روستای رنسانسی ورکانه
در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی همدان شما را با روستای ورکانه که روستای با خانه های سنگی و کوچه های سنگ فرش شده می باشد آشنا خواهیم کرد. پس اگر برنامه سفر به همدان را دارید تا انتهای این مقاله با مجله گردشگری تاپ تراول همراه باشید
روستای ورکانه همدان که پیشینه آن به 400 سال می رسد به گونه ای ساخته شده است که شما را به یاد نقاشی های به جا مانده از اروپای دوران رنسانس می اندازد.
روستای ورکانه روستای با کوچه های سنگ فرش شده و خانه های سنگی می باشد که در 20 کیلومتری شهر همدان قرار دارد. قدم زدن در کوچه های این روستا شبیه به سفر در زمان است. روستای ورکانه که لقب روستای سنگی یا روستای رنسانسی را به آن داده اند، از سنگ ساخته شده و یکی از منحصربه فردترین روستاهای ایران است. قدمت این روستا به 400 سال میرسد و در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. روستای ورکانه خانه هایی با معماری متفاوت، مردمانی مهمان نواز، آثار تاریخی و طبیعتی دیدنی دارد. که در ادامه بیشتر شما را با این روستا آشنا خواهیم کرد
معماری خانه های روستای ورکانه
خانههای ورکانه یکی از منحصربه فردترین معماری های ایران را دارند. از جنس سنگ می باشد که بسیار مقاوم می باشد و برای صدها سال ماده اصلی ساخت خانه ها در این روستا بوده است.
خانهها در ورکانه از سنگ، سنگ لاشه، سنگ مالون، چوب، خشت و آجر ساخته میشوند. اگر با دقت به دیوار خانهها نگاه کنید، میتوانید ملات گِل، سنگ لاشه که سنگ تراشیده و چکش خورده است و سنگ مالون که مربع یا مستطیل شکل است را تشخیص دهید.
سقف خانهها هم با تیرکهای چوبی استوار ماندهاند و با اندود کاه گِل یا قیر و گونی پوشیده شدهاند. سنگ در برابر تغییرات جوی، سرما و گرما بسیار مقاوم است. به همین دلیل پی خانهها از جنس سنگ ساخته شده است و پهنای دیوارها در همکف به یک متر هم میرسد. قطر زیاد دیوارها از اهل خانه در برابر سرما محافظت میکند و مقاومتاش نیاز به بازسازی را کمتر میکند. در ورکانه خانهها رو به جنوب ساخته میشوند تا بتوان از نور آفتاب بیشترین استفاده را کرد.
از شخصیت های معروف این روستا میتوان به : پروفسور توفیق موسیوند، مخترع نخستین قلب مصنوعی در جهان و مهری لیلی قراگوزلو، اولین پرورش دهنده اسب اصیل ایرانی اشاره نمود
بهترین زمان بازدید از روستا
ازآنجاکه روستای ورکانه در منطقهای کوهستانی قرار دارد، بهترین زمان برای سفر اواسط بهار تا پایان تابستان است. در بهار و تابستان آبوهوای روستا معتدل بوده و دشتها سرسبز و دیدنی هستند. البته بسیاری از افراد دوست دارند پاییز و زمستان ورکانه را هم ببینند. یعنی زمانی که برگهای زرد سنگفرشها را میپوشانند و روستای تمام سنگی غرق در سپیدی برف میشود.
اقامتگاه بومگردی ورکانه
این اقامتگاه دو طبقه هرچند نمایی تمام سنگی و تزئینات داخلی سنتی دارد؛ اما امکانات رفاهی آن کامل است. اقامتگاه دارای حمام، سرویس بهداشتی، بخاری و تخت خواب است. بهاینترتیب اقامتی دلچسب در خانهای سنتی انتظارتان را میکشد. البته اگر قصد سفر چند روزه و استراحت در روستا را ندارید، میتوانید بازدید یک روزه را برنامهریزی کنید و در شهر همدان اقامت داشته باشید.
روستای ورکانه کجاست ؟
برای رسیدن به ورکانه باید وارد جاده همدان به ملایر شوید. سپس با استفاده از تابلو راهنما وارد جاده سد اکباتان شوید. بعد از سد، به ترتیب روستاهای یلفان، شمسآباد و علیآباد بر سر راه شما قرار دارند و پس از آن به روستای ورکانه میرسید.
مقالات بیشتر بخوانید :
- جاهای دیدنی مریانج همدان
- جاهای دیدنی فامنین همدان
- جاذبه های دیدنی شهر رزن
- جاهای دیدنی شهر بهار
- جاذبه های گردشگری اسدآباد