دیگچه مشهدی
دسر ها معمولا بعد از غذا مصرف می شوند و یک میان وعده ی خوشمزه می باشند و هر فردی علاقمند به خوردن دسری خوشمزه و متفاوت است. دیگچه به عنوان یک دسر محلی شهر مشهد محسوب می گردد که معمولا در ماه رمضان طرفداران بسیاری دارد همچنین دیگچه به عنوان یک نذری پرطرفدار نیز در ماه های محرم و صفر نیز شناخته شده است. در این مطلب شما را با طرز تهیه دیگچه مشهدی آشنا خواهیم کرد ، در ادامه با تاپ تراول همراه باشید.
دیگچه یکی از دسرهای خوشمزه و مخصوص شهر مشهد محسوب می شود که سالهای سال است در این شهر مرسوم است که مورد علاقه بسیاری از افراد است و غیر از مشهد در شهر های دیگر نیز تهیه می شود. این دسر به لطف وجود هل و زعفران و گلاب لذیذتر، خوشعطر و به لحاظ ارزش غذایی مغذیتر خواهد بود. دیگچه یا همان کته زعفرانی دستور پختی مشابه شیر برنج دارد و برای استفاده در ماه رمضان یا ایام عزاداری ماه محرم و صفر مناسب است. دیگچه را می توانید به عنوان دسر خوشمزه و یا وعده صبحانه در کنار خانواده نوش جان کنید. دیگچه باید برشته و مغز پخت شود و تهیه آن نیاز به کمی دقت دارد تا مهارت کافی برای پخت آن دستتان بیاید. دیگچه مشهدی شباهت زیادی به یکی از دسرهای محبوب هندیان با نام پودینگ برنج دارد. این دسر به دلیل داشتن مواد مقوی مانند شیر و زعفران حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، D ، گروه ویتامینهای B وکربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین است.این غذا زود هضم و حاوی فیبر فراوان است بنابراین نقشی موثر در عملکرد بهتر رودهها و رفع یبوست دارد؛ این دسر به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E و املاح معدنی به زیبایی، طراوت و جوانسازی پوست کمک و از پیری زود رس پوست و چین و چروک جلوگیری میکند. علاوه بر این دیگچه به دلیل موادی مانند روی به تقویت و رویش مجدد موها کمک و از سفید شدن موها هم جلوگیری میکند.دسر دیگچه مشهدی برای افرادی که دوران نقاهت بیماری را سپری میکنند، کودکان در حال رشد، کهنسالان و اشخاصی که معده ضعیف دارند بسیار مفید است.
مواد لازم دیگچه مشهدی
برنج ایرانی : ۲ پیمانه
شیر : ۱/۵ لیتر
شکر : ۴ پیمانه
گلاب : ۱/۲ پیمانه
کره : ۳۰ گرم
زعفران : به مقدار لازم
پودر پسته : برای تزئین
پودر هل : ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه دیگچه
برای تهیه دسر دیگچه مشهدی برنج را شسته و به مدت یک تا دو ساعت خیس کنید. برنج را بگذارید خوب بپزد می توانید از برنج خورد استفاده کنید. وقتی آب برنج تبخیر شد شیر را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا شیر به خورد برنج برود. به ترتیب شکر را اضافه کرده و هم بزنید و سپس هل را اضافه کنید باید آنقدر مواد بجوشد تا سفت شود در آخر گلاب و بعد از چند دقیقه کره را اضافه کنید. دیگچه مشهدی آماده برای دم کردن است. وقتی دسر دیگچه به این مرحله رسید زعفران دم کرده را در گوشه ای از قابلمه بریزید و هم بزنید تا نیمی از آن زرد رنگ شود. دسر دیگچه را مثل برنج به مدت نیم ساعت دم کنید توجه داشته باشید که حرارت خیلی کم باشد. بعد در قابلمه را برداشته بگذارید تا خوب خنک شود و بعد در دیس دسر دیگچه مشهدی بر گردانید و با خلال پسته و زعفران برای سرو تزیین نمائید. برای برگرداندن دسر دیگچه قابلمه پخت باید نچسب باشد.
میتوانید از قالب مخصوص دسر استفاده کنید باید ته قالب را کمی با کره چرب کنید بعد از خنک شدن به راحتی از قابلمه و یا قالب جدا می شود. اگر شیر بیشتر باشد بهتر است چون در آخرکمی به صورت ژله ای و لرزان در می آید.
نکاتی برای پخت بهتر دیگچه مشهدی
- در طرز تهیه دیگچه مشهدی می توانید همانند طرز تهیه شله زرد می توانید از زعفران دم کرده نیز استفاده نمایید که در پایان کار به دیگچه اضافه می شود.
- می توانید هل را دم کنید و دم کرده را درون دیگچه اضافه نمایید.
- در حین هم زدن هیچ وقت ته دیگ را جدا نکنید و از روی ته دیگ هم بزنید.
- در تهیه دیگچه می توانید از کمی کره یا خامه هم استفاده نمایید.