسب برسید. در ادامه به تمامی مراحل مورد نظر برای تهیه ماش و قمری اشاره می‌کنیم.

  1. در اولین مرحله باید گوشت را تکه‌تکه کرده و آن را بشوئید تا خون موجود در آن از بین برود. توجه داشته باشید که اندازه گوشت سلیقه‌ای است؛ اما وجود تکه‌های کوچک در غذا جلوه بهتری را ارائه می‌دهد.
  2. گوشت را درون قابلمه مناسب بریزید و با مقداری آب روی حرارت بگذارید تا گوشت به حالت نیم‌پز برسد.
  3. ماش مورد نظر را به‌خوبی تمیز کرده و سپس بشوئید تا آلودگی‌های موجود از بین بروند. در ظرفی جداگانه دو الی سه برابر مقدار ماش آب بریزید و اجازه دهید تا ماش نیز با حرارت ملایم پخته شود.
  4. کلم قمری موجود را باید رنده نمایید که در ابتدا باید پوست آن را جدا کرده و سپس آن را رنده کنید.
  5. پس از نیم‌پز شدن گوشت، کلم قمری‌های رنده شده را اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشند.
  6. در این مرحله باید سبزی را تمیز، شسته و خرد کنید. پس از گذشت ده دقیقه، سبزی و برنج را به گوشت و کلم اضافه نمایید.
  7. اجازه دهید تا تبخیر آب موجود در قابلمه غذا بجوشد و سپس با استفاده از گوشت‌کوب، محتویات داخل قابلمه را به‌خوبی بکوبید.
  8. پس از کش‌دار شدن مخلوط غذای شما آماده می‌شود و می‌توانید از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه ماش و قمری بدون گوشت

در صورتی که به گوشت علاقه‌مند نیستید، می‌توانید ماش و قمری را بدون گوشت تهیه کنید و طعمی عالی را بچشید. در ادامه مواد اولیه مورد نیاز برای این غذا بیان شده‌اند.

  • برنج: ۱ پیمانه
  • ماش خیس‌خورده: ۱.۵ پیمانه
  • کلم قمری متوسط: ۱ عدد
  • سبزیجات (جعفری، شوید، تره و مرزه): ۲۵۰ گرم
  • شنبلیله خشک: ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۳ عدد
  • زردچوبه، نمک و فلفل: به ‌مقدار لازم

طرز تهیه ماش و قمری بدون گوشت

افراد گیاهخوار می‌بایست مراحل زیر را انجام دهند تا بتوانند ماش و قمری بی‌نظیری را طبخ نمایند.

  1. در ابتدا ماش و برنج را در ظرفی خیس نمایید.
  2. در این مرحله پوست کلم قمری را جدا کنید تا در زمان پخت، بافت نرمی را شاهد باشید. آن را رنده کرده و کنار بگذارید.
  3. قابلمه مناسبی بردارید و سپس دوبرابر مقدار برنج و ماش موجود، آب اضافه نمایید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش آید. پس از 10 دقیقه جوشیدن می‌بایست کلم قمری را اضافه کنید.
  4. در این مرحله باید سبزی‌ها را به‌خوبی پاک کرده و بشوئید و سپس خرد کنید و به محتویات داخل قابلمه اضافه نمایید.
  5. پس از اضافه کردن سبزی و کلم باید به مدت 20 دقیقه به محتویات داخل قابلمه اجازه دهید تا به‌خوبی پخته شوند و بافت منسجمی را ایجاد نمایند.
  6. در این فاصله پیازداغ خود را آماده کرده و پس از سرخ شدن پیازها در آخرین مراحل سرخ شدن می‌توانید شنبلیله را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بو و عطر آن ایجاد شود. توجه داشته باشید که شنبلیله در زمان کوتاهی می‌سوزد و باید پس از اضافه کردن آن به پیازها تنها در حدود 10 الی 20 ثانیه به آن اجازه سرخ شدن دهید.
  7. در این مرحله زردچوبه و فلفل را نیز به پیازها اضافه کنید و سپس زیر تابه را خاموش نمایید.
  8. پیازداغ ایجاد شد را به قابلمه اضافه کنید و پس از گذشت زمانی کوتاه می‌توانید آن را سرو نمایید.
  9. غذای شما پس از گذشت 20 دقیقه آماده شده و می‌توانید آن را با پیازداغ و نعناداغ تزئین نمایید.

فوت ‌و فن های طرز تهیه ماش و قمری

برای تهیه ماش و قمری باید به برخی از نکات طلایی توجه کنید تا بتوانید طعم واقعی این غذای اصیل اصفهانی را بچشید. در ادامه به این نکات مهم اشاره می‌کنیم.

  • برای این غذا نیازی به خرد شدن سبزی به اندازه‌های ریز وجود ندارد و می‌توانید هر ساقه سبزی را تنها چند برش بزنید تا کمی خرد و کوچک شود.
  • در کنار این غذای عالی می‌توانید از ترشی یا سبزی استفاده کنید و طعمی خاص را امتحان نمایید.
  • آب موجود در غذا باید به‌طور کامل از بین برود به اصطلاح به روغن بنشیند. در این شرایط است که غذا بافت بسیار خوبی را پیدا می‌کند و طعم آن نیز بسیار لذیذتر می‌شود.
  • باید کوبیدن ماش و قمری به‌صورت یکنواخت انجام گیرد تا مواد به‌صورت کامل له و یکدست شوند.
  • کلم قمری از آن دست مواد غذایی به‌حساب می‌آید که زمان پخت بالایی دارد و باید بازه زمانی بسیاری را برای پخت آن اختصاص داد. به همین دلیل ما به‌صورت رنده شده از آن استفاده می‌کنیم. در صورت تمایل به‌صورت کامل، باید آن را همراه با گوشت بپزید.
  • ماش باید چندین بار خیسانده شود و سپس آب آن تعویض گردد تا نفخ موجود از بین برود.

طرز تهیه ماش و قمریسخن پایانی

در دل استان اصفهان می‌توانید یکی از خوش‌طعم‌ترین غذاها را شاهد باشید که با طعم عالی خود شما را سرمست می‌کند. ماش و قمری هم با گوشت گوسفندی و هم بدون گوشت گوسفندی طبخ می‌گردند و برای افرادی که به گوشت تمایلی ندارند بسیار مناسب است. شما می‌توانید این غذای مفید و مغذی را در زمانی کوتاه تهیه کنید و از طعم عالی آن لذت ببرید. مواد اولیه موجود برای این غذا شامل برنج، انواع سبزیجات، ماش، گوشت، زردچوبه، فلفل و… می‌شوند. بهتر است تا ماش از قبل خیسانده شده تا نفخ موجود از بین برود. پیازداغ و وجود شنبلیله تاثیر بسیار زیادی بر طعم نهایی غذا دارد و می‌تواند عطر بسیار مطلوبی را ایجاد کند.

Related posts

دیدگاهتان را بنویسید

Required fields are marked *