جاهای دیدنی فامنین همدان
در این مقاله از معرفی دیدنی های همدان درباره جاهای دیدنی فامنین که یکی از شهرستان های این استان زیبا و دیدنی است سخن خواهیم گفت. پس اگر برنامه ای برای سفر به استان همدان دارید پیشنهاد میکنیم تا آخر این مقاله با مجله گردشگری و سفر تاپ تراول همراه باشید تا بیشتر با مکان های دیدنی این استان زیبا و تاریخی آشنا شوبد.
قبل از معرفی مکان های دیدنی فامنین بد نیست مختصری درباره این شهر بدایند :
شهرستان فامنین یکی از شهرستان های 9 گانه استان همدان می باشد که با مساحتی حدود 1036 کیلومتر مربع و 6.7 درصد در شمال شرقی این استان و 70 کیلومتری شهر همدان قرار دارد . که از سمت شمال با شهرستان زرن و از سمت جنوب به شهر همدان و از سمت شرق به استان مرکزی و از سمت غرب به شهرستان کبودر آهنگ محدود می شود.این شهرستان یکی از مراکز مهم تولید محصولات کشاورزی در این استان بشمار می رود. مردم این شهرستان به زبان ترکی سخن میگویند.از شخصیت های معروف این شهرستان میتوان به محمد مفتح ، روحالله سهرابی و یحیی دولتی اشاره کرد.
شهرستان فامنین از گذشتههای دور استقرار گاه بشر بوده است از همین دارای آثار تاریخی و تفرجگاه های زیادی می باشد که در ادامه جاهای دیدنی فامنین را بطور کامل معرفی خواهیم کرد
پل جهان آباد فامنین
پل جهانآباد در ۶ کیلومتری جنوب این شهرستان واقع شده و یکی از آثار دوره صفویه در استان همدان و جاهای دیدنی فامنین به شمار میرود. این پل بر روی رودخانه قرهچای احداث شده و دارای ۵ دهانه میباشد که ۳ دهانه مرکزی دارای اندازه مساوی و ۲ دهانه دیگر کوچکتر میباشند. این پل بر روی ۴ ستون سنگی پیریزی شده و ملات به کار رفته در آن آجر و گچ میباشد.
حمام فامنین
حمام تاریخی فامنین یکی از مهمترین آثار تاریخی شهرستان فامنین می باشد که درداخل شهر و در محلات قسمت جنوبی شهرفامنین و در مجاورت مسجد جامع قرار گرفته است .بنا از لحاظ پلان مستطیل شکل می باشد ونوع معماری وطاق وقوسهای بکار رفته در بنا شباهت زیادی به آثار دوران قاجاریه دارد وجزء بناهای تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری می باشد. حمام قدیمی فامنین با مساحتی حدود ۳۸۰ متر مربع با پلان مستطیل شکل دارای درب وراهروی ورودی در ضلع شرقی بنا وحمام سرد یا رختکن وهشتی ما بین حمام سرد وحمام گرم ونیزحمام گرم ودر ضلع شمالی حمام گرم دو خزینه آب گرم وسرد وخلوت خانه میباشد. با توجه به نوع معماری ومصالح وتزئینات آجری وطاق وقوس شباهت زیادی با آثار دوران قاجاریه دارد.
امامزاده عین و غین
در 40 کیلومتری شهر فامنین و بر بلندای تپهای در جنوب شرق روستای ازناو، امامزاده عین و غین (امامزاده ازناو) به چشم میخورد. امامزاده عین با پلانی مربع و با ابعاد 10 در 10 متر از آجر ساخته شده است. درب ورودی امامزاده در سمت شمال بنا قرار دارد که با تزئینات آجرکاری زیبا در نمای بیرونی، بنا را با طرحهای چلیپایی و گلبرگ آراستهاند. نمای داخلی بنای امامزاده عین که به دوران سلجوقی تعلق دارد فاقد هر گونه تزئیناتی است. ارتفاع این امامزاده به 13 متر میرسد. با توجه به تحقیقات و مطالعه در کتب تاریخی شخص متوفی در بنای امامزاده عین را به عین الشرف نسبت میدهند.
در فاصله 20 متری شمال غربی امامزاده عین بنایی دیگر دیده میشود که با نام امامزاده غین میشناسند و فاقد هر گونه کتیبهای در بناست. امامزاده غین را به صورت چهار ضلعی و با مصالحی چون سنگ لاشه و ملات گِل با گنبدی کمخیز ساختهاند. این بقعه را با توجه به سنگ قبر یافت شده در کنار بنا که بر روی آن نام امامزاده غین حک شده است به عزالشرف از سادات حسنی نسبت میدهند. امامزاده عین و غین (امامزاده ازناو) به دلیل شباهت با گنبد علویان همدان با نام بنای دوقلو نیز شناخته میشود.
برج گلشن
برج گلشن در روستای خوش آباد واقع در ۱۹ کیلومتری شهر فامنین استان همدان قرار دارد.این برج در اواخر دوره قاجار منصوب به برادران گلشن است که در ۴ طبقه ساخته شده است .طبقه زیرین برج گلشن به عنوان زندان و طبقه بالا به عنوان برج نگهبانی و تامین امنیت روستا و طبقههای مابین جهت سکونت مورد استفاده قرار میگرفته است .البته روستای تاریخی خوش آباد دارای یک مسجد باستانی است که در حال حاضر نیز مورد استفاده اهالی قرار میگیرد.
غار قلعه جوق
در ۳۵ کیلومتری شهرستان فامنین و در روستای قلعه جوق بالا جاذبهای باستانی در دل صخرههای کوه به نام غار قلعه جوق به چشم میخورد. در مسیر رسیدن به غار از میان کوچه باغهای روستا، چشمهای طبیعی از دل زمین میجوشد و با خود خنکایی را به اهالی و گردشگران هدیه میدهد. این غار در دل صخرههای کوهی به نام قوزی قشلاق و در ارتفاعی در حدود ۲۸ تا ۳۰ متر از سطح زمین به دست انسان کنده شده است. در دیواره صخرهای کوه قوزی قشلاق ۳ دهانه نزدیک به هم دیده میشود که ورودیهای غار محسوب میشوند. تاریخ ساخت قلعه را با توجه به نوع سازهها مربوط به دوران پیش از اسلام و مادها میدانند.
روستای طمه چی
طمه چی، روستایی از توابع بخش فامنین شهرستان همدان است این روستا در دهستان مفتح قرار دارد .این روستا تقریبا” ۳۰ کیلومتر با شهرستان فامنین فاصله دارد و باشهرستان همدان حدود ۹۰ کیلومتر فاصله دارد . جمعیت این روستا حدود ۴۰۰ نفر در قالب ۹۲ خانوار می باشد که در این روستا زندگی می کنند روستای طمه چی بافت بسیار زیبا و سنتی خودش را با دیوارهای سنگ چینی حفظ کرده است و همین امر باعث شده که گردشگران زیادی در تمام اوقات سال به این روستا سفر کنند این روستا با روستای قلعه جوق که از روستای دیدنی استان است و همچنین روستاهای هیزج و خوماجین همسایه است این روستا در مجاورت استان مرکزی واقع شده و این امر باعث شده تا بسیاری از گردشگران از استان مرکزی نیز به این روستا سفر کنند.