دیدنی های آستانه اشرفیه
آستانه آشرفیه یکی از شهرستان های زیبای استان گیلان می باشد که در ۳۵ کیلومتری رشت و ۷ کیلومتری لاهیجان واقع شده است. نام اولیه شهر آستانه اشرفیه کوچان بوده است که بعدها به دلیل دفن جلال الدین اشرف که از برادران امام موسی کاظم (ع) بود به این نام تغییر کرد. در شهر آستانه اشرفیه می توانید جاذبه های گوناگونی را از جمله پل چوبی کیاشهر، پل خشتی نیاکو و … را ببینید .علاوه بر جاذبه های گردشگری آستانه اشرفیه دارای محصولات کشاورزی و خوراکی خاصی است. از جمله آن ها می توان به برنج آستانه اشرفیه اشاره کرد که از محبوبیت فوق العاده ای برخوردار است.در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با دیدنی های آستانه اشرفیه بیشتر آشنا شوید.
پل خشتی نیاکو آستانه اشرفیه
پل خشتی نیاکو مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان آستانه اشرفیه، بخش مرکزی، روستای نیاکو واقع شده و این اثر در تاریخ ۲ بهمن ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۷۸۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آرامگاه دکتر محمد معین
استاد دکتر محمد معین یکی از سرشناس ترین چهره ها در مفاخر ایرانی و به خصوص از چهرهای اثرگذار در فرهنگ زبان فارسی است. استاد معین اولین فرد در کشور است که موفق به اخذ درجه دکترا در زمینه فرهنگ و ادب پارسی شد.وی همچنین از هم دوره ای های مرحوم دهخدا نیز هست و بخشی از کار و مهارت خود را در کنار دهخدای ایران آموخت. دکتر معنی در سال ۱۳۵۰ چشم از جهان فروبست و آرامگاه وی در آستانه اشرفیه بنا شد. آرامگاه دکتر معین یکی از جاذبه های گردشگری آستانه اشرفیه است که بخصوص در بین فرهنگ دوستان طرفداران بسیاری دارد.
پارک جنگلی صفرا بسته
پارک جنگلی صفرا بسته دارای طبیعتی بکر و گونه های مختلف و متنوع گیاهی می باشد .این مکان که تفرجگاه مناسبی برای گردشگران داخلی و خارجی محسوب میشود دارای پارکینگ عمومی و انفرادی هم هست. گفتنی است: روستای صفرا بسته با یکهزار و ۲۵۸ نفر جمعیت دارای قدمت تاریخی ۱۵۰۰ ساله است.
پارک ساحلی آستانه اشرفیه
پارک ساحلی آستانه اشرفیه پارکی زیبا با امکانات ورزشی و تفریحی، مکانی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت به همراه خانواده می باشد.
امامزاده سید جلال الدین اشرف
آستانه اشرفیه چهارمین شهر زیارتی ایران به شمار میآید. نام قدیم این شهر کوچان بوده است که به دلیل وجود مقبره «سیدجلالالدین اشرف (علیهالسلام)» فرزند امام موسی کاظم (علیهالسلام) به آستانهاشرفیه تغییر یافته است. آستانه اشرفیه یکی از مقصدهای زیارتی با جاذبههای زیبای طبیعی است.
اسکله ماهیگیری کیاشهر
اسکله ماهیگیری کیاشهراین اسکله در ساحل شمالغربی کیاشهر و در لابلای تالاب بوجاق قرار دارد در حاشیه آن اداره شیلات کیاشهر وسایرتأسیسات قرار دارند.این مکان شامل اداره تولید ماهیان خاویاری(صیدگاه شهداء ارژن) ، بندرماهیگیری متعلق به شیلات و احد حفاظت منابع آبزیان می باشد.اداره شیلات ساختمان تازه تأسیس است که درحدود۱۵سال درطبقات بنا شده و در شرق اسکله واقع است.در غرب اسکله دهنه سفید رود قرار دارد.این مکان قدیمی ترین ایستگاه شیلات در گیلان بود.
تالاب بوجاق
تالاب بوجاق در محدوده شهرستان آستانه اشرفیه در نزدیکی بندر کیاشهر تا زیباکنار واقع شده است که تا چابکسر فاصلهای در حدود 80 کیلومتر دارد. این تالاب بخشی از نوار ساحلی دریای مازندران را شامل میشود. تمام پارک ملی بوجاق با عنوان تالاب کیاشهر در لیست تالابهای بینالمللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است.
رودخانه سفید رود آستانه اشرفیه
سفیدرود، از جذابترین جاهای دیدنی آستانه اشرفیه است. در تمام مسیر این رودخانه طولانی، فضاهای پوشیده از درخت و گیاه دیده می شود که زیبایی حیرت انگیزی به این منطقه بخشیده است. این رود دومین رود طولانی ایران محسوب می شود. در این رودخانه علاوه بر ماهیگیری می توان قایقرانی نیز کرد و از منظره های زیبای آن استفاده کرد. در مسیر قایق رانی نیز می توانید علاوه بر مشاهده زیبایی های طبیعی، از آثار تاریخی این نقطه نیز دیدن کنید.
پارک جنگلی کیا شهر آستانه اشرفیه
پارک جنگلی کیاشهر یکی از جاذبه های گردشگری آستانه اشرفیه و البته کل استان گیلان به حساب می آید و محدوده ای ۱۸ هکتاری است. عمده پوشش این پارک درختان توسکای بوده و منطقه ای بسیار دیدنی با پوشش طبیع خود به وجود آورده است.این پارک جنگلی در کنار مرداب های طبیعی، پل چوبی و در نهایت ساحل دریا منظره ای بسیار دیدنی را برای بنندگان به وجود آورده است.
بازار هفتگی آستانه اشرفیه
بازارهای هفتگی آستانه اشرفیه در روزهای دوشنبه و پنجشنبه تشکیل میشود و از بازارهای پررونق و درجه اول گیلان است. محصولات منطقه مخصوصاً برنج، کنف، ابریشم و بادامزمینی، توسط تولیدکنندگان یا خریداران عمده در بازارهای آستانه اشرفیه «از تولید به مصرف» محلی در بازار عرضه میشود و بدین ترتیب میتوان گفت که فروش تحقق پیدا میکند. معاملات برنج در این بازارها به طور دائم صورت میگیرد. اغلب فروشندگان از شرق گیلان به آستانه روی میآورند. در بازارهای دوشنبه و پنجشنبه کالاهای گوناگون صنایع دستی مخصوصاً ساختههای حصیری به فروش میرسد.