خورشت اناربیج
اگر از طرفداران غذاهای شمالی هستید حتما اسم خورشت اناربیج (انار آویج یا انارویج) را شنیدهاید. غذاهای شمالی در کشور ما طرفداران زیادی دارد و از محبوبیت زیادی برخوردار است. خورشت اناربیج هم مانند بقیه غذاهای شمالی عطر، طعم و رنگ خوبی دارد و در مهمانیها میتوانید با تهیه این خورشت به سفره خودتان زیبایی بیشتری بدهید. در دستور تهیه این غذای خوشمزه از سبزی محلی شمالی به نام خالواش استفاده میشود. آب انار ترش هم از مواد اولیه ضروری آن است. در ادامه با تاپ تراول همراه باشید تا طرز تهیه خورشت اناربیج به شیوه شمالیها را یاد بگیرید و آن را درست کنید و از طعم خاص آن لذت ببرید.
مواد لازم خورشت اناربیج
- پیاز ۱ عدد
- گردو ۲۵۰ گرم
- آب انار ترش ۱ لیوان
- گلپر ۱ قاشق مرباخوری
- نمک
- فلفل
- زردچوبه
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- سبزی خرد شده(۱۰۰ گرم تره، ۸۰ گرم جعفری، ۵۰ گرم خالواش، چند برگ نعنا)
- رب انار ۲ قاشق غذاخوری
دستور پخت خورشت اناربیج
مرحله اول
آب انار را با کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و بگذارید کمی بجوشد. گردوها را خوب آسیاب کنید و مقداری آب به آن اضافه کنید، حالا آن را به آب انار اضافه کنید. اجازه دهید گردوها به مدت 2-3 ساعت بپزند و به خوبی روغن پس بدهند (برای آنکه بهتر روغن پس بدهد میتوانید در این مدت 2 یا 3 بار کمی آب سرد اضافه کنید).
مرحله دوم
حدود 200 گرم از مخلوط سبزیهای خرد شده را با روغن تفت دهید و بعد به خورشت اضافه کنید و حدود 1 ساعت با هم بپزید. پیاز را پوست کنده و رنده کنید (آب اضافه آن را بگیرید) و به گوشت اضافه کنید و 50 گرم باقی مانده از سبزیهای خرد شده و مقداری ادویه به آن اضافه کنید و با دست خوب آنها را مخلوط کرده و ورز بدهید.
مرحله سوم
گوشتها را به شکل گلولههایی به اندازه گردو درآورید. رب انار و گلپر را به خورشت اضافه کنید و بعد گوشتهای قلقلی آماده شده را کمی داخل روغن تفت داده و بعد به خورشت اضافه کنید. بعد از یک ساعت خورشت شما کاملا جا افتاده و آماده است.