دسر سوتلاچ
در این مقاله از معرفی بهترین دسرهای ترکیه شما را با دسر سوتلاچ آشنا خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا با این دسر خوشمزه و لذیذ و طرز تهیه آن بیشتر آشنا شوید
ترکیه کشوری در نزدیکی ایران است که دارای فرهنگ غنی و تمدن هزار ساله ای که همین موضوع موجب شده است که سالانه مسافران زیادی وارد این کشور شوند. اما ترکیه فقط به جاهای دیدنی و تفریحی آن نیست بلکه پر از پیش از غذا٬ غذاهای ترکی و دسرهای خوشمزه است که زبان زد کشورهای دیگر می باشد. تاریخ نشان میدهد که معمولا اهالی ترکیه ، از هر مادهی غذایی برای درست کردن غذاها و دسرهای خوشمزه و اشتهاآور به نحو احسن استفاده میکنند. اگر شما هم از طرفداران غذاهای ترکیه و دسرهایشان هستید با ما همراه باشید تا با دسر سوتلاچ و طرز تهیه آن بیشتر آشنا شوید
سوتلاچ چیست ؟
دسر سوتلاچ یا آش شیر یا سوت آشی یکی از مشهورترین دسرهای کشور ترکیه می باشد و بافتی شبیه شیربرنج خودمان دارد که در زبان ترکی سوتلاچ به معنای برنج له شده و نرم است. ترکها در ماه رمضان شیربرنج ترکی سوتلاچ را برای سحری و افطاری درست میکنند و ظاهرا پیشنیه اش به دربار سلاطین عثمانی برمیگردد در ادامه با ما باشید تا با طرز تهیه سوتلاچ آشنا شوید
مواد لازم برای تهیه سوتلاچ
- برنج یک استکان
- آب 10 استکان
- شیر کم چرب
- شکر سه استکان
- عصاره وانیل یک قاشق چای خوری
- نشاسته یک قاشق غذا خوری
- شیر یک استکان
- زرده تخممرغ یک عدد
- سرشیر 150 گرم
- کره پاستوریزه
دستور پخت سوتلاچ
اول برنج را سه تا چهار بار خوب بشویید …. بعد با یک پیمانه آب و کمی نمک بعد برنج را خیس نمایید تا ساعتی خوب خیس بخورد . برنج را در قابلمه روی شعله بگذارید تا خوب بپزد و برنجها به اصطلاح بشکفد… در یک ظرف دیگر نشاسته گندم را با شیر سرد مخلوط کنید سپس سرد سرد به آن زرده تخم مرغ را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید ( حدودا ۲ دقیقه با همزن دستی هم بزنید) سپس این مخلوط را روی گاز گذاشته تا گرم شدن مخلوط فوق مرتب هم بزنید … مایه شیر که گرم شد با شکر به برنج پخته شده اضافه نمایید و بعد وانیل یا سقز سفید را نیز اضافه نمایید …..حدودا این مخلوط را ربع ساعت دیگر بپزید …. ( گاهی هم بزنید تا ته نگیرد) …. بعد مایع فوق را در ظرفهای کوچک بریزید و بگذارید هنک شود…. لازم به توضیح است این دسر را می توان در ظروف سفالی کوچک بریزید کمی بعد از سرد شدن و به مدت بیست دقیقه در فر بگزارید و وقتی روی دسر طلایی شد از فر خارج کنید و نیمه گرم یا سرد سرو نمایید …. این دسر از غذاهای محلی و سنتی ترکیه است اما در بیشتر کشورهای دنیا درست می شود.