خورش ملاقورمه شمالی
در این مقاله از معرفی غذاهای ایرانی شما را با یکی از قذیمی ترین غذاهای مازندارن به نام خورش ملاقورمه آشنا خواهیم کرد. پس اگر به دنبال غذاهای محلی و سنتی شمال ایران میگردید تا انتهای این مقاله با مجله سفر و گردشگری تاپ تراول همراه باشید تا بیشتر با این خورش محلی مازندارن آشنا شوید
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مسافر شهری بودید و ترجیح داده اید به جای کباب و جوجه همیشگی تنوعی به وعده غذایی خود داده و غذای محلی آن شهر را تجربه کنید.جالب است بدانید این غذاهای سنتی ایرانی بواسطه مواد اولیه ای که در هر استان وجود دارند شکل گرفته اند و بسته به وجود مواد اولیه غذای هر استان با استان دیگر متفاوت است.
غذاهای سنتی در میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارند. فرقی نمیکند در کجای کشورمان ساکن باشید، درهرحال لذت و طعم غذاهای سنتی مناطق دیگر میتواند شما را سر ذوق بیاورد و سفرههایتان را رنگین کند. از آنجایی که کشور عزیزمان ایران دارای جاهای دیدنی زیادی است به همین خاطر گردشگران زیادی به کشورمان سفر میکنند و بدون شک هر گردشگر برای یک بار هم که شده است طعم دستپخت آشپزی ایرانی را امتحان کرده است.
اگز در رستوران های سنتی توجه کرده باشید غذای ایرانی و محلی اکثر نقاط کشور به ویژه غذاهای گیلانی و شمالی سرو می شود که علت اصلی آن شناخت اکثر مردم با غذاهای محلی شمال است ،در این مقاله سعی کرده ایم تا شما را با خورش ملاقورمه شمالی به همراه طرز تهیه آن آشنا کنیم.
خورش ملاقورمه
از خواص این خورش میتوان به ویتامینهای C و K و مواد مغذی نیاسین، منیزیم، مس، پتاسیم، فولات، فیبر و منگنز است همچنین علاوه بر ویتامین و مواد مغذی دیگر حاوی آنتی اکسیدان است که به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند اشاره نمود
خواص ملاقورمه از منظر طب سنتی
طبع این غذا گرم است، مقوی معده، بازکنندهی انسدادها و گرفتگی های مجاری عروق بوده و مصرف آن با سرکه قابض شکم، مدر و با روغن ملین طبع است.
مواد لازم جهت تهیه خورش ملاقورمه :
- بادنجان نگینی خردشده: 6 عدد (660 گرم)
- نمک و فلفل سیاه پودر شده: به مقدار لازم
- روغن مایع مخصوص سرخ کردن: به مقدار لازم
- سیر کوبیده شده: 4 حبه (20 گرم)
- زردچوبه پودر شده: 1 قاشق چایخوری (3 گرم)
- سبزی خردشده: شامل جعفری و گشنیز از هرکدام 100 گرم و نعناع 50 گرم.
- پیازداغ: 4/1 پیمانه (12 گرم)
- گوجهفرنگی فیله و خردشده: 4 عدد (400 گرم)چوب دارچین: 2 تکه
- آبغوره: 4/1 پیمانه 40 میلیلیتر
- تخممرغ: 4 عدد (220 تا 240 گرم)
طرز تهیه خورش ملاقورمه :
- 1. بادنجانها را نمک زده، به مدت یک ساعت در آبکش قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود. سپس شسته و پس از خشک کردن، در روغن سرخ کنید، روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
- 2. سیر را در تابهای حاوی روغن تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد، سپس زردچوبه را افزوده و به مدت یک تا دو دقیقه دیگر تفت دهید.
- 3. سبزی را نیز به سیر افزوده یک تا دو دقیقه تفت دهید.
- 4. پیازداغ، گوجهفرنگی، نمک، فلفل و مقداری آب به مخلوط سبزی بیفزایید. درِ ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم به مدت دو ساعت و نیم بپزد.
- 5. در نیم ساعت آخر پخت، بادنجان، چوب دارچین و آبغوره را بیفزایید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جا بیفتد.
- 6. تخممرغها را یکییکی روی مواد بشکنید. درِ ظرف را بگذارید به مدت 2 دقیقه تا تخممرغ پخته شود. سپس چوب دارچین را از آن خارج کنید.
ملاقورمه را میتوانید با نان یا برنج سرو کنید.
میتوانید خورش ملاقورمه را در چهار ظرف بریزید و روی هر ظرف یک عدد تخممرغ پخته قرار دهید.
مقالات بیشتر بخوانید :
- طرز تهیه بز قورمه ، غذای اصیل کرمانی
- حلیم بادمجان ، یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی
- دو پیازه شیرازی ، غذایی لذیذ و ساده
- خورش آلو مسما ، غذای خوشمزه و اصیل ایرانی
- طرز تهیه دنده کباب سنتی کرمانشاه
- طرز تهیه آش شولی یزد