روستای کنچی
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول شما را با روستای کنچی در استان هرمزگان آشنا خواهیم کرد. در ادامه مطلب همراه ما باشید.
روستای کنچی از روستاهای آباد منطقه گوده از توابع بخش مرکزی شهرستان بستک و از توابع استان هرمزگان میباشد، این روستا بر روی تپه هایی پر فراز و نشیب قرار داردکه دارای چشم اندازی زیبا میباشد و باعث شده روستایی پلکانی در منطقه گوده بوجود آورد.روستای کنچی از سمت جنوب به کوه ببیان از غرب به لرد بستو از شمال به رودخانه ی شور و از غرب به دستجرد منتهی میشود.
نام روستا
نام کنچی در اصل کُنجی بودهاست. در زمان بسیار دور مرد مؤمنی از نوادگان (سید محمد عمر سیف الله القتال) که نسب ایشان به امام حسین ابن امام علی بن ابی طالب کرمالله وجه و رضیالله عنه و ارضاء میرسد، ویکی از سادات و وجهاء معروف روستای دهستان دهتل بودند، از این روستا مهاجرت میکنند و در کنار چشمه کنچی بنای خانهای میگذارد، واهل وخویشان خود را به آنجا منتقل میکند، سید در روز و شب به عبادت میگذرانید، و چون محل اقامت سید در «کنج کوه» یعنی گوشهای از کوه قرار داشت وی (سید کنجی) لقب دادند. وچون عدهای از مریدان و فرزندان سید در آن مکان بنای خانه نهادند و روستای کوچکی ایجاد شد، آن روستا (کنجی) نامیده شد، پس از درگذشت آقا سید یوسف هم روستا به کنجی معروف بود، که رفته رفته نام روستا از کنجی به کنچی دیگرگون شد.
روستای کنچی آخرین روستا از روستاهای منطقه گوده است که در اقصی شرق واقع است. چشمه ای که حدود ۱۰۰ من ۴۰۰ کیلو بذر افکن در جریان است و در حدود ۲۰۰۰ اصله نخل نیز آبیاری میکند. روستا روی تپهای واقع شده و آب روان چشمه از گرداگرد تپه میگذرد و به کشتزارها و باغها میرود. از چشماندازی بسیار زیبا و شاعرانه برخوردار است. حدودا از شمال به رودخانه شور و جاده تنگ دالان بندرعباس، از جنوب به کوه ببیان، از مغرب به روستای لرد بستو، و از سمت مشرق به دستجرد منتهی میشود.
جمعیت این روستا بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۴۳۳ نفر (۱۰۶ خانوار) بودهاست که از اهل سنت و از شاخه شافعی هستند یعنی از پیروان امام محمد ادریس شافعی میباشند و به زبان فارسی و به گویش محلی تکلم میکنند. این روستا دارای مسجد، دبستان، خانه بهداشت، برق، لولهکشی آب، آبانبار برکه نیز می باشد.