ایران

خانه عباسیان کاشان ☀️ شاهکار معماری ایرانی + توضیحات 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

خانه تاریخی عباسیان

در این مقاله از معرفی جاهای دیدنی کاشان شما را با یکی دیگر از شاهکارهای معماری ایرانی که در خانه عباسیان خودنمای میکند آشنا خواهیم کرد. پس اگر به دنبال عمارت های تاریخی در شهر دوست داشتنی کاشان می گردید تا انتهای این مقاله با مجله سفر و گردشگری تاپ تراول همراه شوید تا با این عمارت تاریخی بیشتر آشنا شوید.

خانه عباسیان
خانه عباسیان

مجموعه تاریخی عباسیان همزمان با دوره قاجار توسط حاج محمد ابراهیم تاجر کاشی (پدربزرگ آیت‌ الله سید محمد علوی بروجرودی) که از تاجران معروف چینی و بلور در کاشان بود ساخته شد. متأسفانه هیچ اطلاعاتی از معمار این مجموعه در دسترس نیست اما شواهد نشان دهنده آن است که ساخت این بنا ۲۰ سال به طول انجامیده‌است.

تور اروپا

این مجموعه وسعتی بالغ بر ۵۰۰۰ متر مربع و زیربنایی در حدود ۷۰۰۰ متر مربع دارد و دارای ۵ طبقه و ۵ حیاط می‌باشد.

جلوه‌ هایی از معماری اصیل ایرانی – اسلامی در طرح‌های بدیع و نقش‌ های خیال‌ انگیز گچبری و انواع تزئینات خود را به نمایش گذاشته‌ اند و این زیبایی به حدی چشم نواز است که که طبق نظر کارشناسان این مجموعه را به عنوان نامزد دریافت جایزه زیباترین بنای مسکونی ایرانی – اسلامی در نظر گرفته‌اند.

این خانه تاریخی منحصر به فرد با همهٔ چشم‌ اندازهای زیبایش تا کنون محل ساخت چندین مجموعهٔ تلویزیونی و فیلم سینمایی مانند سریال‌ های مسافر ری (زندگی حضرت شاه عبدالعظیم)، ملاصدرا، خانه‌ای در تاریکی (ماه تابان) و جابر بن حیان بوده‌است.

هیئت امنای احیاء و مرمت بافت تاریخی کاشان با همکاری مالی وزارت صنایع و معادن، خانه تاریخی عباسیان را در سال ۱۳۷۴ هجری شمسی خریداری و مرمت کردند و این خانه در سال ۱۳۷۷ هجری شمسی به شماره ۲۰۲۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. بخشی از این مجموعهٔ زیبا به بنیاد سهراب سپهری نقاش و شاعر نامدار معاصر تعلق گرفته‌ است و کل عمارت نیز تحت پوشش سازمان رفاهی تفریحی شهرداری کاشان قرار دارد.

خانه عباسیان
خانه عباسیان

چرا خانه تاریخی عباسیان؟


  • خانه تاریخی عباسیان یکی از شاهکارهای معماری ایران است که به عنوان نامزد دریافت جایزه زیباترین بنای مسکونی ایرانی – اسلامی در نظر گرفته شده است.
  • این خانه با داشتن یک رستوران سنتی و فضای دلنشین می تواند جلوه ای متفاوت به سفر شما بدهد و ساعات خوشی را برای تان به ارمغان بیاورد.
  • خانه عباسیان در کاشان و در نزدیکی بسیاری جاذبه های دیگر قرار دارد که می توانند برنامه سفر شما را کامل کنند.
  • این خانه تاریخی منحصر به فرد با همه چشم اندازهای زیبایش تا کنون محل ساخت چندین مجموعه تلویزیونی و فیلم سینمایی مانند سریال های مسافر ری (زندگی حضرت شاه عبدالعظیم)، ملاصدرا، خانه ای در تاریکی (ماه تابان) و جابر بن حیان بوده است.
خانه عباسیان
خانه عباسیان

تزیینات خانه عباسیان

خانه‌ عباسیان به لحاظ معماری، طرحی بسیار قوی و غنی دارد و در آن از تزیینات گچ بری و نقاشی و تزیینات معماری اسلامی استفاده شده است که از میان آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

رسمی بندی: روشی که تکامل یافته گوشه سازی است و با استفاده از آن چهار طاقی را به چشمه تبدیل می کنند. به عبارت دیگر در رسمی بندی با استفاده از قالب واحد، طاق هایی را در فواصل چهار طاق اصلی ایجاد می کنند تا در نتیجه، شکل مربع به هشت ضلعی تبدیل شود.

کاربندی: یکی از تزیینات معماری سنتی است که به انواع طاق سازی‌ تزیینی نیز اتلاق می شود. در این تزیین، باریکه‌ طاق های مُوَربی را می بینیم که با یکدیگر تلاقی دارند و از تقاطع آنها برای ایجاد طاق استفاده می شود.

مقرنس: یکی از عناصر تزیینی معماری و پرکاربرد در زیباسازی بناهای ایرانی همچون مساجد و آرامگاه‌هاست. مقرنس‌ها طبقاتی روی هم ساخته شده هستند که برای آرایش بناها یا برای تبدیل از یک شکل هندسی به شکل هندسی دیگر به کار می‌روند. مقرنس‌ها در ساخت گنبدها استفاده می شدند؛ اما کم کم بیشتر برای تزیین به کار رفتند.

 یزدی بندی: به نوع خاصی از نحوه کاربندی زیر گنبد گفته می شود که حالتی است بین رسمی‌بندی و مقرنس. معمولا پوشش قوسی شکل ورودی‌ها از این هنر بهره برده اند.

قطاربندی: مقرنسی است که در یک خط مستقیم پیاده شود؛ مانند مقرنس بین طاق و دیوار‌های یک اتاق. قطاربندی به‌ صورت نواری از تزیینات اصلی ایرانی است که برای رخ‌ بام‌ها از آن استفاده می شود.

مشبک کاری: هنری که به وسیله آن طرحی را بر روی سطح چوبی، فلزی و یا مواد دیگر به صورت پنجره ای در می آورند.

خانه عباسیان
خانه عباسیان

راه های دستری 

  • AddressSoltan Amir Ahmad Alley, Alavi Street, Kashan, Iran
  •  آدرس : استان اصفهان، کاشان، خیابان علوی، کوی سلطان امیراحمد
  •  ساعت دسترسیامروز دوشنبه 08:00 صبح تا 18:00 
  •  تلفن03155245764,03155245764
  •  هزینه : اتباع ایرانی 2500 تومان
  •  هزینه اتباع خارجی : 15000 تومان
  •  امتیاز گوگل     4.5
  •  امتیاز Trip Advisor :      4.5
  •  تاریخ شروع ساخت : بین سال های ۱۲۴۵ تا ۱۲۴۸ هجری قمری
  •  تاریخ پایان ساخت : 20 سال پس از شروع ساخت
  •  مدت پیشنهادی بازدید : 2 تا 4 ساعت
  •  منطقه : کوی سلطان امیر احمد (Soltan Amir Ahmad)
  •  سبک معماری : ایرانی – اسلامی
  •  سال بازسازی : 1374 خورشیدی

Related posts

دیدگاهتان را بنویسید

Required fields are marked *