خورش مرغ ترش گیلانی
در این مقاله از معرفی غذاهای ایرانی شما را با یکی از محبوب ترین غذاهای محلی شمال ایران به نام خورش مرغ ترش گیلانی که طرف داران زیادی در سرتاسر کشور دارد آشنا خواهیم کرد . پس در ادامه با مجله سفر تاپ تراول همراه باشید تا بیشتر درباره این غذای ایرانی بدانید
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که مسافر شهری بودید و ترجیح داده اید به جای کباب و جوجه همیشگی تنوعی به وعده غذایی خود داده و غذای محلی آن شهر را تجربه کنید.جالب است بدانید این غذاهای محلی بواسطه مواد اولیه ای که در هر استان وجود دارند شکل گرفته اند و بسته به وجود مواد اولیه غذای هر استان با استان دیگر متفاوت است. غذاهای سنتی در میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارند. فرقی نمیکند در کجای کشورمان ساکن باشید، درهر حال لذت و طعم غذاهای سنتی مناطق دیگر میتواند شما را سر ذوق بیاورد و سفره هایتان را رنگین کند.در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره خورش مرغ ترش گیلانی و طرز تهیه آن بدانید
از آنجایی که مرغ یک ماده غذایی مناسب برای وعده های غذایی محسوب میشود و میتوان از آن در بیشتر غذاها چه بصورت کامل, تکه ای , نگینی و یا ریش ریش استفاده کرد به همین منظور یک مکمل غذایی مناسب به حساب می آید
توجه داشته باشید خورش مرغ ترش از غذاهای سنتی گیلان و مازندران می باشد و مرغ ترش از غذاهای محلی گیلان است. البته توجه داشته باشید غذایی به همین نام در استان مازندران هم وجود دارد که آن هم با سبزی های محلی تهیه میشود، ولی مواد تشکیل دهنده آن متفاوت هستند.
مرغ ترش گیلانی
استان گیلان دارای غذاهای محلی زیادی مانند : میرزا قاسمی ، باقلاقاتق, و… است که امروزه در اکثر رستوران های سنتی ایران سرو میشود و میتوان گفت که سرتاسر ایران را فرا گرفته است.
طرز تهیه خورش مرغ ترش گیلانی
موادی که برای تهیه این خورشت ذکر شده است مخصوص 4 نفر است که میتوانید به میزان دلخواه برای تعداد نفرات زیادتر یا کمتر تغییر دهید
- سبزی اصلی ترین مواد تشکیل دهنده (تره، گشنیز، شوید، برگ چغندر، نعنا، پونه، وارامبو و چوچاق)….. ۵۰۰ گرم
- سیر ۳ یا ۴ حبه
- پیاز ۱ عدد
- لپه ۵۰ گرم
- تخم مرغ ۲ عدد
- مرغ یک سینه و ران کامل
- روغن به میزان لازم
- آبلیمو یا آبغوره به میزان لازم
- آب ۲ لیوان
طرز تهیه:
توصیه میکنیم اگر تصمیم گرفتید خورش مرغ ترش گیلانی را درست کنید حتما لپه های آن را یک شبانه روز داخل آب بگذارید تا بطور کامل گاز آنها گرفته شود
برای شروع طبخ این خورشت ابتدا پیازها را خرد کنید و تفت دهید ، سپس مرغ ها برروی پیازها سرخ شده بریزد و بگذارید تا مرغ های کمی تفت و تغییر شکل بدهند در مرحله بعدی لپه ها را به مرغ و پیاز اضافه کنید این نکته را توجه داشته باشید که آب لپه ها دور بریزید و بگذارید لپه ها با مرغ و پیاز کمی تفت بخورد. بعد از اینکه احساس کردید که به اندازه کافی لپه ها و مرغ ها سرخ شده اند به اندازه کافی روی مواد آب بریزید و حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا مواد داخل آن پخته شود
تا مواد داخل قابلمه می پزد یک ظرف دیگر بردارید سیر له شده را با سبزیجات معطر همراه با مقداری روغن تفت دهید. میتوانید مانند سرخ کردن سبزی قورمه سبزی، سبزی را سرخ کنید و یا به یک تفت مختصر بسنده کنید.
بعد از اینکه لپه ها و تکه های مرغ کمی پخته و نرم شدند، سبزی و سیر سرخ شده را به آن ها اضافه کنید. و در آخرین مراحل پخت ؛ نمک، فلفل، زعفران و آب نارنج را اضافه کنید.سپس تخممرغ ها را داخل کاسه ای بشکنید و با چنگال خوب بهم بزنید و زمانی که دیدید خورش مرغ ترش گیلانی پخته شده و جا افتاد است . تخممرغ های همزده را به آن ها اضافه کنید و صبر کنید تا تخم مرغها بسته شوند. بعد از 10 دقیقه صبر کردن میتوانید خورش را سرو کنید
معمولا خورش مرغ ترش گیلانی را به همراه با کته، در کنار مخلفات گیلانی سرو میکنن امیدوایم از خوردن یک خورشت جدید و متفاوت و البته بسیار خوشمزه لذت ببرید.
امتیاز بازدید کننده: ستاره ها ۲