روستای کنگ کهن
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول شما را با روستای تاریخی و پلکانی کنگ در استان خراسان آشنا خواهیم کرد . در ادامه مطلب همراه ما باشید.
کنگ، روستایی از توابع بخش طرقبه شهرستان طرقبه شاندیز در استان خراسان رضوی ایران است. روستای پلکانی کنگ در یکی از دامنههای شمال شرقی ارتفاعات بینالود و در ۱۹ کیلومتری غرب طرقبه و ۲۹ کیلومتری مشهد قرار دارد و آخرین روستا در محور دره رودخانه کنگ میباشد که از طریق یک جاده آسفالته در محور مشهد طرقبه نغندر به روستای نغندر و سپس شهر طرقبه و از آنجا به شهر مشهد مرتبط میشود و ماسولهای دیگر را از دوران قبل از اسلام به نمایش میگذارد.
کنگ در لغت دو معنا دارد، در لغتنامه به معنای پرندهای قوی پنجه که در مناطق کوهستانی زندگی میکند و در دگر معنا به دژ مستحکم تعبیر شدهاست. طبق اسناد تاریخی قدمت این روستا به حدود بیش از 1000سال پیش برمیگردد.
کنگ به دلیل وجود کوههای مرتفع درختان فراوان و نوزیدن بادهای خشک از آب و هوای معتدل برخوردار است. از مکانهای مهم مذهبی این روستا مزار شیخ عبداللهاست که یکی از عرفای این دیار بوده و در سال ۱۲۶۶ ه.ق متولد و به تحصیل علم و دانش در مشهد، قم و عتبات عالیات پرداخت و در کنگ چشم از دنیا فروبست.
کار و پیشه مردم روستا، باغداری، دامداری، کارگری و فرشبافی است. همچنین مشاغلی نظیر نجاری و تراشکاری نیز موجود میباشد. به دلیل نبود زمین مسطح مناسب برای زراعت کشاورزی و وجود زمینهای شیبدار اکثراً باغداری و مشاغل وابسته به آن جزو فعالیتهای درآمدی روستا محسوب میشوند.
از جاذبه های تاریخی این روستا می توان به رباط پای کوه کنگ یا رباط شاه عباسی در انتهای دره کنگ و بر روی دامنه ای مشرف به رودخانه کنگ اشاره کرد. رباط شاه عباسی در زیرزمین کنده شده و سقف آن ، هم تراز با شیب دامنه کوه است و بنا به گفته مردم روستا، روزگاری راه قدیم نیشابور به مشهد از کنار این رباط عبور می کرده است.
گورستان کنگ که بر روی تپه مشرف به روستا واقع شده ، دارای سنگ قبرهای با ارزشی است و به عنوان یکی دیگر از جاذبه های تاریخی این روستا شناخته می شود. اکثر سنگ قبرها از جنس شیست است و بر روی هر قبر، دو سنگ قبر قلوه ای شکل قرار داده شده است. تاریخ قبرها بیشتر به هجری قمری است و علامت مخصوص هر متوفی به شکلهای گوناگون از جمله شانه و صورت بر روی آنها حک شده است.
منبع : gardeshro.com