آشنایی با رستوران های درجه یک استانبول
سفر به استانبول ، ترکیه همیشه بی نظیر و جذاب است اما اگر دوست دارید سفری رویایی را تجربه کنید پس بهتر است در هتل ها و رستوران های درجه یک استانبول اقامت کنید تا در این رستوران ها ، غذاها لذیذ با طعمی ماندگار را بر روی پشت بام های خود که دارای منظره ای بی نظیر هستند را نوش جان کنید. همچنین برخی از این رستوران ها در کنار تنگه ی بسفر واقع شده است که چشم اندازه فوق العاده را نشان می دهد که هر گردشگری را مجذوب خود می کند.
اگر گذارتان به استانبول افتاد، یکی از کارهایی که حتما باید انجام بدهید صرف غذا در یک رستوران درجهیک واقع در حاشیهی تنگهی بسفر است. این رستورانها با غذاهای لذیذ با طعمی منحصربهفرد که به کمک ترکیبی از ادویه کهن شرقی و ادویه غربی حاصل شده است، بیاغراق یکی از خاطرهانگیزترین لحظات سفر شمارا رقم خواهند زد.
برای اجتناب از گمراهی و سردرگمی در شهر بزرگ و پرترافیک استانبول، داشتن یک سری اطلاعات کلی در مورد مکانهای مورد نیاز و بهخصوص رستورانهای شناختهشده، مفید و شاید هم ضروری به نظر میرسد. در ادامه با معرفی معرفی ده رستوران لوکس در استانبول با ما همراه باشید.
۱ . رستوران لاموئت (La Mouette)
رستوران لاموئت که در تراس هتل تامتام سویتز (Tomtom Suites) واقع در خیابان بی اوغلو (Beyoğlu) قرار دارد، دارای چشماندازی دلنشین به محلات قدیمی شهر استانبول است و مهمتر اینکه از خدمات دو سرآشپز جوان بااستعداد و نخبه که مهارت زیادی در انتخاب مواد اولیه محلی دارند، سود میبرد. استفاده خلاقانه این دو نفر از مواد اولیه موجود در بازار محلی برای تهیه جگر آرناووت (Arnavut ciğeric) که طعم و رایحه آن خوراک جگر چرب فرانسوی را به خاطر میآورد، یکی از بهترین غذاها در تمام استانبول را به وجود آورده است. یکی از دسرهای رستوران که نوعی پاناکوتا ( panna cotta ) تهیهشده با ماست است، به لطف ترفندهای این سرآشپزهای مبتکر از نوع اصلی آن بسیار لذیذتر و پرطرفدارتر است.
۲. رستوران مایا (Lokanta Maya)
به نظر میرسد وقتی سال گذشته دیدِم شنول (Didem Şenol) این رستوران را افتتاح کرد، دقیقا میدانست که استانبول به یک رستوران غیررسمی و دنج با منویی مختصر شامل غذاهایی امروزی ترکیهای و غذاهای مخصوص فصلهای مختلف نیاز دارد. رستوران مایا از زمان گشوده شدن، مورد استقبال پرشور مشتریهای محلی و گردشگران خارجی قرار گرفت و بهسرعت دوستداران پر و پا قرصی پیدا کرد. در بین غذاهای این رستوران موجور (mucver) محبوبیت زیادی دارد، به حدی که خانم شنول دستور تهیهی آن را روی آینهای در سالن رستوران نوشته تا مشتریان دیگر در مورد آن سؤال نکنند. از دیگر غذاهای لذیذ رستوران مایا خوراک کاراملی ماهی خاردار با پرتقال است.
۳ . رستوران روملی حصار اسکله (Rumelihisari Iskele)
این رستوران روی تنگهی بسفر، در یک اسکلهی قدیمی متعلق به دوران امپراتوری عثمانی و در نزدیکی یک دژ قرونوسطایی ساخته شده است. رستوران اسکله محیطی الهامبخش و خیالانگیز دارد و غذاهای آن نیز به همان نسبت خوشمزه هستند. این رستوران مانند یک کلبهی ماهیگیری برآمده از دل تاریخ به نظر میرسد و اهالی سنتگرای استانبول علاقهی زیادی به آن دارند چراکه میدانند رسم و رسوم آشپزی سنتی ترکیه در آن کاملا رعایت میشود. پیشخدمتها بیشتر مشتریها را به اسم میشناسند و به ذائقه آنها آشنایی کامل دارند. غذای این رستوران در چندین مرحله سرو میشود که با پیشغذا یا مزه سرد آغاز شده و بعد با پیشغذای داغ و نهایتا غذای دریایی اصلی ادامه پیدا میکند. این رویه یکی از رسوم بسیار لذتبخش استانبول است.
۴ . رستوران فیش (Fish)
جزیره کوچک گالاتاسرای در خلیج کوروچشمه (Kuruçeşme) واقع در تنگهی بسفر، در نگاه اول منطقهای جدا مانده و مهجور به نظر میرسد ولی رستورانها، کلوپهای شبانه و چند باشگاه بیلیارد مجهز، آن را به محلی رؤیایی و البته گرانقیمت و انحصاری برای خوردن، نوشیدن و لذت بردن از زیباییهای تنگهی بسفر تبدیل کرده است. رستوران فیش سال گذشته توسط مالکین موسسه تفریحی ۳۶۰ تأسیس شد و با سالن غذاخوری لوکس و همینطور منویی نامتعارف شامل مزههای مختلف و غذاهای تهیهشده از ماهی تازه، محل مناسبی برای مسافران دائمی است تا اهمیت غذا خوردن در محیطی دلنشین بهعنوان بخش مهمی از پرستیژ اجتماعی را به آنها یادآوری کند.
۵ . رستوران ایکس (X)
این رستوران بر فراز ساختمان دنیز پالاس (Deniz Palas) یا سی پالاس (Sea Palace) قرار دارد که محل استقرار موسسه فرهنگ و هنر استانبول (IKSV) نیز هست و به همین دلیل مشتریان آن میتوانند از منظرهی چشمنواز شاخ طلایی (حدفاصل بخشهای اروپایی و آسیایی استانبول) بهرهمند شوند. این ساختمان قدیمی که در سال ۲۰۰۹ بعد از چندین دهه بیتوجهی سرانجام بازسازی شد و همینطور رستوران ایکس مثالهای بارزی از تجدید حیات استانبول و توانایی آن برای در هم آمیختن پیشینهی تاریخی با مدرن گرایی و شرق با غرب هستند. منوی رستوران ایکس نیز منعکسکنندهی این دوگانگی است و در آن میتوان انواع غذاهای مدیترانهای را در کنار پیتزاهای طبخ شده در اجاق آجری مشاهده کرد.
۶ . رستوران گریتیلی (Giritli)
گریتیلی یک رستوران مجلل و درعینحال آرامشبخش است که در گوشهای دنج از منطقهی سلطان احمت (Sultanahmet ) قرار دارد و به لطف منویی با قیمتهای ثابت شامل لیوانهای بزرگ نوشیدنی محلی، همهشب پذیرای انبوهی از مشتریان محلی و گردشگران است. غذاهای این رستوران بیشتر تحت تأثیر آشپزی رایج در جزیرهی یونانی کرت قرار دارند و اثر زیادی از آشپزی ترکیهای در آنها دیده نمیشود. محبوبترین غذای این رستوران هشت پای سرخشده در روغنزیتون است که به همراه سالاد پاستا، زیتون پرشده با پنیر فتا و گردو و چندین مدل پیشغذا و مخلفات متنوع دیگر سرو میشود. در ماههای گرم سال، باغ رستوران گریتیلی محلی بسیار دلنشین برای صرف غذا به شمار میآید.
۷ . رستوران لب دریا (Leb-i derya)
گرایش اهالی استانبول به صرف غذا در رستورانهای روی پشتبام حدود یک دههی پیش با تأسیس رستوران لب دریا در خیابان بی اوغلو آغاز شد. مالک این رستوران اولین کسی بود که به جذابیت ایدهی ارائهی غذاهای باکیفیت همزمان با تماشای مناظر بدیع استانبول در هوای گرم این شهر پی برد. در حال حاضر رستوران لب دریا به بالای هتل ریچموند واقع در خیابان استقلال (İstiklâl Caddesi) منتقل شده و چشماندازی مشابه محل قبلی دارد ولی منوی آن تغییرات زیادی کرده است. غذاهای محبوب آن عبارتاند از ماهی خاردار به همراه بیکن و برگ چغندر و همینطور کباب بره با طعم انار.
۸ . رستوران میکلا (Mikla)
مالک این رستوران محمت گورز (Mehmet Gürs ) که یک سرآشپز ترکیهای _ سوئدی است، برای نشان دادن کیفیت و دقت کار خود آشپزخانه رستوران را به شکل سن تئاتر ساخته است. رستوران میکلا در سال 2005 بر روی پشتبام هتل لوکس مرمرا پرا (Marmara Pera) تأسیس شده است و چشمانداز مبهوتکنندهای دارد. در منوی این رستوران درجهیک، انواع غذاهای ترکیهای و سوئدی به چشم میخورد ازجمله گوشت پهلوی بره دودی شده با چوب درخت گیلاس و پیتاچیو (برشهای گوشت بره سوخاری به همراه پنیر محلی شرقی). در میکلا انواع نوشیدنیهای محلی ترکیه نیز سرو میشود.
۹ . رستوران موزهدشنگا (Müzedechanga)
اگر کلکسیون بینظیر کتابهای خطی موزهی سابانچی (Sabanci ) انگیزه کافی برای رفتن به محلهی امرجان (Emirgan ) واقع در حاشیهی تنگهی بسفر نباشد، رستوران موزهدشنگا در داخل این موزه قطعا باعث جذب گردشگران میشود. این رستوران توسط سرآشپز پیتر گوردون تأسیس شده است و تراس آن بهترین مکان برای صرف مجموعهی خلاقانهای از غذاهای مدیترانهای به همراه تماشای مناظر چشمنواز تنگهی بسفر به شمار میآید. برخلاف بیشتر رستورانهای این منطقه، کیفیت غذای موزهدشنگا همیشه در بالاترین حد خود قرار دارد.
۱۰ . رستوران مزه کنار درخت لیمو (Meze by Lemon Tree)
در داخل تنها سالن رستوران مزه، کارکنان همیشه مانند راهبهای جدی و عبوس در حال انجام دستورات سرآشپز به نظر میرسند ولی بعد از چشیدن دستپخت آنها میتوان دریافت که در حقیقت آنها همگی نخبههای آشپزی هستند و از کارشان واقعا لذت میبرند. برای پیشغذا بهتر است به انتخاب سرآشپز اعتماد کنید که در این صورت لذت خوردن انواع سبزیجات فصلی سرخشده سواحل شمالی دریای اژه مثل گزنه و قاصدک را تجربه خواهید کرد. در مراحل بعدی صرف یک ماهی سرخشده کامل یا گوشت بره آبدار به شما نشان میدهد که اعجاز این رستوران بسیار بالاتر از مزهی ساده است.