دیدنی های صحنه
شهرستان صحنه از شهرستانهای استان کرمانشاه در غرب ایران است. شهرستان صحنه دارای آب و هوای معتدل کوهستانی و ییلاقی می باشد، بطوریکه با تقسیم استان بـه دومنطقـه سـردسیـر و گرمسیر ، شهرستان صحنه جزء نیمه سردسیر استان محسوب می گردد. از رودخانه های مهم شهرستان می توان گاماسیاب ، دینور آب و جامیشان را نام برد و جاهای دیدنی و سرابهای پر آب آن که هر بیننده ای را جذب خود می نماید عبارتند از در بند صحنه ، سراب ارمنی جان ، سراب سیرجان و سراب گروس میباشد. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با دیدنی های صحنه بیشتر آشنا شوید.
گوردخمه صحنه
گوردخمه صحنه یا گوردخمه دربند در بدنهٔ کوه شوق علی واقع در شمال شهر صحنه و سمت راست رود دربند حجاری شده است. این گوردخمهها در بین اهالی محل به قبر کیکاوس، فرهاد تراش و گور شیرین و فرهاد معروف است. در طول مسیر رسیدن به گور دخمه صحنه، که برخی آن را یکی از نادرترین گوردخمه های دوطبقه مادها میدانند، درختان میوه و درختان جنگلی وجود دارد که پوشش زیبایی را به این منطقه بخشیده اند.
به فاصله یک صدمتری از گوردخمه بزرگ، گوردخمه دیگری وجود دارد که جهت آن به طرف شرق است. با توجه به این که نوع تراش این گوردخمه شبیه گوردخمه بزرگتر است، بنابراین می توان گفت که این دو دخمه هم زمان ساخته شده اند.
تخت شیرین
تخت شیرین ، بازمانده و نشانهای از افسانههای کهن دیدار شیرین و فرهاد است.وجه تسمیه این محل برگرفته از تختهی سنگ بزرگی است که در این محوطه قرار دارد.
سراب صحنه
سراب صحنه در محلی به نام دربند قرار دارد که دره ای پر از درختان سرسبز است که احتمالا تفرجگاه شاهان زیادی در طول تاریخ بوده است. طبیعت بینظیر باعث شده که در این دره امکانات تفریحی و اقامتی زیادی درست شود و گردشگران بسیاری به اینجا بروند. آب دره از چهارچشمه که در سمت شمالی دره قرار گرفته سرچشمه می گیرد در آنجا در زمان هایی نه چندان دور آبشار کوچکی قرار داشت که خشکسالی آن را به آبشار خشکه معروف کرده است. اطراف چهارچشمه اوج زیبایی این دره است جایی پر از تفرجگاه های تفریحی و درختان انبوه که کافیست یک بار به آنجا بروید تا ببینید که چگونه شیفته طبیعت اینجا شده اید و از بودن در آنجا سیر نمی شوید.
منطقه امروله و دالاخانی
امروله و دالاخانی دو کوه مرتفع در منطقه حفاظتشده شهر صحنهاند و نام این منطقه از این دو کوه گرفته شده است. امروله از دو بخش امرو و له تشکیل شده است؛ امرود به معنی گلابی وحشی و له به معنی کوچک است، چون این منطقه پوشیده از درختهای امرود است این نام را برایش انتخاب کردهاند. کوه دالاخانی یکی از کوههای رشتهکوه زاگرس است که پوشش گیاهی سرسبز و چشمههای آب فراوانی دارد. در منطقه حفاظتشده و شکار ممنوع امروله و دالاخانی حیواناتی مانند پلنگ، گربه وحشی، سیاهگوش، روباه و کفتار زندگی میکنند.
روستای کندوله
روستای کندوله از توابع بخش دینور شهرستان صحنه در استان کرمانشاه، در فاصله ۵۲ کیلومتری شهر صحنه قرار گرفته است. این روستای زیبا از شمال به کوه کوله بزرگ، از شمال غرب به کوه خره سیاه و از جنوب به کوه پیر آفتاب محدود میشود و جادهای آسفالته و مناسب دارد. روستای کندوله در ناحیه کوهستانی استقرار یافته و از سطح دریا ۱۹۷۰ متر ارتفاع دارد، آب و هوای کندوله معتدل و کوهستانی است. در بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان سرد است. برخی بنای روستای کندوله را به دوران آل بویه نسبت میدهند. گفته میشود این محل در اصل مکان قلعه رکنالدوله بوده است که بعدها به صورت «کندوله» درآمده است.