خوشمزه ترین غذاهای ترکیه
همیشه خوردن غذاهای خوب و سالم باعث شادابی و نشاط می شود . مخصوصا اگر در سفر باشید و غذاهای بد و ناسالم استفاده کنید هم باعث مریضی شما و هم اینکه مسافرات شما را به کابوس تبدیل می کند پس بهتر است از غذاهای مناطقی که قرار است به آنجا سفر کنید اطلاع پیدا کنید تا بتوانید از غذاهای مناسب آن مکان استفاده کنید تا سفری دلچسب را تجربه کنید. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با خوشمزه ترین غذاهای ترکیه بیشتر آشنا شوید.
از جمله کشورهای گردشگری که غذاهایی شبیه به غذاهای ایران دارد ترکیه است که دارای غذاهای لذیذ و خوشمزه ای دارد که می توانید با آگاهی از نوع این غذاها آنها را مصرف کنید. در ترکیه برخی از غذاها به صورت صیار که توسط دست فروشان فروخته می شود که خوردن برخی از این غذاها در خیابان نیز خالی از لطف نیست .
طراوت و سادگی دو عنصر اصلی در غذاهای ترکیه هستند. در خوراکیهای مردم ترکیه، سبزیجات تازه و مواد خوشمزه همراه گوشت نرم و چاشنیدار به چشم میخورد. یکی از معروفترین غذاهایی که ترکیه با آن شهرت یافته است، دونرکباب (donar kebab) است که طعم بسیار خوبی دارد. البته اغلب غذاهای این کشور لذیذ هستند و گاهیاوقات میل کردن آنها در خیابان از طریق دست فروشان نیز بسیار لذتبخش است.
Menemen
اگر فکر میکنید که خوردن تخم مرغ به شکلهای گوناگون برای صبحانه خستهکننده است، بهتر است کمی دقیقتر به اطراف خود نگاه کنید. Menemen غذایی شبیه به Shakshuka است که در بین مردم ترکیه محبوبیت زیادی دارد و در واقع ترکیبات اصلی آن شامل تخم مرغ و سبزیجات تازه است. پیاز، گوجه فرنگی و فلفل از جمله مواد اصلی این غذا هستند. این مواد ابتدا با یکدیگر ترکیب و پخته میشوند و در نهایت نیز تخم مرغ را به آن اضافه کرده و هم میزنند تا غذا آماده مصرف شود. Menemen یک صبحانه عالی بهشمار میرود و البته موادی نظیر پنیر و سوسیس تند را نیز گاهی به این غذا اضافه میکنند. بدون شک تمام دوستداران صبحانه، عاشق Menemen خواهند شد و سعی خواهند کرد آن را با نان و سرعت کم بخورند تا نهایت لذت را ببرند. در حقیقت Menemen شباهت بسیاری به املت گوجه فرنگی دارد – مترجم
دلمه (Dolma)
دلمه در زبان ترکی به معنای پرشده است، اما تهیه چنین غذایی وقت بسیاری نیاز دارد. یکی از اصلیترین مواد موجود در دلمه را برنج تشکیل میدهد و البته در کنار آن شاهد ادویهجات مختلف نیز هستیم. گاهی به این غذا تخم کاج و گیاهان خشک شدهای نظیر فلفل و کدو نیز اضافه میشود. البته در بخشهای ساحلی و قسمت مرکزی شهر استانبول، انواع مختلفی از دلمه سرو میشود که در این بین میتوان به دلمه صدف پر (Midye Dolma) اشاره کرد که در آن مواد تشکیلدهنده دلمه را درون پوسته یک صدف قرار میدهند. این نوع از دلمه که mldye dolma نام دارد، از ظاهر بسیار جالبی بهرهمند است و برای یک وعده شام بسیار عالی به نظر میرسد. لیمو و نمک دریا از سایر موادی هستند که در کنار این نوع از دلمه قرار میگیرند و خوردن آن در خیابانهای ترکیه بسیار لذتبخش است.
کباب (kebap)
در ترکیه کباب یکی از غذاهای محبوب است و انواع مختلفی از آن نیز وجود دارد که یکی از معروفترین آنها دونرکباب (doner) است. دونر در ترکیه به معنای چرخیدن است و باید بدین نکته نیز توجه داشت که این نوع از کباب در واقع فستفود بهشمار میرود و در ساندویچیها میتوانید آن را خریداری کنید که به همراه سبزیجات تازه سرو میشود. شیوه ساخت این کباب با نام آن همخوانی دارد و برای تهیه آن مقداری از گوشت را بهصورت عمودی به سیخ میکشند و سپس در حالی که درون تنور یا مکان گرم دیگری میچرخد، فرآیند پخت آن نیز به اتمام رسیده و آماده سرو میشود. اما گفتنی است که در ترکیه کباب انواع مختلفی دارد و در حقیقت آنها به هر نوع گوشتی که به سیخ کشیده شود، کباب میگویند. البته چاشنی، یکی از اصلیترین بخشهای یک کباب عالی به حساب میآید و در حین خوردن آن نباید چاشنیها را فراموش کنید. در ترکیه برخی از کبابهای شناخته شده و معروف مربوط به منطقه یا استان خاصی هستند که در این بین میتوان به Adana Kebap و Urfa Kebap اشاره کرد. این دو کباب مربوط به جنوب ترکیه هستند اما معروفترین کباب در ترکیه کباب اسکندر (Iskender Kebap) است. این نوع از کباب به همراه آب گوجهفرنگی و ماست سرو میشود.
سوپ عدس (Mercimek Corbasi)
Mercimek Corbasi به معنای واقعی همان سوپ عدس است. این سوپ را تقریبا در هر جایی از ترکیه میتوان پیدا کرد و محبوبیت زیادی دارد. سوپ عدس در ترکیه از ترکیب سادهای بهره میبرد و تنها شامل پوره عدس و ادویهجات مختلف است که در این بین میتوان به گشنیز و تکههایی از لیموی تازه اشاره کرد. البته در کنار این سوپ، ترشی (Tursu) نیز استفاده میشود که کلم، سبزیجات، هویج و زیتون از مواد تشکیلدهندهی این ترشی هستند. البته نان داغ Pita نیز یکی دیگر از موادی است که در کنار سوپ میل میشود. سوپ عدس یکی از ارزانترین و در دسترسترین غذاهای ترکیه است و در هر جایی نظیر رستورانهای مجلل یا کافههای شبانه میتوان آن را تهیه کرد.
Cig Kofte
تلفظ این نوع از کوفته، چی (chee) است و از گوشت خام تشکیل شده است. این غذا تاریخچه و یا افسانهی جالبی دارد. در زمان حضرت ابراهیم، پس از سرد شدنآتش بر ابراهیم هیچ آتشی در آن منطقه روشن نمیشود یا همه چوبها رو برای برپا کردن آتش برای سوزاندن حضرت ابراهیم جمع کرده بوده زن یک شکارچی برای اینکه بدون آتش باید غذا درست می کرده این غذا رو اختراع کرده و به همین دلیل مردم سعی کردند غذایی درست کنند که نیازی به پخت نداشته باشد و Cig Kofte در واقع حاصل همین تلاش بود. ترکیب سنتی این غذا شامل بلغور ورزیده، پیازچه، ادویهجات و گوشت خام تازه است.این غذا باورز دادن زیاد ادویهجات با گوشت به نوعی از گرمای ادویه کمی گوشت موجود در این غذا از خامی خارج میشود، البته باید توجه داشت که بعد از سال ۲۰۰۹ ممنوعیتهایی در اتحادیه اروپا مبنی بر مصرف گوشت خام ایجاد شد که این موضوع شامل Cig Kofte نیز میشد. این غذا بسیار لذیذ و خوشمزه است و ظاهر آن نیز زمانهای گذشته را به خاطر میآورد. این کوفته به همراه سبزیجات تازه و لیمو سرو میشود و اغلب آن را روی چند برگ کاهو و یا یک نان نازک قرار میدهند. البته فرآیند تهیه Cig Kofte نیز ساده است.
Lahmacun
Lahmacun در ترجمههای متداول به عنوان پیتزای ترکیه شناخته میشود و شیوه تلفظ آن نیز lah mah joon است. در واقع Lahmacun یک نوع ماده غذایی است که در آن لایهای نان و ورقههایی از گوشت وجود دارد و مواد مختلفی نیز به عنوان چاشنی در کنار آن سرو میشوند. این غذا اغلب بهصورت تازه پخت و سرو میشود و حتی میتواند برای دو یا سه وعده غذایی کافی باشد. پیاز و گشنیز از جمله موادی هستند که باعث میشوند این غذا حس و حال متفاوتی داشته باشد و یکی از بهترین چاشنیها برای گوشت گاو هستند. گاهی در کنار این غذا مقداری بادام زمینی و انار نیز سرو میشود. در واقع Lahmacun نوعی پیتزا است که ساختار طبیعیتری دارد و شکل و شمایل قدیمی خود را نیز حفظ کرده است.
Manti
Manti در واقع نمونه ترکیهای از Ravioli است و در شکلها و انواع مختلفی ساخته میشود. اغلب اوقات مردم ترکیه درون این خوراکی مقداری گوشت قرار میدهند و خمیر آن را نیز به صورت گوشهدار میسازند. البته باید توجه داشت که محتوای درون آن و سایزی که دارد، متفاوت است و این خوراکی شباهت بسیاری به یک ماده غذایی در ایتالیا دارد که Ravioli نامیده میشود. اما تفاوت نسخه ترکیهای آن استفاده از ماست برای نرم کردن و خوشطعم کردن آن است. تفاوت دیگر این است که همراه آن بادمجان سوخاری نیز سرو میشود. البته طعم لذیذ گوشت نیز بسیار در این غذا خوشآیند است و همین موضوع باعث شده که یکی از محبوبترین غذاهای ترکیه باشد.
Imam Bayildi
در میان غذاهای ترکیه، بادمجان یکی از غذاهای اصلی است و تقریبا تبدیل به عضوی جداییناپذیر شده است. نام این غذا نیز حکایت از این دارد که با یک خوراکی خارقالعاده روبهرو هستیم. Imam Bayildi از لحاظ معنی تقریبا نشان از این دارد که هر فردی که چنین غذایی را در حال آرام آرام پختن مشاهده کند، غش خواهد کرد. بادمجان، پیاز و گوجهْفرنگی مواد تشکیلدهنده این غذا هستند. باید توجه داشت که بادمجان و روغن زیتون از اصلیترین مواد Imam Bayildi به حساب میآیند. نوعی دیگر از این غذا نیز karniyarik نام دارد که آن نیز ساختاری شبیه به دلمه دارد و مواد آن درون بادمجان قرار گرفتهاند و چون این بادمجان از وسط نصف شده است بههمین دلیل karniyarik یا شکمپاره نامیده میشود.
بورک (Borek)
Borek نوعی خوراکی است که از چندین لایه خمیر شیرینی ساخته میشود و طعم شیرین و خوبی دارد. این شیرینی نیز یکی از خوراکیهای قدیمی در ترکیه و مربوط به دوره عثمانی است. اما اکنون در آن تغییراتی اعمال شده است. گفتنی است که Borek در سایزها و شکلهای مختلفی تهیه میشود. برای مثال برخی از مردم آن را به شکل سیگار درست میکنند و برخی شکل گل را به آن میدهند. اغلب مردم ترکیه این شیرینی را خودشان تهیه میکنند و البته در رستورانهای مختلف نیز میتوان آن را پیدا کرد که گاهی تفاوتهایی در شیوه تهیه دارند. باید بدین نکته توجه داشت که در ترکیه درون Borek مواد مختلفی قرار میدهند که در این بین میتوان به گوشت و پنیر اشاره کرد. البته روی برخی از آنها نیز پودر قند میپاشند تا برای صبحانه مورد استفاده قرار گیرد.
Nohutlu Pilav
Nohutlu Pilav یا همان برنج به همراه نخود یکی دیگر از غذاهایی است که در خیابانهای ترکیه به فروش میرسد. شیوه تزیین این خوراکی بسیار زیبا است و البته ترکیب سادهای نیز دارد. این خوراکی در یک چرخدستی به فروش میرسد که شیشهای است و از یک عایق برای عدم خروج گرما استفاده میکند. Nohutlu Pilav ترکیبی از لایههای برنج و نخود است که با آب مرغ طعم داده میشود. البته برای اینکه این غذا کمی بیشتر و البته انرژیزا باشد، افراد میتوانند آن را به همراه مقداری مرغ میل کنند. چه کسی میگوید غذاهای خیابانی مغزی نیستند؟