آسیا

راهنمای سفر به قبرس و دیدنی های آن 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

آشنایی با راهنمای سفر به قبرس

در این بخش از مجله گردشگری تاپ تراول برای شما کاربران عزیز راهنمای سفر به قبرس را قرار داده ایم که امیدواریم مورد استفاده شما کاربران عزیز قرار گیرد

راهنمای سفر به قبرس

تور اروپا

راهنمای سفر به قبرس

مدیترانه دریای بزرگی است که در آن جزیره قبرس وجود دارد که از مقصدهای گردشگری مورد پسند در جهان به حساب می آید ، بخصوص برای کسانی که به طبیعت ساحلی علاقه زیادی دارند.

قبرس، جزیره‌ای در دریای مدیترانه است که در جنوب ترکیه قرار دارد. این جزیره بعد از ساردنی و سیسیل، سومین جزیره‌ی بزرگ در دریای مدیترانه است. قبرس از نظر جغرافیایی در آسیا قرار دارد اما از نظر سیاسی یک کشور اروپایی محسوب می‌شود و یکی از اعضای اتحادیه‌ی اروپا است.

قبرس چیزی فراتر از یک کشور جزیره‌ای آرام با سواحل زیباست. هزاران سال تاریخ و فرهنگ غنی، چشم‌اندازهای دیدنی و اهالی خونگرم و مهمان‌نواز در این کشور میزبان گردشگرانی هستند که روزبه‌روز بر تعداد آنها افزوده می‌شود. علاوه بر تفریحات ساحلی، سر زدن به دهکده‌های کوچک و بزرگ کوهستانی، یکی از جذاب‌ترین و بهترین بخش‌های سفر شما به قبرس خواهد بود. کلیساهای قدیمی و بناها و شهرهای تاریخی قرون وسطایی از دیگر جذابیت‌های قبرس برای گردشگران است.

تاریخ پرفراز و نشیب قبرس را می‌توانید در بناهای تاریخی به‌جامانده ببینید؛ بقایای بناهای رومی، موزه‌‌های متعدد و کوچه‌ها و خیابان‌های باریک و قدیمی. این تاریخ زنده را به شکل ویژه و قابل توجهی در شهر پافوس (Pafos) مشاهده خواهید کرد؛ جایی که آثار باستانی متعددی چون مقبره‌ی پادشاهان را در بر گرفته است. این مجموعه مثل یک پارک موضوعی تاریخی در کنار گردشگاه‌های توریستی قرار دارد. از هر دوره‌ی تاریخی، بنای باشکوهی در قبرس باقی مانده که مانند یک راوی پیر، داستان‌های زیادی از گذشته‌ی این کشور را به زبان می‌آورد.

آشپزی قبرس و غذاهای لذیذ و محلی این کشور یکی دیگر از مهم‌ترین جذابیت‌های آن برای گردشگران است. آشپزی این منطقه که به شدت تحت تاثیر آشپزی ترکیه، یونان و خاور میانه است، با ذائقه‌ی ما ایرانی‌ها کاملا تناسب دارد؛ کباب‌ها، نان‌ها و دسرهایی که نمی‌توانید در مقابل آنها مقاومت کنید. باقلوای لذیذ و پودینگ‌های برنج خامه‌ای که با گلاب و پسته، عطر و طعم دیگری می‌گیرند که قابل وصف نیست.

با سفر در این کشور و گذر از قبرس یونانی به قبرس ترکی، می‌توانید هر دو فرهنگ متفاوت را در کنار هم تجربه کنید. این کشور به دو بخش قبرس شمالی (بخش ترک‌نشین) و بخش یونانی‌نشین تقسیم می‌شود. پایتخت قبرس شمالی، نیکوزیای شمالی است. با عبور از مرز این دو بخش از قبرس می‌توانید دو فرهنگ متفاوت را تجربه کنید.

آب و هوای معتدل و چشم‌اندازهای زیبای طبیعی دست به دست هم داده‌اند تا قبرس، مقصد مناسبی برای علاقه‌مندان به طبیعت باشد. سواحل متعدد در این کشور امکانات ورزش‌های آبی و غواصی را برای گردشگران فراهم کرده است. غواصی اسکوبا و موج‌سواری دو نمونه از محبوب‌ترین تفریحات دریایی در قبرس هستند. اگر از ساحل و دریا خسته شدید، می‌توانید در ارتفاعات کوهستانی و دره‌های سرسبز، دوچرخه‌سواری، پیاده‌گردی و حتی اسکی را تجربه کنید.

این راهنمای سفر اطلاعات ضروری برای سفر به این کشور زیبا را در اختیار شما می‌گذارد.

راهنمای سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

اطلاعات ضروری

اختلاف ساعت با تهران :قبرس در منطقه‌ی زمانی UTC/GMT +3 قرار دارد و یک ساعت و نیم از تهران عقب‌تر است.

زبان رسمی : یونانی / ترکی استانبولی

واحد پول : یورو

نوع برق شهری : برق شهری در قبرس ۲۴۰ ولت و ۵۰ هرتز است. دوشاخه‌ها و پریزها از نوع G هستند که در ادامه تصویر آن را مشاهده می‌کنید:

کد کشور : +۳۵۷

شماره‌های اضطراری : ۱۱۲

جهت رانندگی : چپ

فرودگاه‌های بین‌المللی : فرودگاه بین‌المللی لارناکا : فرودگاه بین‌المللی پافوس

وضعیت آب ‌و‌ هوا در قبرس

قبرس آب و هوای مدیترانه‌ای دارد. تابستان‌های گرم و طولانی این کشور از اواسط مه تا اواسط اکتبر ادامه دارند. زمستان‌های ملایم از دسامبر تا فوریه هستند. این دو فصل با پاییز و بهار کوتاه از هم جدا می‌شوند.

در تابستان دمای هوا بالا و آسمان‌ها خالی از ابر است اما نسیم‌های دریایی در نواحی ساحلی، آب و هوای مطبوعی را به دنبال می‌آورند. در این فصل به خصوص در نواحی کوهستانی و حوالی شب، احتمال بارش باران و رعد و برق وجود دارد.

زمستان‌ها معمولا ملایم هستند و بارش باران و برف در نواحی کوهستانی به خصوص در روزهای قبل از کریسمس مشاهده می‌شود.

این کشور روزهای آفتابی زیادی دارد حتی در ماه‌های دسامبر و ژانویه، میانگین زمان آفتابی در هر روز ۶ ساعت است.

میانگین دمای هوای روزانه در گرم‌ترین ماه‌های سال یعنی ماه‌های جولای و آگوست، بین ۳۰ درجه در نواحی مرکزی و ۲۴ درجه در کوهستان Troodos است. در ژانویه یعنی سردترین ماه سال، میانگین دمای هوا در دشت‌های مرکزی ۱۰ درجه و در نواحی مرتفع‌تر، بین صفر تا ۵ درجه است.

دمای دریا از ژوئن تا نوامبر بالای ۲۲ درجه است و در ماه آگوست به ۲۷ درجه هم می‌رسد. در سه ماه سرد سال یعنی از ژانویه تا مارس، میانگین دمای دریا ۱۶ یا ۱۷ درجه‌ی سانتیگراد است. در نواحی نزدیک به ساحل، دمای آب در اعماق سه تا چهار متری شبیه دمای سطح آب و بین ۱۵ تا ۱۷ درجه در فوریه و بین ۲۳ تا ۲۸ درجه در آگوست است. در دمای روزانه‌ی دریا، نوسانات شدید و قابل توجه وجود ندارد مگر در آب‌هایی با عمق کمتر از یک متر.

در روزهای زمستانی و در شب‌های تمام طول سال، میزان رطوبت هوا بین ۶۵ تا ۹۵ درصد است. در تابستان این مقدار در اواسط روز بسیار کمتر می‌شود و به ۱۵ تا ۳۰ درصد در دشت‌های مرکزی می‌رسد. مه پدیده‌ای نادر است و معمولا صبح خیلی زود مشاهده می‌شود. وزش باد هم با توجه به ارتفاع منطقه و دمای محلی، متغیر است و الگوی مشخصی ندارد.

راهنمای سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

بهترین زمان برای سفر به قبرس

فصل گردشگری در قبرس از آوریل تا اکتبر ادامه دارد. در این فاصله‌ی زمانی هیچ مشکلی برای رزرو پرواز و هتل وجود ندارد و همه‌ی جاذبه‌های گردشگری و رستوران‌ها باز هستند. فعالیت‌های تفریحی متعدد و فستیوال‌های گوناگونی برای سرگرمی گردشگران در نظر گرفته می‌شود. در کنار همه‌ی مزایایی که دارد، از مشکلات سفر در فصل توریستی قبرس می‌توان به شلوغ بودن جاذبه‌ها و بالا بودن قیمت‌ها اشاره کرد. ضمنا بهتر است که از سفر در گرمای شدید ماه آگوست اجتناب کنید. اگر برایتان مقدور نیست که در ماه‌های دیگری غیر از ماه‌های گرم تابستانی سفر کنید، حتما اطمینان حاصل کنید که محل اقامت شما دارای تهویه ی مطبوع و وسایل خنک‌کننده‌ی مناسب باشد. فصل پاییز هم ممکن است بسیار گرم و مرطوب باشد بنابراین روی روزهای خنک سپتامبر و حتی اکتبر حساب نکنید. بهترین زمان برای سفر به قبرس به عنوان گردشگر، دوچرخه‌سوار و علاقه‌مند به طبیعت، فصل بهار است. زمانی که آسمان صاف و هوا ملایم است، ارتفاعات سرسبز و زیبا و رودخانه‌ها و سدها پرآب هستند. در بهار، هرجایی که نگاه کنید گل‌های وحشی روییده‌اند و در آسمان پرندگان مهاجر به پرواز درآمده‌اند.

اگر باز هم می‌خواهید انتخاب بهتری برای زمان سفر داشته باشید، سفر در جشن ایستر را انتخاب کنید. این جشن بزرگ در تقویم ارتدکس زمانی است که در شهرها و دهکده‌های کوچک و بزرگ این جزیره، هزاران رویداد فرهنگی برگزار می‌شود.

در فصل زمستان، تجربه‌ی سفر شما به قبرس، محلی‌تر و اصیل‌تر خواهد بود و فراتر از یک سفر توریستی عادی  را تجربه خواهید کرد. اما در نظر بگیرید که آب و هوا چندان مساعد نیست و شاید بسیاری از جاذبه‌های گردشگری و رستوران‌ها تعطیل باشند. برای استفاده از اندک امکانات اسکی در قبرس می‌توانید در فصل زمستان به نواحی کوهستانی سفر کنید.

راهنمای سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

هزینه‌ سفر به قبرس

هزینه‌ی اماکن اقامتی

برای اینکه در هتل‌های ارزان اقامت کنید بابت اتاق با حمام اشتراکی باید بین ۲۵ تا ۳۵ یورو بپردازید. اتاق‌های دوتخته در هتل‌های میان‌رده در حدود ۶۰ یورو هزینه دارند. اگر بخواهید در هتل‌های لوکس اقامت کنید باید شبی ۱۲۰ یورو بپردازید.

هزینه‌ی غذا

در قبرس می‌توانید در بازارچه‌های محلی و سوپرمارکت‌ها، مواد غذایی را با قیمت‌های ارزانی خریداری کنید و خودتان وعده‌های غذایی را آماده کنید. با این کار هزینه‌ی خورد و خوراک شما بسیار کاهش پیدا می‌کند. اگر بخواهید در رستوران غذا بخورید بابت یک وعده غذا به همراه نوشیدنی باید ۲۵ یورو برای یک رستوران خوب هزینه کنید. هزینه‌ی وعده‌های غذایی در رستوران‌های لوکس ۱۱۰ یورو است.

هزینه‌ی فعالیت‌های تفریحی

در قبرس جاذبه‌های رایگانی وجود دارند که می‌توانید از آنها استفاده کنید و با این کار هزینه‌ی سفر خود را کاهش دهید. مثلا موزه‌های رایگان یا تورهای پیاده‌روی رایگان که توسط ادارات گردشگری برگزار می‌شود. هزینه‌ی ورودی موزه‌ها و گالری‌های عالی و سایر جاذبه‌ها در حدود ۵ یورو است.

میانگین هزینه‌ی روزانه

  • سفر ارزان: تا ۶۰ یورو
  • سفر میان‌رده: بین ۶۰ تا ۱۲۰ یورو
  • سفر لوکس: بیش از ۱۲۰ یورو

قبرس

توصیه‌هایی برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها

قبرس به خاطر آب و هوای مدیترانه‌ای یک مقصد گردشگری محبوب است بنابراین امکانات گردشگری و اقامتی آن بسیار متنوع است. از هتل‌های لوکس با آخرین تجهیزات و امکانات گرفته تا هاستل‌ها و مهمان‌پذیرها.

در انتخاب اقامتگاه دقت کنید

با اقامت در آپارتمان‌هایی که دسترسی به آشپزخانه هم دارند می‌توانید به میزان قابل توجهی در هزینه‌های سفرتان صرفه‌جویی کنید. هم هزینه‌ی کمتری بابت اقامت می‌پردازید و هم وجود یک یخچال در محل اقامت شما باعث می‌شود که بتوانید خودتان مواد غذایی را تهیه و آشپزی کنید. اتاق و اقامتگاهی انتخاب کنید که یخچال دارد در این صورت می‌توانید نوشیدنی‌های مورد نیاز خود را تهیه کنید و در یخچال بگذارید تا هزینه‌ی اضافی بابت خرید آنها از هتل یا رستوران نپردازید.

هتل‌ها و اقامتگاه‌ها هر چه به ساحل نزدیک‌تر می‌شوند، قیمت آنها بالاتر می‌رود. به جای اینکه در هتل نزدیک ساحل اقامت کنید، هتل‌های دورتر را انتخاب کنید که هم ارزان‌تر هستند و هم استخر دارند.

در هزینه‌ی خورد و خوراکتان صرفه‌جویی کنید

برای اینکه تا جایی که ممکن است هزینه‌های سفر خود را کاهش دهید باید مثل اهالی زندگی کنید و در مورد غذا خوردن هم باید از آنها تبعیت کنید. مثلا به جای رفتن به رستوران‌های شلوغ و توریستی، از رستوران‌های کوچک محلی غذا بگیرید یا حتی غذای خیابانی بخورید. غذاهای خیابانی بسیار لذیذ هستند و با وجود اینکه قیمت کمی دارند، مفصل و سیرکننده هستند.

رستوران‌های نزدیک ساحل که غذاهای دریایی سرو می‌کنند معمولا هزینه‌های بسیار بالایی دارند. می‌توانید غذاهای دریایی را در رستوران‌های کوچک‌تر امتحان کنید یا حتی خودتان ماهی و سایر آبزیان تازه را تهیه کنید و دست به کار شوید.

فعالیت‌های تفریحی مختلف را امتحان کنید

دلیل اصلی سفر بسیاری از گردشگران به قبرس، سواحل زیبا و بی‌نظیر این جزیره‌ی زیبا است. ورود به این سواحل رایگان است اما برای اجاره‌ی تخت و چتر و سایر خدمات باید هزینه‌ی جداگانه بپردازید. توصیه‌ی ما این است که در سفر به قبرس، اصرار به ماندن در ساحل نداشته باشید و جاذبه‌های گردشگری متعدد و متنوع را تجربه کنید. بسیاری از جاذبه‌های گردشگری قبرس رایگان هستند مثلا موزه‌ها. پارک‌ها و دهکده‌های تاریخی متعددی هم وجود دارند که در آنها هم می‌توانید از تماشای چشم‌اندازهای زیبای طبیعی و آثار تاریخی لذت ببرید و هم از سیل جمعیت گردشگران دور بمانید و سفری آرام‌تر را تجربه کنید.

از اتوبوس استفاده کنید

ارزان‌ترین وسیله‌ی حمل و نقل عمومی در قبرس به خصوص در سفرهای بین شهری، اتوبوس است. کرایه‌ی خودرو هم ارزان تمام می‌شود به شرطی که از قبل رزرو کنید.

جاهای دیدنی قبرس

این جزیره‌ی کوچک، تاریخی پرفراز و نشیب دارد. امپراتوری‌های گوناگون در قرن‌های متمادی بر این جزیره تسلط یافته‌اند و هر کدام از آنها یادگاری در قبرس به جای گذاشته‌اند. بسیاری از گردشگران برای لذت بردن از سواحل شنی و آفتابی به قبرس سفر می‌کنند اما این جزیره‌ی کوچک، جاذبه‌های متنوعی دارد؛ از موزه‌ها و صومعه‌ها گرفته تا کلیساهای بیزانسی. پوشش گیاهی و جانوری منحصربه‌فرد و چشم‌اندازهای بی‌نظیر طبیعی این جزیره، فرصت فوق‌العاده‌ای را برای ورزش‌ در دل طبیعت فراهم کرده است. از این رو، مشتاقان کوه‌نوردی، پیاده‌گردی و دوچرخه‌سواری در قبرس ناامید نمی‌شوند و به اندازه‌ی غواصان و شناگران، حتی شاید بیشتر، از سفر خود لذت می‌برند.

در ادامه با تعدادی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری قبرس آشنا می‌شویم.

منطقه‌ی باستانی کورایون (Kourion)

تعداد مناطق باستانی و آثار تاریخی در قبرس بسیار زیاد است اما یکی از مهم ترین و جالب توجه‌ترین‌های آنها، منطقه‌ی باستانی کورایون است که در صخره‌های ساحلی با چشم‌انداز زیبایی از مناطق حومه و دریای مدیترانه واقع شده است. این منطقه‌ی شگفت‌انگیز بخش‌های مختلفی دارد که مشهورترین آنها تئاتر کورایون و خانه‌ی استولیوس (House of Eustolios) است. این آثار تاریخی که به خوبی حفظ و نگهداری شده‌اند، تنها گوشه‌ای از جاذبه‌های این منطقه‌ی باستانی هستند. کلیسای بیزانس با ستون‌های سقوط کرده و کف‌های موزاییک شده به شیوه‌های باستانی از دیگر جذابیت‌های این منطقه‌ی تاریخی است.

کورایون در سواحل جنوب غربی قبرس قرار دارد و یکی از آثار ثبت شده در میراث جهانی یونسکو است. قدمت این آثار تاریخی به دوران امپراتوری روم برمی‌گردد. کورایون یکی از مکان‌های چتربال سواری یا پاراگلایدینگ در قبرس است. در بیشتر روزهای سال می‌توانید پرواز با پاراگلایدر را بر فراز این منطقه‌ی باستانی تجربه کنید.

راهنمای سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

قلعه‌ی سنت هیلاریون (St. Hilarion)

یکی از زیباترین قلعه‌ی تاریخی مدیترانه، بقایای قلعه‌ی سنت هیلاریون است که با داستان‌ها و افسانه‌های زیادی گره خورده است. این قلعه‌ی باشکوه و دیدنی در کوهستان کایرنیا (Kyrenia) ساخته شده که در ابتدا یک صومعه بوده و نام خود را از نام راهبی گرفته که این مکان را برای ساخت صومعه انتخاب کرده است. این صومعه و کلیسا در قرن دهم ساخته شدند و از قرن یازدهم ساخت قلعه و برج و بارو توسط امپراتوری روم شرقی آغاز شد. این قلعه دارای سه قسمت بوده است. دو قسمت پایینی مقاصد نظامی و اقتصادی داشته‌اند و قسمت بالایی محل سکونت خانواده‌ی سلطنتی بوده است. بر فراز این قلعه می‌توانید چشم‌اندازهای فوق‌العاده‌ای از جزیره را نظاره کنید. اگر در سفر به قبرس برای بازدید از یک قلعه زمان دارید، سر زدن به قلعه‌ی سنت هیلاریون را به هیچ وجه از دست ندهید.

راهنمای سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

لارناکا

لارناکا شهری در جنوب شرقی قبرس و دسترسی به آن بسیار ساده است، این شهر با وجود اینکه گردشگاه‌های توریستی و ساحلی متعددی دارد، هنوز هم شکل سنتی و جو محلی خود را حفظ کرده است. لارناکا یکی از محبوب‌ترین مقصدهای گردشگری در قبرس است و تمام امکانات لازم برای لذت بردن از سواحل آفتابی و ورزش‌های آبی را در اختیار گردشگران می‌گذارد. یک میدان قدیمی به نام Turkish Quarter و کلیسای سنت لازاروس (St. Lazarus) جلوه‌ی دیگری به این شهر داده‌اند و به جاذبه‌های گردشگری آن تنوع بخشیده‌اند. بخش‌های مرکزی شهر تمام امکانات یک شهر مدرن را دارد در نتیجه لارناکا یک شهر کامل است که در آن انواع جاذبه‌های گردشگری را خواهید دید. دریاچه‌ی نمک در غرب لارناکا، در فصل بهار میزبان فلامینگوهای صورتی است. در نواحی حومه‌ی لارناکا می‌توانید از گشت و گذار در دهکده‌های کوچک و بزرگی که روی تپه‌ها ساخته شده‌اند لذت ببرید و جاذبه‌های گردشگری فرهنگی را تماشا کنید.

در واقع لارناکا یک مقصد گردشگری کامل است که همه‌ی گردشگران با همه‌ی سلیقه‌ها را راضی می‌کند. هم دوستداران تفریحات ساحلی از امکانات و سواحل زیبای آن لذت می‌برند و هم علاقه‌مندان به آثار تاریخی و فرهنگی، از این سفر بی‌نصیب نمی‌مانند. دوستداران طبیعت و دهکده‌های آرام هم می‌توانند تعطیلات دلخواه خود را در لارناکا بگذرانند.

راهنمای سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

شبه جزیره‌ی کارپاس

یکی از دیدنی‌ترین مناطق قبرس، شبه‌جزیره‌ی کارپاس است که در سواحل طلایی در شمال شرقی جزیره با پس‌زمینه‌ای از تپه‌های رنگارنگ قرار گرفته است. در این منطقه که معمولا از چشم گردشگران دور می‌ماند، مسیرهای پیاده‌روی زیبا، دهکده‌های دنج و دیدنی و آثار تاریخی پنهانی وجود دارد که مطمئنا توجه شما را جلب خواهد کرد. اگر می‌خواهید جنبه‌ی کشف نشده و توسعه‌ی نیافته‌ی زندگی در این جزیره را ببینید، باید به این منطقه سفر کنید. این منطقه، وسایل حمل و نقل عمومی ندارد و باید اتومبیل کرایه کنید یا با اتومبیل یکی از اهالی به گوشه و کنار آن سر بزنید. در این شبه‌جزیره علاوه بر جاذبه‌های طبیعی و سواحل دیدنی، آثار تاریخی و کلیساهای قدیمی هم وجود دارد و در مجموع برای کسانی مناسب است که دوست دارند سفر آرام‌تری را دور از هیاهوی گردشگران تجربه کنند.

راهنمای سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

منطقه‌ی باستانی سالامیس (Salamis)

این منطقه‌ی باستانی گسترده میزبان بناهای تاریخی مرمرین بسیار ارزشمندی است و در کنار منطقه‌ی باستانی کورایون، مهم‌ترین آثار تاریخی این جزیره را در بر دارند. در این مجموعه، آثار تاریخی از دوره‌های مختلف به یادگار مانده است که تاریخ طولانی و پر فراز و نشیب این جزیره را نشان می‌دهد. کلیساهای دوران روم شرقی، تندیس‌های بزرگ و سایر آثار تاریخی که توانایی مهندسی گذشتگان را نشان می‌دهد در کنار هم در این مجموعه قرار گرفته‌اند و توجه گردشگران به خصوص علاقه‌مندان به تاریخ و معماری را جلب می‌کنند. منطقه‌ی باستانی سالامیس در قبرس شمالی قرار دارد و به راحتی با یک سفر یک روزه و کوتاه از نیکوزیا می‌توانید خود را به آنجا برسانید.

قلعه‌ی کلوسی (Kolossi)

اگر قرار بود رقابتی برای انتخاب جالب‌ترین قلعه‌ی قبرس برگزار می‌شد، این قلعه‌ی دیدنی جزو برترین‌ها بود. این قلعه‌ی کوچک و کامل، خارج از شهر لیماسول قرار دارد و در ابتدای ساختش به عنوان مرکز فرماندهی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این قلعه جایگاه عالی و مناسبی دارد و مشرف به خطوط ساحلی واقع شده است. قلعه‌ی کلوسی در قرون وسطی، دارای اهمیت زیادی در زمینه‌های دفاعی و نظامی بوده است. بنای اصلی احتمالا در سال ۱۲۱۰ ساخته شده است. تاریخ ساخت بنای فعلی مربوط به سال ۱۴۵۴ است.

راهنمای سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

کیپ گریکو (Cape Greco)

حتی در سواحل جنوبی شلوغ جزیره‌ی قبرس می‌توانید بخش‌هایی را پیدا کنید که دنج و خلوت هستند و از چشم گردشگران دور می‌مانند. کیپ گریکو یک پارک ملی ساحلی است که مسیرهای پیاده‌روی متعددی دارد که از گردشگاه Agia Napa شروع می‌شوند. پوشش گیاهی این منطقه بسیار دیدنی و جالب توجه است به خصوص گونه‌هایی از ارکیده‌های وحشی بومی که اوایل بهار گل می‌دهند. جذاب‌ترین بخش این منطقه سواحل زیبا با پس‌زمینه‌ی آب‌های لاجوردی دریا است.

راهنمای سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

دهکده‌های کوهستان ترودوس (Troodos)

کوهستان ترودوس در جنوب غربی جزیره، میزبان دهکده‌های کوچک و برگ و زیبایی است که خانه‌های سنتی و خیابان‌های سنگ‌فرش دارند. این دهکده‌ها میزبان تعدادی از زیباترین و شگفت‌انگیزترین کلیساها و صومعه‌های قبرس هستند که با نقاشی‌های دیواری زیبا تزیین شده‌اند. قدمت این نقاشی‌ها به دوران قرون وسطی برمی‌گردد. کلیساهای این منطقه علاوه بر زیبایی، از نظر تاریخی هم حائز اهمیت هستند به نحوی که ۹ تای آنها در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند. اگر برای بازدید از همه‌ی این کلیساها وقت ندارید و می‌خواهید فقط یکی از آنها را ببینید، کلیسای  Archangelos Michail را که در روستای کوچک پدولاس (Pedoulas) قرار دارد، انتخاب کنید.

خانه‌ی دیونیسوس (Dionysus)

یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری پافوس (Paphos) خانه‌ی دیونیسوس است که به خاطر مجموعه‌ی شگفت‌انگیزی از کف‌پوش‌های موزاییکی باستانی شهرت دارد. این کف‌پوش‌ها به خاطر رنگ‌های زنده‌ای که دارند و از آنجایی که به خوبی حفظ شده‌اند و آسیب کمی دیده‌اند، بسیار مورد توجه گردشگران و علاقه‌مندان به تاریخ و معماری قرار گرفته‌اند. یکی از شناخته ‌شده‌‌ترین موزاییک‌‌ها در بخش پشتی خانه یافته شده است و در آن ماجرای بازگردانده شدن گانومده (Ganymede) به المپوس توسط یک عقاب روایت می‌شود. با این‌ وجود مشهورترین موزاییک این منطقه به ماجرای فتح و پیروزی دیونیسوس و سواری او بر روی ارابه خدایان که توسط یوزپلنگ‌ها کشیده می ‌شود اشاره دارد.

موزه‌ی قبرس

قبرس علاوه بر آثار باستانی و مناطق تاریخی متعددی که دارد، میزبان تعداد زیادی موزه‌ی تاریخی است. یکی از مهم‌ترین موزه‌های این جزیره‌، موزه‌ی قبرس نام دارد که در شهر نیکوزیا واقع شده و گوشه‌هایی از تاریخ طولانی و پر فراز و نشیب این جزیره را به تصویر می‌کشد. این موزه که به خوبی نگهداری می‌شود، گردشگران را به سفری از دوران نوسنگی تا دوران امپراتوری عثمانی می‌برد. آثار و صنایع دستی به نمایش درآمده در موزه، هنر پیشرفته و متعالی هر دوره‌ی تاریخی را نمایش می‌دهد. جالب توجه‌ترین بخش این موزه، نمایشگاه مجموعه‌ی بزرگی از تندیس‌های سفالی است که قدمت آنها به قرن هفتم پیش از میلاد برمی‌گردد. حتی اگر برای لذت بردن از ساحل و تفریحات آبی به قبرس سفر کرده‌اید، فرصت تماشای این موزه‌ی بی‌نظیر را از دست ندهید.

ساحل نیسی (Nissi)

این ساحل، مشهورترین ساحل قبرس است. این ساحل شنی سفید که در کنار دریای فیروزه‌ای، جلوه‌ای رویایی دارد، تابستان‌ها بسیار شلوغ است و گردشگران زیادی برای لذت بردن از زیبایی آن، به این منطقه سفر می‌کنند. حتی با وجود جمعیت زیاد گردشگران، باز هم زیبایی این ساحل قابل چشم‌پوشی نیست. آب این بخش از دریا در نواحی ساحلی بسیار شفاف و کم‌عمق و آرام است و همین دلایل باعث شده که این ساحل مقصد مناسبی به خصوص برای خانواده‌هایی باشد که فرزند کوچک دارند. در تابستان، تفریحات، رویدادهای فرهنگی و امکانات مختلفی برای گردشگران در نظر گرفته می‌شود بنابراین شما یک روز کامل را می‌توانید در این ساحل تفریح کنید بدون اینکه متوجه گذر زمان شوید.

کایرنیا (Kyrenia)

زیباترین شهر قبرس شمالی که کایرنیا یا گیرنه (Girne) نام دارد، نشانه‌هایی از امپراتوی عثمانی را در خود دارد. قلعه‌ی کایرنیا مشرف به این شهر بندری و در شرق آن واقع شده است و بالا رفتن از آن فرصت فوق‌العاده‌ای را برای گردشگران فراهم می‌کند تا زیباترین چشم‌اندازها از سراسر شهر را نظاره کنند. کوچه‌های باریک قدیمی با خانه‌های چوبی زیبا، محیط زیبایی برای قدم زدن و گشت و گذار در شهر را فراهم کرده‌اند. اگر از گشت و گذار خسته شدید و خواستید کمی استراحت کنید، یکی از کافه‌های دیدنی مشرف به بندر را انتخاب کنید.

کاروانسرای بویوک (Büyük Han)

این کاروانسرا در سال ۱۵۷۲ ساخته شده و یکی از بهترین نمونه‌های معماری زمان خود است. کاروانسراها، اماکن اقامتی بین راهی بوده‌اند که بخش‌های مختلفی از جمله مکانی برای نگهداری وسایل تجار، مکانی برای نگهداری و غذا دادن به اسب‌ها و شترها و حمام و جای خواب داشته‌اند. مسافران و تاجران در مسیر سفر خود به شهرهای مختلف در این کاروانسراها شب را به صبح می‌رساندند و اقامت می‌کردند.

این کاروانسرای قدیمی هم با دقت و زحمت زیادی بازسازی شده تا به خوبی یادآور گذشته‌ی خود باشد. مکان‌هایی که به عنوان خوابگاه مسافران مورد استفاده قرار می‌گرفته اکنون به فروشگاه، کافه و گالری‌های هنری تبدیل شده است. این کاروانسرا در نیکوزیای شمالی قرار دارد و فقط چند قدم با خیابان لدرا (Ledra) فاصله دارد.

سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

بنیاد فرهنگی ماکاریوس (Makarios): موزه‌ی بیزانس

کسانی که به آثار هنری مذهبی قبرس علاقه‌مند هستند از سر زدن به موزه‌ی بیزانس که در بنیاد فرهنگی ماکاریوس قرار دارد، لذت می‌برند. در این موزه، مجموعه‌ی وسیعی از نمادهای مسیحیت از دوران بیزانس تا قرن نوزدهم به نمایش درآمده است. علاقه‌مندان به تاریخ و هنر مذهبی از مهم‌ترین اثر موجود در این مجموعه یعنی موزاییک‌های کاناکاریا (Kanakaria) استقبال زیادی می‌کنند.

مسجد سلیمیه

یکی از دیدنی‌ترین آثار تاریخی و نمادهای نیکوزیای شمالی، مسجد سلیمیه است که در ابتدا تحت عنوان کلیسای جامع ایا صوفیه ساخته شد. ساخت و تکمیل این مجموعه‌ی‌ مذهبی ۷۸ سال طول کشید و در نهایت در سال ۱۳۲۶ به پایان رسید. این مکان از قرن شانزدهم میلادی به بعد یعنی پس از تسلط امپراتوری عثمانی بر جزیره، به مسجد تبدیل شده است. ترکیب طراحی استادانه‌ی کلیساهای قرون وسطایی و طراحی ساده‌ی مساجد دست به دست هم داده تا این بنای تاریخی، علاوه بر جنبه‌ی مذهبی از نظر زیبایی و معماری هم بسیار مورد توجه قرار بگیرد. برای ورود به این مسجد و بازدید از آن باید لباس مناسب اماکن مذهبی را بپوشید و بانوان باید موی خود را بپوشانند. مسجد سلیمیه ۵ دقیقه پیاده با خیابان لدرا فاصله دارد.

سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

موزه لونتیس (Leventis)

موزه‌ی لونتیس نیکوزیا که اخیرا بازسازی شده در یک خانه‌ی قدیمی برپا شده و با نمایش صنایع دستی و آثار مردم‌شناسی، تاریخ و فرهنگ منطقه را در معرض دید علاقه‌مندان گذاشته است. اگر به تاریخ علاقه‌مند هستید، در سفر به قبرس بازدید از این موزه را نباید از دست بدهید. این موزه به خاطر نمایشگاه‌های متعددی که به خوبی نگهداری شده‌اند، عنوان موزه‌ی سال اروپا را از آن خود کرده است. در میان آثاری که در این موزه به نمایش درآمده است، آثار ارزشمندی متعلق به ۲۳۰۰ سال پیش از میلاد هم به نمایش درآمده است. سنت‌ها و آداب و رسوم منطقه و آثار به جامانده از دوران استعمار و دوران امپراتوری عثمانی از بخش‌های دیگر این موزه‌ی دیدنی هستند.

منطقه‌ی Mesaoria

این منطقه در غرب نیکوزیا قرار دارد و میزبان دهکده‌های کوچک و صومعه‌های تاریخی و دیدنی است. اگر خودتان وسیله نقلیه داشته باشید یا اتومبیل کرایه کرده باشید، این منطقه مقصدی عالی برای سفر یک روزه است تا از زندگی شهری و شلوغی جمعیت گردشگران فاصله بگیرید. از میان روستاهای این منطقه می‌توان پریسترونا (Peristerona) را نام برد که در ۳۰ کیلومتری غرب نیکوزیا قرار دارد و روستایی دنج و آرام است که بازدید از آن خالی از لطف نیست. این دهکده یک کلیسا به نام کلیسای سنت بارناباس و هیلاریون (St. Barnabas and Hilarion) دارد که متعلق به قرن دهم است و با پنج گنبد زیبایش شناخته می‌شود. نقاشی‌های دیواری داخل کلیسا و برج‌های آن بسیار دیدنی و جالب توجه هستند.

از این دهکده اگر به سمت جنوب سفر خود را ادامه دهید به صومعه‌ی ماهراس (Maheras) می‌رسید که در یک مکان آرام و دنج روی یک تپه‌ی صخره‌ای قرار دارد. برای بازدید از صومعه‌ی Agios Irakleidios و منطقه‌ی باستانی Tamassos که قدمت آن به قرن ششم برمی‌گردد، باید سفر خود را به سمت شمال شرقی ادامه دهید.

بلاپایس (Bellapais)

یکی از مشهورترین جاذبه‌های گردشگری قبرس، منطقه‌ی بلاپایس است در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی نیکوزیا قرار دارد. در این دهکده، کلبه‌های کوچک و قدیمی سفید به صورت پراکنده در دامنه‌ی تپه‌ها قرار گرفته‌اند و در نهایت به بقایای یک صومعه‌ی قدیمی به نام صومعه‌ی بلاپایس می‌رسند. مناظر طبیعی و زیبای این منطقه به تنهایی بسیار جذاب و دیدنی هستند اما جالب توجه‌ترین بخش بلاپایس برای گردشگران، صومعه‌ی تاریخی آن است. طاق‌های حکاکی شده و درختان سروی که ایوان‌های این صومعه را احاطه کرده‌اند بر زیبایی و جذابیت آن افزوده‌اند. از بام این صومعه، چشم‌اندازهای زیبایی از نواحی ساحلی قبرس شمالی قابل مشاهده است. وسیله‌ی نقلیه‌ی عمومی برای سفر مستقیم به این بخش از قبرس وجود ندارد اما با مینی‌بوس می‌توانید خود را از نیکوزیای شمالی به منطقه‌ی کایرنیا و سپس با یک تاکسی خود را به این دهکده برسانید.

راهنمای سفر به قبرس
راهنمای سفر به قبرس

فاماگوستا (Famagusta)

یکی از زیباترین شهرهای این جزیره، فاماگوستا است که در گوشه و کنار آن بناهایی به سبک گوتیک خودنمایی می‌کند. این منطقه تاریخ خونین و پرتلاطمی را پشت سر گذاشته است. مجموعه‌ای از قلعه و برج و باروهای ونیزی در اطراف شهر دیده می‌شود. در میان خانه‌های ویران منطقه‌ی قدیمی شهر، بقایای کلیساها و کاخ‌هایی دیده می‌شود که همگی نشانی از تاریخ و فرهنگ گذشته‌ی این منطقه هستند. درست در مرکز شهر و در میدان اصلی، مسجدی به نام مسجد مصطفی پاشا قرار دارد که در گذشته کلیسایی به نام Agios Nikolaos بوده است. این مسجد یکی از بهترین نمونه‌های حفظ‌ شده‌ی معماری گوتیک در این منطقه است.

بقایای کلیسای بدون سقف سنت جرج با نقاشی‌های دیواری زیبا از دیگر جذابیت‌های این منطقه برای گردشگران است. درون دیواره‌های این شهر و در کرانه‌های سرسبز، بقایایی از کلیساهای قدیمی سنت ماری و کارملیت (Carmelite) دیده می‌شود. با مینی‌بوس و از شهر نیکوزیا می‌توانید خود را به فاماگوستا برسانید و از جاذبه‌های تاریخی منحصربه‌فرد آن دیدن کنید.

قلعه‌ی بوفاونتو (Buffavento)

این قلعه‌ی دیدنی که به مراتب پیچیده‌تر از قلعه‌ی سنت هیلاریون است، کمتر مورد توجه گردشگران قرار دارد و گردشگران معمولا بازدید از آن را از قلم می‌اندازند. این قلعه در شرق کایرنیا بر فراز یک کوه ساخته شده است. این قلعه از نظر وسعت، زیاد چشمگیر نیست اما در منطقه‌ای زیبا واقع شده و مشرف به تپه‌های سرسبز قرار دارد. برای اینکه چشم‌انداز زیبایی از ساحل و مناطق اطراف را تماشا کنید از این قلعه بالا بروید.

این قلعه در دروان بیزانس ساخته شده و نقشی بسیار مهم و حیاتی در دفاع از خطوط ساحلی داشته است. این قلعه از شرق و قلعه‌ی سنت هیلاریون از غرب، مراکز دفاعی مهم این جزیره بوده‌اند. وسیله‌ی نقلیه‌ی عمومی برای دسترسی به این قلعه وجود ندارد. برای بازدید از این قلعه و قلعه‌ی سنت هیلاریون می‌توانید یک سفر کوتاه یک روزه ترتیب دهید. بوفاونتو در ۵۲ کیلومتری شمال شرقی نیکوزیا قرار دارد.

رژیم غذایی در قبرس

سفر به قبرس بدون امتحان کردن طعم لذیذ غذاهای متنوع آن کامل نمی‌شود. آشپزی قبرس ترکیبی از آشپزی ترکی و یونانی و شیوه‌های سنتی آشپزی است. علاوه بر غذاهای اصیل و سنتی در قبرس می‌توانید انواع غذاهای بین‌المللی و غذاهایی از اقوام گوناگون را هم پیدا کنید اما توصیه‌ی ما این است که فرصت امتحان کردن غذاهای سنتی را از دست ندهید.

غذاهای قبرس با ذائقه‌ی ما ایرانی‌ها بسیار تناسب دارند. قبرسی‌ها در تهیه‌ی غذاهای خود از سبزیجات فراوان و غلات زیادی استفاده می‌کنند. شیر بز، انواع پنیر، زیتون، سیب زمینی و سبزیجات معطر از مواد اولیه‌ی اصلی در تهیه‌ی غذاهای قبرسی هستند.

در هر گوشه‌ای از قبرس که قدم بگذارید از شهرهای بزرگ تا دهکده‌های کوچک، غذاخوری‌هایی را خواهید دید که سوولاکی (souvlaki) سرو می‌کنند؛ کبابی که با گوشت مرغ تهیه می‌شود و آن را با نان پیتا سرو می‌کنند. معمولا همه‌ی هتل‌ها رستورانی دارند که غذاهای سنتی سرو می‌کند اما بهترین کار این است که به رستوران‌های کوچک و محلی سر بزنید و علاوه بر لذت بردن از طعم غذا، زندگی اهالی جزیره را از نزدیک لمس کنید. در این رستوران‌های کوچک می‌توانید تنوع بی‌نظیری از مزه (Meze) را امتحان کنید؛ مزه خوراکی است که معمولا به عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی سرو می‌شود و در کشورهای زیادی رایج است. اگر گیاه‌خوار هستید می‌توانید مزه‌های گیاهی را سفارش دهید و امتحان کنید اما در اصل مزه با گوشت یا ماهی تهیه می‌شود و ساید دیش‌های مختلفی مثل انواع سالاد، سیب‌زمینی و تخم مرغ دارد.

در ادامه با تعدادی از غذاهای قبرسی آشنا می‌شویم.

مزه: به معنای وعده‌های غذایی کوچک است. این خوراک از ترکیب چند غذا تشکیل می‌شود که هر کدام مقدار اندکی دارند. در واقع اگر می‌خواهید چند غذا را یکجا با هم امتحان کنید، انواع مزه را سفارش دهید.

کالاماری: ماهی سرخ شده است که با آب لیموی تازه طعم‌دار می‌شود.

فتا: پنیر سفید و شور که از شیر گوسفند یا بز تهیه می‌شود و در محلول آب‌نمک آن را نگه می‌دارند.

Halloumi: نوعی پنیر است که از شیر بز یا گوسفند تهیه می‌شود و نقطه‌ی ذوب بالایی دارد. آن را معمولا سرخ کرده یا کباب کرده مصرف می‌کنند. این پنیر را در ساندویچ‌ها و سالادها به کار می‌برند.

Horiatiki Salata: نوعی سالاد یونانی است که با گوجه، خیار، فلفل سبز، پنیر فتا، زیتون و روغن زیتون و سرکه تهیه می‌شود.

حموص (Hummus): نوعی دیپ است که با نخود و ارده تهیه می‌شود. این غذا در اصل لبنانی است و به عنوان بخشی از سینی‌های مزه سرو می‌شود.

تاهینی (Tahini  ): تاهینی یا ارده از دانه‌های کنجد کوبیده شده به دست می‌آید که آن را هم به عنوان دیپ و هم به عنوان ماده‌ی اولیه برای تهیه‌ی برخی غذاها استفاده می‌کنند.

Tirokafteri: نوعی دیپ پنیری پر ادویه و تند است.

دسرها و شیرینی‌های قبرسی

Souzouko: برای تهیه‌ی این شیرینی انواع آجیل را نخ می‌کنند و در شیره‌ی انگور می‌خوابانند. سپس آن را در جایی نگه می‌دارند تا خشک شود.

Glyko: نوعی کنسرو میوه‌ای است که با خرما، بادام، زردآلو، به، انگور و گیلاس تهیه می‌شود.

Kourabiedes: کیک‌های بادامی کوچک که با رویال آیسینگ پوشانده می‌شود.

Melomakarona: نوعی کیک عسلی

Finikia: کیک گردویی

Loukoumades: دونات‌های کوچک و شیرین قبرسی که با عسل سرو می‌شود.

Vasilopita: یک کیک سنتی است که برای سال نو تهیه می‌شود و یک سکه‌ی طلایی هنگام طبخ آن داخل کیک قرار می‌دهند. معتقدند کسی که این سکه را پیدا کند، سالی همراه با موفقیت و خوش‌شانسی خواهد داشت.

Kleftiko: نوعی غذای سنتی است که با گوشت بره تهیه می‌شود. برای تهیه کردن آن، گوشت را در آبلیمو و دارچین مارینه می‌کنند سپس به مدت ۲۴ ساعت در تنور می‌پزند.

Stifado: یک خوراک سنتی است که با گوشت خرگوش یا گوساله همراه با سرکه، پیاز، سیر و پونه‌ی کوهی تهیه می‌شود.

موساکا (Moussaka): این غذای لذیذ که در نواحی مدیترانه بسیار محبوب است از لایه‌های گوشت و بادمجان تشکیل می‌شود و با سس بشامل پوشیده می‌شود. سس بشامل، سس سفیدی است که با کره، آرد و شیر تهیه می‌شود.

Koupepia: این غذا ترکیبی از گوشت و برنج است که در برگ مو پیچیده می‌شود و شبیه‌ به دلمه‌ی برگ مو است.

Ekmek Kadayif: یک دسر محبوب قبرسی است. اگر به شیرینی‌جات علاقه‌دارید، در قبرس حتما شیرینی‌هایی مانند باقلوا و galatopureko را امتحان کنید. این شیرینی‌ها در واقع کیک‌هایی هستند که با عسل و انواع مغزها تهیه می‌شوند.


راهنمای سفر به قبرس , راهنمای سفر به قبرس , راهنمای سفر به قبرس , راهنمای سفر به قبرس , راهنمای سفر به قبرس , راهنمای سفر به قبرس , راهنمای سفر به قبرس ,راهنمای سفر به قبرس , راهنمای سفر به قبرس , راهنمای سفر به قبرس , راهنمای سفر به قبرس , راهنمای سفر به قبرس

Related posts

دیدگاهتان را بنویسید

Required fields are marked *