کاهو یکی از سبزیجات خوش طعمی است که سرشار از مواد معدنی و ویتامین است. از کاهو میتوانید برای انواع سالاد ایرانی و بین المللی استفاده کنید. برای درست کردن سالاد کاهو متناسب با فصل میتوانید از انواع میوه و سبزیجات استفاده کنید. معمولا برای درست کردن سالاد کاهو از کلم بنفش و سفید، هویچ، گوجه، خیار استفاده میکنند. برای تزئین این نوع سالادها می توانید سس مایونز، روغن زیتون، آبلیمو و سرکه استفاده کنید. سالاد کاهو بهدلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، میتوانید از آن به عنوان یک وعده یا میان وعده استفاده کنید. در ادامه مطلب از مجله تاپ تراول به معروفی انواع سالاد با کاهو خواهیم پرداخت.
انواع سالاد با کاهو
کاهو در گروه سبزیجات برگی قرار میگیرد که بهدلیل طعم فوقالعادهای که دارد در اکثر سالادهای ایرانی و خارجی کاربرد دارد. سالاد کاهو با طعمهای مختلفی وجود دارد که شما عزیزان میتوانید براساس ذائقه غذایی که دارید یکی از آنها را برای میان وعده خود انتخاب کنید. کاهو بهدلیل کالری بسیار پایینی که دارد، انتخاب مناسبی برای افرادیست که قصد دارند در مدت زمان کوتاهی، وزن بسیاری کم کنند. سالاد کاهو، نوعی سالاد مقوی است که به تناسب اندام کمک شایانی میکند. برای درست کردن سالاد کاهو در بیشتر مواقع از سبزیجات، میوهجات، غذای دریایی و گوشت استفاده میکنند که هرکدام از آنها ارزش غذایی متفاوتی دارند.
سالاد سزار
یکی از معروف ترین سالادهای کاهو، سالاد سزار است. برای درست سالاد سزار ابتدا باید مواد اولیه آن که شامل موارد زیر هستند را تهیه کنید.
- کاهو: یک بوته متوسط
- فیله مرغ: 8 عدد
- پنیر پارمیزان: 6 قاشق غذاخوری
- سیر: 2 عدد
- سس خردل: 1 قاشق چایخوری
- نان تست: 2 عدد
- روغن زیتون: یک چهارم پیمانه
- سس مایونز: سه چهارم پیمانه
برای درست کردن سالاد سزار ابتدا فیلههای مرغ را گریل، سوخاری یا آبپز کنید. توجه داشته باشید، اگر فیلرها را سوخاری کنید، کالری بیشتری دارند، به همین دلیل انتخاب مناسبی برای رژیم غذایی شما نخواهد بود. در مرحله دوم سالاد، باید سس سالاد را آماده کنید. برای تهیه سس سالاد، ابتدا یک حبه سیر را کاملا رنده کنید و سپس سس مایونز، آبلیمو، سس خردل، پنیر پارمیزان را با هم ترکیب کنید. در مرحله آخر ادویههای لازم را به سس اضافه کنید و آن درون یخچال قرار دهید.
در مرحله سوم باید یک تابه مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن زیتون درون آن بریزید. یک حبه سیر را به خوبی با روغن زیتون تفت دهید. در مرحله بعدی نان تستها را به مکعبهای کوچک برش بزنید و با سیر سرخ شده تفت دهید. در مرحله آخر باید کاهو را به اندازه دلخواه خورد کنید و سپس تمام مواد را به آن اضافه کنید. برای تزئین سالاد سزار میتوانید از گردو، ذرت، گوجه گیلاسی، زیتون و… استفاده کنید.
سالاد فتوش
سالاد فتوش از سالادهای خوش طعم لبنانی است که طرفدار بسیاری در سراسر خاورمیانه دارد. این سالاد خوشمزه با سبزیجات تازه و خوشمزه درست میشود و برای سرو کردن آن از نان پیتای سرخ شده استفاده کنید. برای درست کردن کردن سالاد فتوش از کاهو، تربچه، خیار، گوجه فرنگی، تکههای سرخ شده نان پیتا، پیازچه، جعفری و فلفل سبز استفاده میکنند. در اصل سالاد فتوش نوعی نان پیتا طعمدار شده است که با استفاده از سبزیجات فصل سرو میشود. برای تهیه سالا فاوش باید از مواد زیر استفاده کنید.
- جعفری: برای طعم و زیبایی سالاد خود باید جعفریها را به خوبی ریز کنید و سپس به سالاد اضافه کنید
- کاهو: برای سالاد فتوش باید از کاهوهای رومی استفاده کنید؛ اما اگر در ایران نتوانستید از این کاهو استفاده کنید، میتوانید از کاهو معمولی استفاده کنید.
- گوجه فرنگی: معمولا برای سالاد فتوش از گوجههای بزرگ استفاده میکنند، اما میتوانید از گوجه گیلاسی نیز استفاده کنید.
- پیاز: برای طعم بهتر سالاد فتوش باید از پیازهای شیرین همانند پیاز سفید یا قرمز استفاده کنید.
برای درست کردن سالاد فتوش ابتدا باید آبلیمو، سماق، سیر، ملاس انار، نعناع خشک، نمک و فلفل را باهم ترکیب کنید و سپس به آنها روغن زیتون اضافه کنید. در تابه بزرگی مقدار روغن زیتون بریزید و سپس نان پیتا را به همراه نمک و فلفل مزهدار کنید. نان پیتا را به مدت 5 الی 7 دقیقه تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید. پس از آمادهسازی نان پیتا آنها را به تکهای کوچک تبدیل کنید و تمام مواد را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
سالاد سبزیجات
برای درست کردن سالاد سبزیجات کافیست کرفس، کاهو، پیاز کوهی و ریحان را خورد کنید و سپس باهم ترکیب کنید. برای خوش طعم شدن این سالاد رژیمی میتوانید، مقداری روغن زیتون را با آبلیمو ترش مخلوط کنید و به سالاد خود اضافه کنید. این نوع سبزیجات حاوی فیبر بسیار بالایی هستند که از بیمارهای گوارشی جلوگیری میکند. در برخی مواقع برای افزایش ارزش غذایی سالاد سبزیجات به آن قارچ نیز استفاده میکنند. قارچ منبع کاملی از پروئین است که بهدلیل کالری پایینی که دارد، انتخاب مناسبی برای افرادیست که قصد دارند از سالاد سبزیجات برای جایگذین شدن وعدههای غذایی برای لاغری استفاده کنند.
سالاد ژامبون
ژامبون از خوراکهای خوش طعمی است که افراد زیادی به خوردن آن علاقه دارند. ژامبون در طعمهای مختلفی وجود دارند که شما میتوانید براساس ذائقه خود از آنها استفاده کنید. برای سالاد ژامبون کافیست کاهو، ژامبون، تخم مرغ آبپز را با همدیگر مخلوط کنید. برای طعمدار کردن سالاد ژامبون میتوانید از سرکه سیب، فلفل سیاه، نمک، خردل و روغن زیتون استفاده کنید. سالاد ژامبون را میتوانید به عنوان ناهار یا شام رژیمی میل کنید.
سالاد کاهو و لوبیا
افرادی که قصد دارند از رژیمهای لاغری استفاده کنند، سالاد میتواند به عنوان یک وعده غذایی کم کالری و کامل محسوب شود. برای اینکه تمام مواد مغذی در سالاد وجود داشته باشد، میتوانید از سالاد کاهو و لوبیا استفاده کنید. لوبیا سرشار از مواد مغذی و ویتامین است که نیاز روز شما را برطرف میکند. لوبیا سرشار از فولات و منیزیم است که به همراه کاهو میتواند یک غلات کامل محسوب شود.
برای اینکه ترکیب لوبیا و کاهو طعم خوبی داشته باشد، مقداری روغن زیتون، زیره، جو پخته، نعنا، سرکه سیب استفاده کنید. برای درست کردن سالاد کاهو ابتدا لوبیاها را از یک شب قبل خیس میکنیم، سپس به همراه نمک و فلفل آنها به خوبی میپزیم. کاهو را به دلخواه خورد میکنیم. پس از پخته شدن لوبیا آنها را آبکش میکنیم تا آب آنها خارج شود و به خوبی خنک شود. بعد از خنک شدن لوبیا، میتوانید کاهو و چاشنیهای دلخواه را به ان اضافه کنید.
سالاد بلغور
افرادی که دارای بیماری گوارشی هستند، انواع سالاد کاهو میتواند گزینه مناسبی برای آنها باشد. سالادهای کاهو بهدلیل کالری پایینی که دارند در مدت زمان کوتاهی وزن فرد را کاهش میدهند. برای درست کردن سالاد بلغور، کافیست بلغور، کاهو و کلم را باهمدیگر ترکیب کنید. برای سالاد بلغور میتوانید از پنیر چدار، گوشت یا مرغ آبپز شده به همراه سیب زمینی استفاده کنید. بعد از ترکیب کردن مواد، برای طعم بهتر سالاد میتوانید مقداری خردل، عسل، آبلیمو ترش به سالاد اضافه کنید.
سالاد ترب ژاپنی
سالاد ترب از خوراکهای بین المللی محسوب میشود که ارزش غذایی بسیار زیادی دارد. در این نوع سالاد از کاهو نسبت به مواد دیگر بیشتر استفاده میکنند. برای سالاد ترب ژاپنی میتوانید از سرکه برنج، سس چیلی، شکر، نمک، روغن بادام زمینی استفاده کنید. برای درست کردن این نوع سالاد باید تمام چاشنیها را در قابلمهای باهمدیگر ترکیب کنید و آنها را باهم خوب جوش دهید. بعد از سرد شدن سس آن روی ترب، کاهو و پیازچه خورد شده بریزید و سپس نوش جان کنید.
سالاد میموسا
برای درست کردن سالاد میموسا ابتدا باید سس وینگرت را درست کنید. برای درست کردن سس وینگرت، ابتدا یک واحد سرکه را به همراه 3 واحد روغن زیتون به خوبی ترکیب کنید. بعد از آمادهسازی سس سالاد، میتوانید از هرنوع سبزیجاتی برای درست کردن این سالاد استفاده کنید. بهترین سبزیجات برای سالاد میموسا کاهو، ریحان، گوجه، جعفری استفاده کنید. برای طعم بهتر این سالاد میتوانید از تخم مرف آبپز رنده شده نیز استفاده کنید.
سالاد آب انگور
بسیار از افراد براین باور هستند که برای درست کردن سالاد کاهو باید از سبزیجات بسیاری استفاده کرد. در بعضی از سالادها همانند سالاد آب انگور فقط کافیست کاهو را براساس دلخواه خود برش بزنید و مقدار آب انگور، روغن زیتون، فلفل سیاه، نمک به آن اضافه کنید. در اکثر مواقع از این سالاد به عنوان پش غذا یا میان وعده استفاده میکنند.
سالاد خرچنگ فنجانی
سالاد خرچنگ علاوهبر طعم بینظیری که دارد، ظاهر بسیار عالی دارد. برای سرو این نوع سالاد از برگهای کاهو استفاده میکنید. برای درست کردن سالاد خرچنگ، باید گوشت خرچنگ را به همراه کرفس، ترخون، پیاز کوهی باهمدیگر ترکیب کنید. بعد از آماده شدن مواد سالاد، برای طعمدار کردن سالاد میتوانید از سس مایونز، آبلیمو، سس خردل، خامه ترش استفاده کنید.
سالاد فصل
یکی از پرطرفدارترین سالادها در ایران، سرو سالاد فصل است. برای درست کردن سالاد فصل از کاهو، گوجه، خیار، کلم بنفش، کلم سفید و هویچ استفاده میکنند. برای خوش طعم شدن این سالا از سس مایونز، آبلیمو، فلفل سیاه، روغن زیتون و… استفاده میکنند. سالاد فصل بهترین انتخاب برای یک میان وعده یا پیش غذای مفید است.
فواید کاهو
از فواید غذای کاهو برای سلامتی بدن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- مناسب برای کاهش و کنترل التهاب بدن
- غذایی عالی و کامل برای رژیمهای لاغری
- محافظت از رگهای خونی
- کاهش خطر سرماخوردگی و سرطان
- کاهش دردهای التهاب مفاصل
- کنترل سطح کلسترول خون
- حفظ تعادل فشار خون
- حفظ تعادل قند خون
ارزش غذایی کاهو
کاهو در گروه مزاج سرد و تر قرار میگیرد. کاهو حاوی انواع مواد مغذی و ویتامین است که شامل موارد زیر میشوند. در هر 100 گرم کاهو ویتامینهای زیر وجود دارند.
- ویتامین A: 370.00 میکروگرم
- ویتامین D: 0.00 میکروگرم
- ویتامین E: 0.22 میلیگرم
- ویتامین K: 126.30 میلیگرم
- ویتامین C: 9.20 میلیگرم
- تیامین: 0.07 میلیگرم
- ریبوفلاوین: 0.08 میلیگرم
- نیاسین: 0.38 میلیگرم
- کولین: 13.60 میلیگرم
- پنتوتنیک اسید: 0.13 میلیگرم
- فولات: 38.00 میکروگرم
- ویتامین B6: 0.09 میلیگرم
ارزش غذایی کاهو به شرح زیر است:
- انرژی: 15 کیلوکالری
- کربوهیدرات: 2.87 گرم
- چربی: 0.15 گرم
- پروتئین: 1.36 گرم
- آب: 94.98 گرم
- فیبر: 1.30 گرم
- قند: 0.78 گرم
مواد معدنی در هر 100 گرم کاهو شامل موارد زیر میشوند:
- کلسیم: 36.00 میلی گرم
- آهن: 0.86 میلیگرم
- منیزیم: 13.00 میلیگرم
- فسفر: 29.00 میلیگرم
- پتاسیم: 194.00 میلیگرم
- سدیم: 28.00 میلیگرم
- روی: 0.18 میلیگرم
- مس: 0.03 میلیگرم
- منگنز: 0.25 میلیگرم
- سلنیم: 0.60 میلی گرم
کلام آخر
کاهو یکی از سبزیجات برگهای است که در گروه سبزیجات تر با طبع سرد قرار میگیرد. سالاد کاهو گزینه مناسبی برای غذاهای رژیمی محسوب میشود. از بهترین سالادهای کاهو میتوان به سالاد سزار، سبزیجات، خرچنگ و… اشاره کرد. برای خوش طعم کردن سالاد کاهو میتوانید از سس مایونز، روغن زیتون، آبلیمو و… استفاده کنید. برای درست کردن سالاد کاهو میتوانید از گوجه، خیار، هویج، کلم بنفش و سفید استفاده کنید.