خورشت تره
ایران سرزمینی است دارای تنوع بالای آب و هوایی و جغرافیایی که همین امر به گستردگی غذاها و خوراکیها در این سرزمین کمک کرده است. در استانهای غربی به خصوص استان کردستان و کرمانشاه، با توجه به در دسترس بودن گیاهان و سبزیجات مختلف، غذاهای متنوع و خوشمزه ای با سبزیجات تهیه میشود که معمولا طبخ آنها نیز ساده میباشد. خورشت ترهکردی یکی از این غذاها است.خورشت ترهکردی غذایی سبک و خوش طعم است که میتوانید آن را به راحتی تهیه و استفاده کنید. همانطور که از اسم این غذا مشخص است، تره بخش اصلی این وعده خوشمزه را تشکیل میدهد. این خورش در سایر مناطق کشور هم استفاده میشود که دستور پخت کمی متفاوت دارد. در زیر دستور اصلی پخت این خورشت ارائه شده است. در ادامه مطلب همراه تاپ تراول باشید تا با این غذای اصیل و پرطرفدار بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم برای خورش تره
- تره پاک و خردشده: 450 گرم
- مغز ران گوسفند یا گوساله خردشده: نیم کیلو
- سیب زمینی خلالی خرد شده : 3 عدد یا 240 گرم
- لوبیا سفید : نصف پیمانه یا 85 گرم
- پیاز نگینی خرد شده : 2 عدد
- زردچوبه: یک قاشق چای خوری یا 3 گرم
- زعفران دم کرده : یک قاشق سوپ خوری
- گردلیمو : نصف قاشق چای خوری
- لیمو عمانی سیاه : 5 عدد
- نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم
- روغن مایع سرخ کردنی : به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا لوبیا سفید را از 24 ساعت قبل در آب خیس کنید و طی آن چند بار آبش را عوض کنید. بعد با مقداری آب بپزید.
روی لیمو عمانی را با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید و با دو پیمانه آب حدود یک ربع روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. بعد حرارت را خاموش کنید و بگذارید لیموها در همان آب خیس بخورد.قابلمه مناسبی را برای پخت خورش انتخاب کنید و روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.
سپس پیاز خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد به پیاز تفت داده شده ، گوشت و زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید ، انقدر تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود.بعد زعفران ، لوبیا ، و 4لیوان آب را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید.
بعد از به جوش آمدن آب ، حرارت زیر قابلمه را کم کنید و در ظرف را بگذارید تا گوشت به آرامی بپزد.تره خرد شده را به مدت 2 تا 3 دقیقه در روغن تفت دهید و بعد به گوشت و لوبیا ی در حال پخت اضافه کنید.
در نیم ساعت آخر پخت خورش ، لیمو عمانی را به همراه آبی که داخلش خیس خورده و گردلیمو و مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید.سیب زمینی های خلالی شده را هم در روغن سرخ کنید .بعد از اینکه خورش جا افتاد ،آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با خلال سیب زمینی تزیینش کنید.این خورش را در کنار پلو سرو کنید.