دیدنی های بوشهر
استان بوشهر پایتخت انرژی ایران، در قسمت جنوبی کشور و در حاشیه خلیج فارس قرار گرفته است. هفدهمین استان بزرگ کشور به دلیل قرار گرفتن در ساحل استراتژیک خلیج فارس، صادرات و واردات دریایی، صنعت صیادی، وجود ذخایر نفت و گاز، کشاورزی و نخلداری و وجود نیروگاه هستهای از اهمیت راهبردی و اقتصادی ویژهای برخوردار است. فهرستی از مکان های تاریخی، ابنیه دیدنی، جاذبه های طبیعی و… در این شهر قرار دارد که می توان در یک سفر سیاحتی تنها به دیدار بخشی از آن قناعت کرد.در ادامه مطلب همراه تاپ تراول باشید تا با دیدنی های بوشهر بیشتر آشنا شوید.
قلعه خورموج
قلعه خورموج که قسمتى از آن به نام قلعه محمدخان دشتى و قسمت دیگر آن به نام قلعه جلالخان معروف بوده در شهر خورموج قرار داد. از این بنا براى سکونت و مقاصد نظامى و دیدهبانى استفاده مىشده است. شاهنشینها و گوشوارهها به سبک سلجوقى بنا شده بودند. گچبرى دیوارها و درون اتاقها و تزیینات اصلى قلعه بسیار جالب است و سبک بنا با بناسازى و گچبرى و طاقسازى کاخ اردشیر در فیروزآباد فارس همانند است.
عمارت گلشن
این عمارت تاریخی در محله قدیمی بهبهان بوشهر ساخته شده است و قدمتش به حدود ۱۷۰ سال پیش برمیگردد. عمارت گلشن تا دریا فقط ۱۰ متر فاصله دارد و همین باعث میشود باد شمال و نسیم دریا به داخل این عمارت بوزد و فضایش را دلانگیزتر کند.
عمارت ملک بوشهر
عمارت ملک مجموعه ساختمانی تاریخی واقع در بخش مرکزی شهرستان بوشهر یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر است که در دوران قاجار ساخته شده و قدمت آن به ۱۰۰ سال میرسد. صاحب این عمارت، یکی از تجار و بازرگانان معروف و ثروتمند بوشهر به نامِ «محمد مهدی ملک التجار» بود.
کوه نمکی جاشک
گنبد نمکی جاشک یکی از زیباترین گنبدهای نمکی خاورمیانه است که هنوز فعال است. این کوه نمکی منحصربهفرد ۱۲ کیلومتر طول و ۴.۵ کیلومتر عرض دارد. چیزی که این گنبد نمکی را از گنبدهای نمکی دیگر متمایز میکند وجود غارها، آبشارها، بلورها و نوع نمکهای این کوه است.
کاروانسرای مشیرالملک دشتستان
کاروانسرای مشیرالملک در سال 1250 شمسی به فرمان حاج میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک ساخته شد و تا سال 1300 شمسی به عنوان کاروانسرا استفاده میشد که به دلیل واقع شدن شهر برازجان بر سر راه تجارتی شیراز به بوشهر مکانی مناسب جهت استراحت کاروانیان بوده است.
قلعهٔ نصوری
قلعه نصوری واقع در شهر بندر طاهری از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگان یکی از اثرهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است. «قلعهٔ نصوری» در ۲۵۰ کیلومتری خاور استان بوشهر قرار گرفتهاست. قلعه نصوری به «قلعه شیخ» نیز مشهور بودهاست و متعلق به اوایل دوره قاجاریه است. ساخت قلعه به امر شیخ جبار نصوری درحدود ۱۸۰ سال پیش انجام یافته و معمار آن علی اضعر شیرازی بودهاست. مصالح به کاررفته، سنگهای بزرگ و ملاط آن گل و گچ است.
مسجد جامع بردستان
قدمت شهر بندی بوشهر را به زمان اردشیر شاه ساسانی نسبت می دهند و در کارنامه اردشیر بابکان از آن نام برده شده است. اما بندر کنونی بوشهر را ابومهیری (پسر ناخدا باشی کشتی های نادر شاه) ۳۰۰ سال پیش تاسیس کرد. در طی این سال ها آثار تاریخی زیادی برجای مانده است که مسجد جامع بردستان یکی از آن ها به شمار می آید. برخی دیرین شناسان آن را کهن ترین عمارت متعلق به دوره اسلامی نامیده اند. فاصله مسجد تا بازار اصلی بوشهر ۲۰۰ کیلومتر است که حدود دو ساعت زمان می برد.
بافت قدیمی بوشهر
بوشهر پر است از کوچه پس کوچه های تاریخی و سنتی . معماری بوشهری که در تمام ساختمان های این شهر به کار گرفته شده، از بافت سنتی و قدیمی با الهامی از معماری اسپانیا و ایتالیا شکل گرفته و خانه ها، راهورها، پنج دری ها و بالاخانه ها با سقف های بلند، درها و پنجره های هلالی با هلال های رنگی قرمز، سبز و آبی- که در اثر تابش نور خورشید مانع ورود حشرات می شده است- درهای چوبی از ساج و آبنوس، دیوارها و ستون های محکم و استوار از گچ، ساروج و آهک- که موجب خروج حرارت و رطوبت از داخل خانه به بیرون می شده است- و آب انبارهای زیرزمینی ساخته شده از سنگ، ساروج و آهک قدمت 200 ساله خود را حفظ کرده اند.
گور دختر
گور دختر یک آرامگاه سنگی است که در شهرستان دشتستان در استان بوشهر واقع شده است. ساخت این آرامگاه به زمان هخامشیان برمیگردد. بسیار شبیه به مقبرهی کوروش، اما کوچکتر از آن است. این بنا از تختهسنگهای بزرگ و به شکل مستطیل ساخته شده؛ تخت سنگها به صورت کاملا ابتدایی برش داده شده و به وسیلهی بستهای فلزی توکار به یکدیگر متصل شدهاند. مانند دیگر بناهای زمان هخامنشیان، در ساخت این مقبره نیز از هیچ ملاتی استفاده نشده است.
گورستان صخره ای سیراف
این مجموعه از گورستان تمدنها، دخمههای فراوان، چاههای عمیق، حوضچههای آب، سنگ قبرهای متعلق به دوره اسلامی، غارهای دستکند و طبیعی، آتشکده و… تشکیل شده است. گورستان تمدنها با هفت هزار حفره، در شش منطقه مختلف از این مکان قرار دارد. این گورهای مستطیل شکل عموما به طول ۲۱۰ سانتىمتر، عرض ۵۰ سانتىمتر و عمق ۴۰ تا ۸۰ سانتىمتر در سنگ کنده شدهاند و از ملات ساروج براى هندسیسازی یا پوشش سطح خارجى قبرها استفاده شده است.
سواحل خلیج فارس
اگر عاشق دریا و ساحل می باشید، حتما در اولین فرصت سفری به این استان داشته باشید. به دلیل داشتن بیشترین سواحل در کشور، استان و شهر “بوشهر” را قطب ساحلی کشور می نامند. سواحلی زیبا و مناسب برای تفریحات ساحلی و قدم زدن بر روی ماسه هایی که درخشش خاصی دارند از جمله جذابیت های این استا ن برای علاقمندان به دریا و ساحل می باشد.
بازار سنتی بوشهر
هر منطقه گردشگری در هر نقطه ای از جهان که باشد در کنار تمام زیبایی های طبیعی و تاریخی خود، بی شک سوغات ها و صنایع دستی و فرهنگی ویژه آن منطقه را در دل خود جای داده است. در شهر “بوشهر” نیز از زمان “قاجار” بازاری برای خرید و فروش و تجارت مردم بومی این شهر با دیگر مردمانی که به این شهر سفر می کرده بنا شده است. بازاری با معماری خاص و منحصر به فرد که هم اکنون نیز از دیدنی ترین جاذبه های این شهر می باشد. صنایع دستی به ویژه محصولات ساخته شده از چوب درختان این منطقه از زیباترین ساخته های بومیان این منطقه می باشد که در کنار “خرما” که مهم ترین محصول صادراتی این شهر است در این بازار بسیار به چشم می خورد.