خانه ملک التجار
خانه ملک التجار بنایی تاریخی با زیبایی های خیره کننده است که حدود ۱۲۰ سال قدمت دارد و متعلق به حاجی علی اکبر شیرازی از تجار باسابقه یزد بوده است. وی لقب ملک التجار را از سوی ناصر الدین شاه به دلیل عملکرد مثبتش در حوزه تجارت دریافت کرد و نوادگانش تا چهار نسل بعد از او در همین خانه زندگی می کردند. این خانه از اتاق های متعددی تشکیل شده که هر یک ویژگی خاص خود را دارند. بر دیوار و سقفِ اکثر اتاق ها نقاشی هایی تماشایی به چشم می خورد که اثر هنرمندان شیرازی هستند و طی روایتی، کشیدن آنها ۱۰ سال به طول انجامیده است. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با خانه ملک التجار بیشتر آشنا شوید.
معماری منحصر به فرد خانه ملک التجار
ملک التجار این خانه را در سه قسمت طراحی کرد به گونه ای که یک قسمت برای مهمان ها با اتاق های سه دری و پنج دری، یک قسمت را برای اعضای خانواده خویش و قسمت دیگر را برای خدمه این بنا در نظر گرفته شده است. وی دستور داد تا یکی از نقاشان بنام شیراز این خانه را طبق عمارت نارنجستان شیراز نقاشی کند، گفته می شود اتمام این نقاشی ها ۱۰ سال به طول انجامیده است.
خانه ملک التجار از ۲۳ اتاق تشکیل شده است که هر اتاق ویژگی های خاص خود را دارد، اما با وجود زیبایی و قابل تحسین بودن همه ی بخش های مختلف این خانه، چندین اتاق در این بنا به دلیل طراحی خاص و نقاشی های چشم نوازش بیشتر خودنمایی می کند.
از قسمت های مختلف خانه می توان به ورودی زیبا، هشتی شش ضلعی، قسمت زمستانه، تابستانه، بهارخواب، شاه نشین، ستون های چوبی شگفت انگیز، حیاط جالب، بادگیر زیبا، حوض بزرگ و راهروهای زیرزمینی، اتاق آیینه و … اشاره نمود که در هر کدامشان زیبایی های چشم گیری دیده می شود. امروزه این ساختمان به عنوان مکانی برای اقامت گردشگران مورد استفاده قرار می گیرد و لقب اولین هتل خشتی جهان را به خود اختصاص داده است.
سقف اتاق آدم و حوا ، فرش ایرانی است
در قسمت جنوبی خانه اتاقی با نقاشی های بسیار زیبا دارد که به آن اتاق آدم و حوا گفته می شود . اتاق آدم و حوا به دلیل نقش بستن طرح فرش بر سقف آن دیده ها را به سوی خود جذب می کند؛ این طراحی از آن رو بوده است که حاجی علی عسکر شیرازی به دلیل علاقه ی فراوانی که به فرش ایرانی داشتند از یکی از نقاشان شیرازی تقاضا کردند تا در سقف اتاق این خانه نقش فرش ایرانی را پیاده کند و وی به بهترین شکل ممکن با به کارگیری انواع رنگ های گیاهی، نقش فرشی زیبا را بر سقف انداخت که بعد از ۱۲۰ سال هنوز هم چشم آدمی متحیر از این هنر زیبا می شود. درب این اتاق نیز چوبی و ارسی با شیشه های رنگین است.
در اتاق دیگری که به آن اتاق یوسف و زلیخا گفته می شود و اتاق دیگری به نام اتاق آیینه است که در قسمت شرقی خانه وجود دارد در گذشته آب قنات از زیرزمین آن رد می شده است . دو تا در اروسی چوبی دارد در درب آن از شیشه های رنگی استفاد ه شده اتاقها دارای گچ بری می باشد ورودی آن دارای کوچه ای باریک و دراز و با دیوار هایی بلند است.
این خانه از اتاق های متعددی تشکیل شده است که هر اتاق ویژ گی های خاص خود را دارد. دیوار و سقف اکثر اتاق ها نقاشی شده است که بعضا از آب طلا برای نقاشی بهره برده اند . این آثار هنری از لحاظ اسلوب کاملا با نقاشی های عمارت نارنجستان شیراز هماهنگی دارد.